fbpx

Hodně cestujte a navštěvujte místa, která nejsou ovlivněna turistickým ruchem. Naučte se nejen druhým pomáhat, ale zároveň si i o pomoc říct

Zveřejněno: 29. 5. 2019

Nastává období 1-Oc (Pes), ve kterém je dobré se zaměřit na sílu vlastní představivosti, jež vám pomůže zhmotnit vaše sny. V příštích třinácti dnech si každý večer představte výsledky svých nejvyšších tužeb a zaměřte se jak na okolnosti, tak na vnitřní stav, který toužíte prožít. Zaměřte se rovněž na své sny, které vám mohou být velmi účinným rádcem při řešení vašich každodenních výzev nebo komplikovaných vztahů. Hledejte oporu v lidech, které považujete za své nejlepší přátele, a naučte se pracovat v týmu, protože ve více lidech se toho více zvládne.

Po proměnlivém období Pohybu nastal klidnější čas Psa, ve kterém se můžete opřít do prohlubování vašich vztahů s přáteli, nebo do jejich urovnání. Pokud v tomto ohledu strádáte, je velmi pravděpodobné, že naleznete nové přátele, kteří vám budou nejen oporou, ale i účinnou pomocí. Hodně cestujte a navštěvujte místa, která nejsou ovlivněna turistickým ruchem. Naučte se nejen druhým pomáhat, ale zároveň si i o pomoc říct. Záleží především na vaší momentální životní situaci.

Vyrazte za příbuznými

V rovině tělesné se zaměřte na častější procházky a návštěvu vašich vzdálených příbuzných. Čím dál budou, tím lépe, protože co kraj, to jiný mrav a inspirace. Nechte si od svých přátel doporučit nový druh cvičení i instruktory, se kterými mají vaši nejbližší dobré zkušenosti. Pokud zrovna řešíte spletité finanční výzvy, nechte si poradit od přátel nebo odborníků, kteří vám mohou být v tuto dobu velmi nápomocni. Pokud budete cestovat, je to ta nejlepší doba, kdy se této činnosti můžete věnovat. Navštivte nějakou novou skupinu lidí, kteří se věnují nějaké fyzické aktivitě, a možná najdete nové přátele.

Na pracovišti rozvíjejte kolegialitu a naučte se pracovat týmově.

Na úrovni mysli se zaměřte na sílu své vlastní představivosti. Zkuste si napsat ideální scénář vašeho života, po kterém toužíte. Buďte kreativní a uvědomte si, že jediné hranice si nastavujete v tomto tvůrčím procesu jen vy sami. Na pracovišti rozvíjejte kolegialitu a naučte se pracovat týmově. Možná zjistíte, že někteří kolegové jsou něčím víc, než jste si doposud mysleli. Uvidíte-li, že někdo z vašich spolupracovníků potřebuje pomoci a vy mu ji můžete poskytnout, neváhejte. Vše se zapisuje na „neviditelný účet“, který vám může přijít v budoucnosti velmi vhod. Zamyslete se také nad tím, jak o svých bližních přemýšlíte, a namísto kritiky zkuste projevit pochopení a sounáležitost.

Pozor na věrnost

V rovině vztahů se především zaměřte na své přátelské vztahy. Pokud jen pracujete a na své přátele si neumíte udělat čas, změňte to. Přátelství je nevýslovný dar, který patří mezi nejcennější klenoty vašeho života. Dobrý přítel vás nejen nesoudí, ale dokáže vás i vyslechnout a dát podnětnou radu. Pokud můžete vůči někomu projevit věrnost a nápomocnost, není lepšího času. Překvapte svého přítele nečekaným darem a nečekejte na to, až bude mít narozeniny nebo svátek. V intimních vztazích budete možná konfrontování s tématem věrnosti, která je výrazem hloubky vašich citů. Pokud jste věrní jen z rozumu, dlouho neobstojíte.

Zkuste nějaké duchovní cvičení, které pochází ze vzdálené tradice, a seznamte se s lidmi, kteří v tomto ohledu vynikají.

V duchovní rovině nastal čas si uvědomit svou schopnost druhým pomáhat a léčit. Pokud ve vás dřímá touha druhým pomáhat, přihlaste se na nějaký kurz nebo školu, aby vaše pomoc byla co nejúčinnější. Jestli jste již vyrovnanou osobností a máte patřičné dispozice, neztrácejte čas a naplno se věnujte svému poslání. Netoužíte-li druhým takto pomáhat, zamyslete se nad tím, jaké místo ve světě byste chtěli navštívit, abyste zvýšili úroveň svého ducha. Zkuste nějaké duchovní cvičení, které pochází ze vzdálené tradice, a seznamte se s lidmi, kteří v tomto ohledu vynikají. Možná navážete nové podnětné vztahy, které vás na vaší cestě životem posunou o další krok dál.

Pes a Blíženci

Kombinace Psa a znamení Blíženců vás nabádá k tomu, abyste se začali zdokonalovat v cizích jazycích, abyste si to na svých cestách mohli náležitě užít. Napište dopis příteli ze zahraničí a obnovte vztahy, které by jinak mohly zůstat v zapomnění.

Navštivte své vzdálené příbuzné a pěstujte v těchto vztazích pocit přátelství. Hodně druhým naslouchejte a snažte se jim radit co nejméně, protože často lidé nejvíc potřebují jen vaši chápající přítomnost. Pokud se vy sami ocitáte v úzkých, nenechávejte si to jen pro sebe a naučte se o pomoc říct.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Umím pracovat se svou představivostí?
  • Mám dostatek dobrých a věrných přátel?
  • Je někdo v mém srdci, koho jsem již dlouho neviděl?
  • Jaká cesta nebo země mne nejvíc přitahuje?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Učte se cizí jazyky.
  • Cestujte a vyhýbejte se turistickým místům.
  • Pravidelně si zapisujte své sny.
  • Naučte se druhým naslouchat.

Související…

Mayský astrolog: Chcete změnu? Nastává ideální období vyjít jí vstříc
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...