fbpx

Zaměřte se především na kvalitu a hloubku svých vztahů, a pokud žádné opravdové přátele nemáte, otevřete se novým lidem, kteří vstoupí do vašeho života

Zveřejněno: 24. 1. 2020

V pátek 24. ledna, konkrétně ve 22.41, nastává novoluní ve Vodnáři. V následujících dnech se zaměřte na okruh svých přátel a kolegů, se kterými budete chtít dlouhodobě pracovat na společných snech a životních vizích.

Ocitáme se v čase velkých změn, které ovlivní nejen nás samotné, ale i naše nejbližší. Lidem se mohou měnit životní hodnoty, což může mít silný vliv nejen na jejich zaměstnání, ale i celkový postoj k životu. Zaměřte se především na kvalitu a hloubku svých vztahů, a pokud žádné opravdové přátele nemáte, otevřete se novým lidem, kteří  vstoupí do vašeho života.

Někdy se stává, že člověk dává mnohem více energie lidem, se kterými se vlastně ani stýkat nechce.

Každé novoluní může probudit silnější snovou aktivitu, a tak si vzpomeňte, zda se vám v posledních dvou dnech nezdály nějaké zajímavé sny. Zvláště se zaměřte na ty, kde jste se potkali s některými lidmi, které už znáte. Tyto sny vám mohou poradit, jak k těmto lidem přistupovat. Večer požádejte snový zdroj o to, aby vám dal odpovědi na klíčové otázky vašeho budoucího života.

Přátele vybírejte pečlivě

Lidé, se kterými se často potkáváte, mohou mít na vaše vědomí hlubší vliv, než se na první pohled zdá. Proto je tak důležité, s jakými lidmi se rozhodnete trávit svůj cenný čas. V následujících dnech dejte především na své niterné pocity, které mohou být mnohem přesnější než vaše racionální mysl.

Často se v následujících dnech sami sebe ptejte: „Jak se ve společnosti tohoto člověka doopravdy cítím?“ Pak se zaměřte na své tělo a vnímejte jeho tichou řeč. Někdy se stává, že člověk dává mnohem více energie lidem, se kterými se vlastně ani stýkat nechce. Naučte se některým lidem dávat jasné hranice a raději svou pozornost sami korigujte. Věnujte ji lidem, které máte rádi, a právě tyhle vztahy prohlubujte.

Ptejte se na vizi i druhých

Když bude vhodná chvíle, zeptejte se svých přátel, co mají tento významný rok v plánu udělat. Mnoho lidí bude mít odvážné sny, které mohou být i pro vás velice inspirativní. Naslouchejte jim srdcem a v duchu ostatním přejte to nejlepší. Sami se zamyslete nad tím, kam chcete svůj budoucí život směřovat.

Vnímejte své přátele jako zrcadla vás samotných. Dobré zrcadlo vám může skvěle poradit, ale pořád je to jen zrcadlo.

Pocítíte-li, že váš přítel potřebuje pomoci a vy toho budete schopni, neváhejte a ihned jednejte. Sami požádejte své přátele o pomoc, ale předem nic neočekávejte. Mnoho lidí mění svůj život ve velkém, a tak se mohou více soustředit na sebe. To samozřejmě respektujte. Vnímejte své přátele jako zrcadla vás samotných. Dobré zrcadlo vám může skvěle poradit, ale pořád je to jen zrcadlo.

Účastněte se večírků a akcí

Nejen následující měsíc, ale téměř celý rok je dobré chodit na různé společenské akce, kde se můžete potkat s novými zajímavými lidmi, kteří se mohou v budoucnosti stát vašimi přáteli nebo kolegy. Rozšiřte svůj okruh přátel o nové lidi a nebojte se otevřít pomoci těch, kteří vám ji nezištně nabídnou.

To samé platí i na druhou stranu. Vnímejte neviditelnou energii, která vám řekne, s kým je dobré se více scházet a komu je lepší se vyhnout. Naučte se chápat řeč vašich pocitů, protože si tak můžete ušetřit nejen spoustu psychické energie, ale i času. Navštěvujte koncerty, divadla, ale i různé seberozvojové semináře, ve kterých můžete najít lidi z podobného těsta.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Mám dostatek přátel?
  • Jsou mé vztahy k druhým upřímné?
  • Mohu někomu ze svých přátel pomoci účinně a diskrétně?
  • Umím si říct o pomoc?

Doporučené činnosti pro tento den:

  • Pozvěte svého přítele na čaj nebo kávu.
  • Otevřete se novým lidem, kteří přicházejí do vašeho života.
  • Nechte si zdát sen o své budoucnosti.
  • Choďte na různé akce a nebojte se s někým novým seznámit.

Související…

V období Ještěrky prohlubte vztahy, na kterých vám záleží, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...