fbpx

Máte možnost si uvědomit, po čem doopravdy toužíte a co děláte jen pro to, abyste uspokojili potřeby vašich nejbližších. Nastal čas se navrátit k sobě

Zveřejněno: 13. 10. 2019

V neděli těsně před půlnocí nastane úplněk v Beranu, který vám má připomenout vaše osobní cíle, koníčky a záliby. Máte možnost si uvědomit, po čem doopravdy toužíte a co děláte jen pro to, abyste uspokojili potřeby vašich nejbližších. Nastal čas se navrátit k sobě, abyste druhým mohli dát opravdu to nejcennější, což je vaše štěstí. Napište si seznam svých tužeb a rozhodněte se jim naplno věnovat. Zároveň dovolte druhým, aby mohli jít za tím, co naplňuje zase je. Vytvořte si takové vzájemné dohody, ve kterých budete mít všichni prostor pro svou vlastní seberealizaci.

Podzim je v plném proudu, a tak se postupně zbavte všech iluzí a domněnek, které možná k určitým lidem chováte. Nejdříve si připomeňte svou životní vizi a řekněte s velkou upřímností druhým, čeho se nemůžete snadno vzdát, protože to k vám jednoduše patří. Nenechte se druhými omezovat, protože když na to přistoupíte, jednoho dne budete omezovat své potomky nebo jiné lidi.

Naučte se být asertivní

Být asertivní znamená, že vašim bližním dokážete přesně a v klidu popsat to, jak se doopravdy cítíte. Zbavte se všech pocitů viny a hlavně nemyslete za druhé, protože to obyčejně nikam nevede. Druzí lidé jsou neovladatelní a je to tak dobře, protože jsme svobodné bytosti.

Mluvte jasně o tom, co potřebujete, a své potřeby uspokojujte, pokud to nikomu dalšímu neubližuje.

Naučte se mluvit jasně i přímo, přestože si myslíte, že vás druzí nepřijmou. Možná vás překvapí. A když ne, tak to mohou začít postupně zpracovávat. V žádném případě však nic nezatajujte. Mluvte jasně o tom, co potřebujete, a své potřeby uspokojujte, pokud to nikomu dalšímu neubližuje.

Uvědomte si rodinné vzorce

Podívejte se na svou rodinnou historii a zaměřte se především na partnerské vztahy. Byli vaši předkové, prarodiče nebo rodiče opravdu spokojeni? Musel se jeden z nich tomu druhému zcela přizpůsobit?

Zkuste najít podobnosti a odhalit nezdravé vzorce chování, které se ve vašem rodu mohly neustále opakovat. Možná získáte důležitý vhled, který se bude týkat vašich současných vztahů. Začněte žít jinak než vaši předkové a poučte se z jejich příběhů. Udělejte rozhodnutí, že si nenecháte ukrást sny druhými lidmi, a vezměte si svou sílu zpět.

Mayský kalendář a znamení Jelena

Tento úplněk je pod vlivem duchovního znamení Jelena. Lidé narození v tomto znamení v životě často řeší dilema mezi jejich osobní cestou a partnerstvím. Uvědomte si tedy své vyšší životní aspirace a podívejte se na lidi kolem sebe. Stačí, když vás nechají jít svou cestou, a vy se můžete cítit svobodní. Nebuďte na druhé příliš nároční a rovněž jim dovolte být tím, kým doopravdy jsou.

Budete-li mít problémy v partnerství nebo s jinými lidmi, zajděte za nějakým člověkem, jehož moudrosti důvěřujete, a nechte si poradit. Pobývejte tento den aspoň chvíli v přírodě a naslouchejte své duši. Uvědomte si, co chcete sami za sebe opravdu žít a s jakými lidmi chcete svůj život sdílet.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Nebrání mi mí blízcí v mé životní cestě?
  • Nebráním nikomu já?
  • Co mě v životě nejvíc baví?
  • Umím druhým říkat „ne“ bez pocitu viny?

Doporučené činnosti pro tento den:

  • Sepište si seznam svých dlouhodobých osobních cílů.
  • Oživte své partnerské vztahy a dejte jim hlubší smysl.
  • Buďte věrní své duši napříč všem názorům vašich nejbližších.
  • Jděte si zaběhat, zacvičte si jógu a meditujte o svém životě.

Související…

V období Slunce se věnujte umění a svým předkům, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...