fbpx

Je dobré se zaměřit nejen na delší pracovní výzvy, ale i zvyšování úrovně vašeho zdraví, které se může výrazně během následujícího období zlepšit

Zveřejněno: 28. 8. 2019

Začíná období 1-Imix (Krokodýl, Drak), které potrvá do 9. září. Pokud jste se v minulých dnech rozhodli pro nějaký nový dlouhodobější projekt nebo cíl, máte jedinečnou možnost vše dobře odstartovat. Jelikož se zároveň ocitáme v období zemského znamení Panny, je dobré se zaměřit nejen na delší pracovní výzvy, ale i zvyšování úrovně vašeho zdraví, které se může výrazně během následujícího období zlepšit, pokud využijete dobrého startu a ve svých snahách vytrváte.

Máte-li už jasno, co ve svém životě potřebujete zlepšit, neváhejte a vrhněte se s nadšením do práce. Jak to bývá i v motocyklových závodech, tak dobrý start často bývá velmi určujícím faktorem pro další vývoj závodu. Přestože život není závod, existují okamžiky pro dobré načasování začátků, a to nastává právě teď. Zvláště po novoluní v Panně, které proběhne v pátek 30. srpna, je dobré se do všeho s vervou pustit.

Nepotlačujte energii

Na úrovni těla se zaměřte na intenzivní fyzické cvičení a svou sexualitu. Je možné, že svou energii příliš potlačujete, což následně může vyvolávat vztek nebo frustraci. Naučte se být ke svým fyzickým potřebám upřímní a vše konzultujte se svým partnerem. Drak vždy probouzí mnoho energie, a tak je dobré v tomto období hodně posilovat nebo běhat. Zároveň vyzkoušejte něco nového i ve svém intimním životě, což může příznivě oživit váš vztah. Pokud se dlouhodobě necítíte ve svém těle dobře, nechte se pro jistotu vyšetřit, abyste věděli, na čem jste a s čím máte pracovat.

V tomto období se mohou objevit silné emoce a výbuchy hněvu, kterým nemusíte podlehnout, pokud se je naučíte zdravě projevovat.

V rovině mysli se zaměřte na své negativní myšlenky i své chování. Můžete mít tendenci k arogantnímu chování nebo skon k sebelítosti. Oba dva póly jsou dlouhodobě škodlivé jak pro vás, tak pro vaše okolí. Uvědomte si své silné i slabé stránky a naučte se své slabé stránky proměnit v sílu a svou sílu zjemnit tak, aby nepůsobila pro druhé příliš rušivě. Jinak se vaše síla může najednou proměnit v slabost, a to zvláště tehdy, kdy na ní příliš lpíte. Pamatujte, že vaše nejslabší stránka se jednoho dne může stát vaší nejsilnější stránkou, protože člověk umí změnit opravdu mnoho. Nebojte se nových výzev ve vašem zaměstnání a poučte se z minulých neúspěchů, které vám v budoucnu mohou být neocenitelným pomocníkem.

Jak na vztahy a mysl

Co se týká vztahů, mohou se v tomto období objevit silné emoce a výbuchy hněvu, kterým nemusíte podlehnout, pokud se je naučíte zdravě projevovat. Uvědomte si, že máte právo upřímně vyjádřit svůj názor před kýmkoliv, ale vyvarujte se obviňování a přenášení svého emocionálního jedu na druhé. Představte si kouzelnou místnost, ve které se můžete jakkoliv vyjádřit, naprosto bez cenzury, a zároveň si buďte jistí, že jakákoliv negativní energie se v této kouzelné místnosti promění v neutrální sílu. Je důležité ctít své emoce, ať jsou jakékoliv. Vždy je třeba je umět vyjádřit, třeba jen psaním. Naučte se zdravě projevovat svůj hněv a možná objevíte obrovský zdroj energie, který jste dosud nevyužívali. Zároveň dovolte druhým, ať se rovněž projeví, a neodsuzujte je za to. Jednejte se sebou i s druhými vždy s úctou.

Najděte něco smysluplného a velkolepého, abyste svou energii mohli namířit tím nejjednoznačnějším směrem.

V rovině ducha nastal čas přetavit svou vášeň v nějaký výjimečný úkol, který byste mohli dlouhodobě naplňovat. Možná váš život postrádá hlubší smysl, a tak vás nic nebaví a život postupně „šediví“. Najděte něco smysluplného a velkolepého, abyste svou energii mohli namířit tím nejjednoznačnějším směrem. Je to čas aktivity, a tak jakékoliv čekání a nicnedělání může být velmi frustrující. Když si uvědomíte, jaký odkaz po sobě můžete okolnímu světu nechat, naplní vás zvláštní pocit radosti a tvůrčí síly, která zcela obrodí váš dosavadní život.

Kombinace znamení Panny a Draka může přinést nové výzvy ve vašem zaměstnání a zároveň větší potřebu věnovat se vašemu současnému zdravotnímu stavu. Nebojte se vyzkoušet nové přístupy ve výživě a otevřete se možnostem, které se objeví ve vaší práci. Buďte inovativní a přímí ve svých názorech, protože s jasnou hlavou a upřímnými pracovními vztahy jde všechno mnohem lépe. Nebojte se rovněž zkusit ve svém zaměstnání to, v čem jste se dosud cítili nejistí. Drak přeje všemu novému, a tak pamatujte, že nikdy nevkročíte do stejné řeky dvakrát.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaký vztah mám k sexu?
  • Co mohu změnit ve svém zaměstnání k lepšímu?
  • Vidím vyšší smysl v tom, co právě teď dělám?
  • Umím být asertivní?

Doporučené aktivity pro toto období:

  • Naučte se zdravě vyjadřovat svůj hněv.
  • Často posilujte a dělejte si pravidelné přestávky.
  • Začněte nový projekt, nebo nastupte do nové práce.
  • Vyzkoušejte v intimní oblasti něco nového.

Související…

Mayské období Králíka je plodné. To se týká dětí i podnikatelských nápadů
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...