fbpx

Přesné novoluní začne v úterý večer ve 21.17. Bude provázeno zatměním Slunce, což činí tento den velmi silným

Zveřejněno: 2. 7. 2019

V úterý večer nás čeká pravidelné novoluní, které ale bude tentokrát spojeno se zatměním Slunce. Ponořte se hluboko do svého nitra a uvědomte si, co vás ve vašem životě nejvíc ovlivnilo. Vzpomeňte si na své dětské sny, které jste možná někteří naplnili, ovšem někteří z vás odložili. Poděkujte životu za všechny zkušenosti.

Možná, že jsou věci, které už nikdy nechcete zažít, a právě díky těmto zkušenostem je už ani zažívat nebudete. Je však potřeba nejdřív odpustit sobě, druhým a znovu se odvážit skočit do neznáma za touhami vaší duše. Pokud budete mít čas a prostor, napište si aspoň 10 nejdůležitějších okamžiků ve vašem životě a rozjímejte nad tím, proč zrovna tyhle jsou pro vás tak důležité.

Učiňte cestu do minulosti, ale tentokrát na místa, která byla a jsou krásná. Jsou to místa síly, která vám mohou vrátit elán i životní energii.

Přesné novoluní začne v úterý večer ve 21.17. Bude provázeno zatměním Slunce, což činí tento den velmi silným. Doporučuji jít někam na krásné přírodní místo, které máte rádi a dobře ho znáte. Již ráno si zapište sny, které se vám zdály, a pokud si je nepamatujete, učiňte aspoň ranní klidovou meditaci, kdy si uvědomíte nejen sami sebe, ale i den, který vás čeká. Respektujte každý pocit, který se ve vás objeví, což neznamená, že mu musíte propadnout. Máte velkou možnost uzavřít nějaké téma z minulosti a vrhnout se do dalšího cyklu na své jedinečné životní cestě.

Objevte „zdroje síly“

Mnoho lidí se neustále vrací ke zraňujícím zážitkům z minulosti a trpí neustále znovu a znovu, i když už nemusí. Zkuste ve vašem dětství objevit okamžiky, kdy jste se smáli a cítili se šťastní. Rozpomeňte se na zvláštní okamžiky, které vás spojily s něčím, co vás přesahuje a na co si už možná jen matně vzpomínáte.

Život je jako sen a lidé jsou tak zapomnětliví. Stačí se tam vědomím vrátit, chvilku počkat a uvidíte, co všechno ve vás spočívá a jakými silami oplýváte. Rozhodněte se obnovit sílu, která vám náleží. Učiňte cestu do minulosti, ale tentokrát na místa, která byla a jsou krásná. Jsou to místa síly, která vám mohou vrátit elán i životní energii. Je na vás, co si vyberete, protože jenom vy a život utváří váš jedinečný životní příběh. Vraťte mu kouzlo, které mu patří.

Spojte se s vnitřním dítětem

Každý z nás jsme svým způsobem dětmi a je jedno, jestli nám je dvanáct nebo sedmdesát. Pokud se v životě málo radujete, nic netvoříte a jste neustále smutní, je možné, že jste ztratili kontakt se svým vnitřním dítětem. Opět použijte metodu, kdy se můžete vrátit zpátky do minulosti k určitým událostem, které silně ovlivnily váš život ve vašem dětství.

Zraněné vnitřní dítě dospělým nedůvěřuje, a tak se může dlouho schovávat.

Pokud tyto zážitky byly drsné, navštivte v duchu své minulé dětské „Já“, utěšte ho a poděkujte mu, že to tak skvěle zvládlo, protože bez něj byste tu teď nebyli. Toto setkání může být velmi silné, ale musíte být trpěliví. Zraněné vnitřní dítě dospělým nedůvěřuje, a tak se může dlouho schovávat. Až toto spojení vznikne, určitě to poznáte, protože je to hluboce emocionální.

Respektujte své pocity

Znamení Raka vládne vodní živel a dá se říct, že je to hluboce emocionální znamení, které se často váže na to, co se stalo nejen v minulosti jedince, ale i v kolektivu. Dnes si můžete silně uvědomit, co už nechcete žít, protože jste postoupili na další úroveň vědomí, které může být velice odlišné od toho, co jste dosud zažívali. Poučte se z osobní i kolektivní historie a neopakujte stále ty stejné chyby.

Na druhou stranu se naučte být odvážní a věřte svým pocitům, které jsou snahou duše vás na něco důležitého upozornit. Když své pocity nebudete neustále potlačovat, dodají vám potřebnou sílu dosáhnout snů, které jsou opravdu vaše. Pokud jste však dlouho používali jenom rozum, může se vám ze začátku zdát, že to nějak nefunguje, ale tak to není. Je nutné se umět ve svých pocitech vyznat a číst v nich. Spočívá v nich hluboká moudrost vaší duše.

Mayský kalendář a znamení Ještěrky

Toto novoluní může být obzvlášť přínosné i kvůli vašim snům. Večer požádejte snový zdroj, aby vám upřesnil cestu nebo vám seslal znamení. Naučte se rozumět svým snům, protože spánek často zabere celou jednu třetinu dne. Pokud dokážete využít k rozvoji svého vědomí i čas spánku, můžete žit plnohodnotnějším životem. Ve snech si můžete vyzkoušet spoustu věcí a zkušeností, které byste si v každodenním životě nemohli dovolit, a tak je spánek jeden z hlubokých nástrojů sebepoznání.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Cítím se v bezpečí?
  • Důvěřuji svým pocitům a intuici?
  • Pamatuji si své sny?
  • Prožívám ve svém životě radost a tvůrčí naplnění?

Doporučené činnosti pro tento den:

  • Zrekapitulujte si své dětství.
  • Udělejte něco konkrétního pro své vnitřní dítě.
  • Každý den si zapisujte své sny nebo to, jak se cítíte.
  • Modlete se za ochranu a štěstí svých nejbližších a domova.

Související…

V období Psa můžete proměnit své sny v cíle, říká mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...