fbpx

Buďte připraveni na velký pohyb, který do vašeho života přinese spoustu nového. Když nebudete lpět na starém snu, můžete zažít velký pocit osvobození

Zveřejněno: 16. 5. 2019

Nastalo období 1-Caban (Pohyb, Země). Jde o čas, během nějž je dobré vyjít vstříc změnám, po kterých dlouho toužíte. Někteří během následujícího třináctidenního období možná zjistí, že po změnách zase tolik netouží, ale přesto se dějí. Buďte tedy připraveni na velký pohyb, který do vašeho života přinese spoustu nového. Když nebudete lpět na starém snu, můžete zažít velký pocit osvobození, který přijde buď v podobě vnitřních prožitků, nebo okolních příležitostí. Reagujte rychle, protože vše se bude dít rychleji než obvykle. Buďte flexibilní a dívejte se na to, co je „neviditelné“.

Po snovém období Ještěrky přichází čas, kdy se můžete s radostí opřít do všech činností, na které jste dlouho čekali. Staré odchází a nové přichází. Potkávejte se s novými lidmi a choďte na neznámá místa. Naučte se vnímat neviditelnou energii, která se vznáší nad každou situací, nad každým člověkem. Dlouhodobé spory se mohou změnit v přátelství a nemoc ve zdraví. Může to být i naopak, a tak dávejte dobrý pozor. V prvním týdnu tohoto období se zaměřte především na praktické záležitosti a v druhém pracujte se svými myšlenkami a vztahy.

Čas na odpočinek

V rovině těla se snažte pravidelně odpočívat, přestože se bude zdát, že na to nemáte vůbec žádný čas. Čas si musíte sami vytvořit, jinak budete ve vleku různých povinností, které nebudou brát konce. Respektujte své tělo a vyzkoušejte nový druh cvičení, stravy nebo diety. Pokud i v rovině těla dlouho uvažujete o změně, nastal ten správný čas. Uvědomte si ale rovněž to, jak zacházíte se svými penězi. I v této oblasti mohou přijít nečekané změny, na které budete muset reagovat. Buďte připraveni a hlavně se nenechte vyvést z míry. Každá změna umožňuje šanci si polepšit, pokud si nebudete zoufat a budete dostatečně aktivní.

Pokud chcete změnit práci nebo způsob vydělávání peněz, mohou se najednou naskytnout příležitosti, po kterých se vyplatí sáhnout.

Na úrovni mysli se otevřete novým myšlenkám, nebo dokonce oboru, který ve vás dlouhodobě vyvolává zvědavost. Buďte otevřeni novým projektům v práci a možná zjistíte, že se vám spolupracuje s určitými kolegy mnohem lépe, než jste předpokládali. Pokud chcete změnit práci nebo způsob vydělávání peněz, mohou se najednou naskytnout příležitosti, po kterých se vyplatí sáhnout. Uvědomte si rovněž kvalitu svých myšlenek, které vám nejčastěji probíhají hlavou. Pokud druhé pomlouváte, nebo sami sebe příliš kritizujete, je něco v nerovnováze. Naučte se být k sobě i k druhým laskaví a spíš se zaměřte na řešení než prohlubování sporu.

Najděte nové přátele

Co se týká vztahů, tak to může být zvlášť důležité období, ve kterém můžete často pocítit naprosto jinou kvalitu prožívání u lidí, na které jste si již zvykli. Nehodnoťte to, jestli je to dobře nebo špatně. Raději buďte flexibilní a buďte s těmi, se kterými se cítíte dobře vy a oni s vámi. Seznamte se s novými lidmi, kteří budou blíž vašim momentálním zájmům. Rozšiřte svůj repertoár přátel, protože těch není nikdy dost. Nebojte se nových projektů, které vyžadují spolupráci, protože i ta může být více než přínosná. Ti, kteří jsou osamělí, mohou navázat vztah a lidé společenští mohou naopak zažít pocit osamocení. Nechte se tedy vést životem a důvěřujte v jeho moudrost, která nás často převyšuje.

Nezastávejte dogmatické nebo fanatické názory, které vašeho ducha akorát škrtí.

V rovině ducha může nastat obrovský posun v kvalitě vašeho prožívání. Mnoho lidí touží po vnitřní změně, ale to není tak jednoduché. V tomto čase může přijít milost v podobě nového prožitku, který změní váš život. Buďte otevření novým zkušenostem a experimentujte. Nezastávejte dogmatické nebo fanatické názory, které vašeho ducha akorát škrtí. Vyzkoušejte nový druh meditace nebo jiného cvičení a možná budete překvapeni, co všechno dokážete. Pokud zjistíte, že jste již sami sebe přerostli, neříkejte, že všechno, co jste dělali v minulosti, bylo špatně, ale naopak poděkujte všemu, co vás dovedlo do tohoto přítomného okamžiku, kdy máte možnost žít v ještě větší opravdovosti.

Peníze a myšlenky

Kombinace Pohybu, Býka a Blíženců naznačuje změny jak ve vašich postojích k penězům, tak ke svým myšlenkám. V prvním týdnu se zaměřte na své finanční záležitosti a bydlení. V tom druhém se snažte více pracovat se svými myšlenkami a uvědomte si, že je budete muset opět změnit, aby lépe vyhovovaly vaší momentální situaci. Hodně se učte a své poznatky prověřujte v praxi. Setkávejte se s novými lidmi, choďte na neznámá místa a buďte otevření novým příležitostem, které se budou kolem vás vyskytovat.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co je potřeba změnit?
  • Co můžu udělat pro svou finanční situaci?
  • Jaká společnost lidí mne přitahuje?
  • Co pro mne představuje tu největší změnu v mém životě?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Seznamujte se s novými lidmi.
  • Choďte na místa, kde jste nikdy nebyli.
  • Vyzkoušejte něco nového, o čem už dlouho sníte.
  • Zkuste jiný druh cvičení, diety nebo stravy.

Související…

Mayský astrolog: Nastává období Ještěrky. Vzroste vliv přírody a snů
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...