fbpx

Toto období bude trvat až do 1. srpna, a tak se můžete těšit na různá „překvápka“, která na vás vytáhne „bláznivý Kojot“. Jelikož se bude Merkur pohybovat znamením Lva a Raka, můžete očekávat, že nejvíce zmatků se může dít hlavně ve vašem domácím prostředí

Zveřejněno: 8. 7. 2019

V pondělí 8. července nastalo hodinu po půlnoci opět období retrográdního Merkura. Merkur může ovlivňovat mnoho pracovních, komunikačních a dopravních záležitostí. Zároveň je vhodný čas, kdy se můžete vzdát starých věcí a věnovat se „velkému úklidu“ jak na fyzické, tak psychické úrovni. Zaměřte se především na svou rodinu a ujasněte si, co jsou doopravdy vaše hodnoty a co spíš náleží ostatním členům vaší rodiny. Pročistěte svou minulost a buďte ochotni odpouštět jak sobě, tak druhým.

Toto období bude trvat až do 1. srpna, a tak se můžete těšit na různá „překvápka“, která na vás vytáhne „bláznivý Kojot“. Jelikož se bude Merkur pohybovat znamením Lva a Raka, můžete očekávat, že nejvíce zmatků se může dít hlavně ve vašem domácím prostředí. Tento vliv nemusíte pocítit negativně, když se s plnou vervou pustíte do velkého úklidu a nebudete si brát určité poznámky svých příbuzných nebo partnerů příliš osobně.

Zbavte se nepořádku

Když se začnete věnovat důslednému úklidu a čištění svého bytu, můžete k sobě přivolat štěstí. Tento měsíc se zaměřte na odevzdávání všeho, co ve svém životě již dlouhodobě nepoužíváte nebo nepotřebujete. Buďte ochotni se vzdát určitých předmětů a zbytečných papírků, které vám jen doma zabírají prostor. Domov je na jisté symbolické rovině odrazem určité části vás samotných.

Věnujte se úklidu jako meditaci a možná si najdete nový koníček, který vám může změnit život.

Pokud máte doma v šuplících příliš „bordelu“, může vám tento nepořádek blokovat přísun životních příležitostí. Naučte se uklízet s radostí, protože často se mnoho lidí u této činnosti rozčiluje, což této jinak velmi očistné metodě kazí efektivitu. Když uklízíte, uvědomte si, že zároveň uklízíte něco ve vašem vědomí. Věnujte se úklidu jako meditaci a možná si najdete nový koníček, který vám může změnit život.

Naučte se být štědří

S láskou darujte svým bližním a zejména svým příbuzným vše, k čemu máte hluboký vztah, ale dlouho to nepoužíváte. Věci, ke kterým vztah nemáte, dejte na charitu nebo je položte na určená místa, kde z toho může mít užitek někdo jiný. Pravá štědrost kultivuje ducha a vy se budete cítit šťastnější.

Neočekávejte ale, že vás někdo za vaše dary náležitě ocení. Naučte se dávat bezpodmínečně. Existuje takzvaný „neviditelný účet života“, takže když budete mít pocit, že jen dáváte a nic nedostáváte, vzpomeňte si na něj. Když v něj doopravdy uvěříte, začnou se dít neočekávané zázraky. Život vám bude vaši štědrost vracet svým osobitým způsobem, protože hojnost nemá podobu jen finančních prostředků, přestože i ty jsou jedním z jeho projevů.

Buďte trpěliví

V období retrográdního Merkura nás „bláznivý Kojot“ zkouší všemi možnými způsoby. Naučte se smát sami sobě a zbytečně neopakujte staré chyby. Dávejte si pozor na různé „skvělé“ nabídky, ze kterých se může vyklubat jen prázdný obal, a vy kvůli nim přijdete o mnoho energie.

Nedivte se, když lidé budou odkládat schůzky, komunikace s blízkými bude občas váznout a bude až tragicky vtipná.

Vše si důkladně promyslete a jděte do nového jen tehdy, když budete naprosto přesvědčení, celou svou bytostí. V takovém případě na vás nebudou mít zásadní vliv ani hvězdy. Výjimky potvrzují pravidla, ale buďte obezřetní. Každá malá pochybnost může vzrůst do velkých rozměrů, a tak naslouchejte svému srdci a třibte svou intuici. Nedivte se, když lidé budou odkládat schůzky, komunikace s blízkými bude občas váznout a bude až tragicky vtipná. Na schůzky si berte dobrou knihu a choďte s předstihem.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co je potřeba dát do pořádku?
  • Komu mohu něco darovat?
  • Trápí mě něco z minulosti?
  • Umím komunikovat se svými nejbližšími?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Hodně uklízejte a odevzdávejte věci, které nepoužíváte.
  • Odpusťte někomu z rodiny za jeho netaktnost.
  • Pravidelně meditujte u vody.
  • Vytvářejte si na vše záložní plány, které můžete ovlivnit pouze vy.

Související…

V období vody se očistěte odpuštěním, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...