fbpx

Podzim je na vrcholu a psychika mnoha lidí může jít směrem dolů. Využijte symbolický vstup do svého vlastního podsvětí k tomu, abyste se stali lepšími

Zveřejněno: 1. 11. 2019

Od 1. listopadu nastává mayské období 1-Cimi (Smrt), které je podpořeno časem Štíra i retrográdním Merkurem, což může na mnoho lidí vyvinout nemalý tlak. Až do 13. listopadu máte jedinečnou možnost se o kvantový skok posunout ke svému „pravému Já“, ale bude to vyžadovat odvahu, rozhodnost a vytrvalost v činech. Odevzdejte životu vše, co patří minulosti, zvláště to, co vás nějakým způsobem obtěžuje nebo zdržuje. Proměňte své slabiny v sílu a vytvořte si takovou osobnost, která bude ještě více v souladu s vaším nitrem.

Podzim je na vrcholu a psychika mnoha lidí může jít směrem dolů. Využijte symbolický vstup do svého vlastního podsvětí k tomu, abyste se stali lepším člověkem. Každý člověk má své stíny a nastal čas je proměnit v „divotvorné poklady“ v podobě nových psychických schopností, které spočívají v každém z nás. Vstaňte jako fénix z vlastního popela a proměňte své slabiny v sílu a krásu. Zbavte se všech tajných i očividných závislostí a rozhodněte se žít tak, jak si z nejhlubší části sebe sama přejete.

Vytvořte si plán

V rovině tělesné a hmotné možná zjistíte, že váš momentální přístup ke zdraví nebo k financím nefunguje tak, jak byste si přáli. Nastal vhodný čas eliminovat veškeré zbytečné výdaje a vytvořit plán, jak zvýšit své příjmy. Pokud vás trápí nějaký fyzický problém, změňte zásadním způsobem své stravovací návyky nebo intenzivně cvičte různá dechová či pohybová cvičení. Snažte se věnovat především činnostem, které odráží vaše budoucí touhy. Neomezujte se velkými očekáváními, začněte postupnými, ale vytrvalými kroky. Pracujete-li příliš, naučte se v pravidelných přestávkách odpočívat a zkoušejte „vypnout“.

Naučte se být bdělí a za každých okolností laskaví sami k sobě. Vytváříte tak příznivý prostor pro trvalé změny.

V rovině mysli se naučte neskákat na lep neustále se opakujícími negativními přesvědčeními, které do vás mohla v minulosti, nebo dokonce v přítomnosti zasít rodina nebo jiná autoritativní osoba. V těchto dvou týdnech si nepřipouštějte žádné negativní myšlenky, a když budou příliš nutkavé, vyhraďte si konkrétní čas a prostor na jejich prozkoumání. Uvědomte si, že kdykoliv můžete své myšlenky změnit. Tuto moc vám téměř nikdo, snad kromě vážných nemocí, nemůže sebrat. A první krok k velkým životním změnám se rodí právě ve vaší mysli. Naučte se být bdělí a za každých okolností laskaví sami k sobě. Vytváříte tak příznivý prostor pro trvalé změny. Někdo moudrý kdysi řekl: Odvaha je strach překonaný láskou. Pamatujte, že vždy máte na výběr.

Buďte sami sebou

V oblasti vztahů může nastat mnoho změn, které mohou být nevratné, a tak si dejte pozor na to, jak se budete v určitých situacích rozhodovat. Je pravda, že některé vztahy budou potřebovat mnoho práce, aby se posunuly na další úroveň. Sami uvidíte, v jaké konkrétní situaci se nacházíte. Raději se v těchto dnech ponořte hluboce do sebe a změňte se tak, jak si přejete vy sami. To, jak vás bude vnímat okolí, je věc okolí, a tak se nebojte být tím, čím se doopravdy cítíte být. Čím více budete sami sebou, tím jasnější světlo budete vydávat a pro druhé budete srozumitelní. Pobývejte s těmi, kterým se toto světlo bude líbit, a těm ostatním dejte čas, ať si zvyknou.

Čeká vás velký úklid, který se může týkat nejen vašeho domova, ale i vztahů, práce a jiných záležitostí.

V oblasti ducha nastal významný, ale náročný čas, ve kterém na vás budou kladeny velké nároky. Opravdová vnitřní změna není vždy jednoduchá a často jí předbíhá dlouhý a náročný boj, kdy se síly minulosti snaží udržet vše ve stávajícím stavu, který už však není uspokojivý. Čeká vás velký úklid, který se může týkat nejen vašeho domova, ale i vztahů, práce a jiných záležitostí, které budou pro vás zrovna aktuální. Snažte se životu odevzdat vše, co již dlouhodobě nepoužíváte. Oblečení, knihy nebo jiné věci věnujte lidem, které je potřebují nebo je využijí lépe. Vytvářejte prostor nejen doma, ale i ve své duši pro příchod příznivé budoucnosti, která sice nemusí být ještě zřetelná, ale postupně bude nabývat jasnějších obrysů.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co potřebuje v mém životě změnu?
  • Jsem ochotný překonat svůj největší strach?
  • Co bych mohl někomu darovat?
  • Umím se poučit z příběhů mých předků?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Jděte na hřbitov a uctěte své předky.
  • Žijte tak, jak byste chtěli žít v budoucnosti, a vytrvejte v tom.
  • S úctou se rozlučte s tím, co odchází.
  • Intenzivně uklízejte a věci, které nepoužíváte, darujte nebo prodejte.

Související…

Retrográdní Merkur ve Štíru: Rozlučte se se svým „minulým Já“, radí astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...