fbpx

Pamatujte, že v těžkých dobách můžete projevit vaše nejlepší vlastnosti, a tak se nezalekněte žádných výzev

Zveřejněno: 1. 2. 2019

Od 1. února nastává období 1-Ben (Kukuřice, Rákos), ve kterém se můžete značně přiblížit svým snům a zaznamenat úspěch v mnoha oblastech vašeho života. V příštích 13 dnech by se ve vás měla probudit vášeň a odvaha jednat tak, abyste byli věrní svým zásadám, ale zároveň naplno využili možností, které se vám budou nabízet. A nemusí jich být zrovna málo. Bránit vám může především vaše vlastní zatvrzelost, přílišná lhostejnost nebo strach z úspěchu. Najděte rovnováhu ve všech vašich činech a využijte příznivého času, který se vám nabízí.

Pamatujte, že v těžkých dobách můžete projevit vaše nejlepší vlastnosti, a tak se nezalekněte žádných výzev, které se možná objeví. Naopak využijte každé situace k tomu, abyste posílili nejen svou pozici, ale zároveň se naučili ještě něco nového. Snažte se být zkrátka flexibilní a pružní jako rákos. Nesnažte se ale zvládnout všechno, protože byste se mohli zlomit. Buďte pevní, ale ne příliš. Buďte pružní, ale nepřehánějte to. Měli byste znát své vlastní síly, ale zároveň mít odvahu vstoupit na nová území, pokud pocítíte šanci.

Ohýbejte tělo

V rovině těla se zaměřte na svou ohebnost. Pamatujte, že tělo ukazuje často na to, jakým způsobem smýšlíte. Někteří lidé v tomto ohledu dokážou vyčíst až neuvěřitelné podrobnosti o vašem životě. Pokud jste povahou příliš dogmatičtí a zatvrzelí, můžete mít v budoucnosti problémy s artrózou, která ukazuje na vaši „ztuhlost“.

Jinak se cítí člověk, který chodí rovně, uvolněně a vzpřímeně, a jiné charakterové rysy má člověk shrbený nebo jinak pokroucený.

Cvičte pravidelně jógové nebo jiné protahovací cviky a za nějaký čas pocítíte i změnu své mysli. Jinak se cítí člověk, který chodí rovně, uvolněně a vzpřímeně, a jiné charakterové rysy má člověk shrbený nebo jinak pokroucený. Využijte čas Vodnáře k návštěvě různých pohybově zaměřených kroužků, kde se můžete seznámit s novými přáteli.

Sledujte své myšlenky

Na úrovni mysli se zaměřte na dogmatické názory, které možná zastáváte. Skoro každý člověk na něčem názorově lpí, což vyplývá z jeho zkušeností, které vycházejí z jeho domnělého příběhu, jenž se neustále utváří. Zkuste se ponořit hlouběji do svých myšlenek a zjistěte, jestli s druhými spíš souhlasíte, nebo jim odporujete. Každý to má trochu jinak a nic není dobře nebo špatně. Sledujte své myšlenky, ale nesuďte je.

Lpění na pružnosti mysli se často paradoxně stává jejím vlastním omezením.

Naučte se svou mysl obohacovat novými vjemy a zkušenostmi, aby zůstala dostatečně pružná. Lpění na pružnosti mysli se často paradoxně stává jejím vlastním omezením. Naučte se přijímat názory druhých bez odporu. Nemusíte s druhými souhlasit, ale můžete jim naslouchat a projevit jim úctu. Zaměřte se na různé skupiny a sledujte, co všechno je možné. Hledejte „průniky“ a naučte se s druhými spolupracovat.

S partnerovými přáteli

V rovině vztahů zkuste s partnerem obnovit váš vztah vášní, která možná vyprchala. Záleží na tom, v jaké fázi vztahu zrovna jste. Čím déle spolu jste, tím to může být obtížnější, ale na druhou stranu mnohem hlubší. Zkuste trávit čas i s přáteli svého partnera, protože tak ho lépe poznáte. Nepoznávejte ho však s cílem, abyste ho kontrolovali, ale z důvodu hlubší intimity a lásky. Čím víc druhé chápete, tím hlouběji je můžete milovat. Pokud přátele svého partnera nemáte rádi, snažte se je aspoň trochu akceptovat, protože oni jsou jeho (případně její) součástí a nesou v sobě důležitou informaci. Otevřete se i novým skupinám lidí, protože vás mohou obohatit.

Nastal čas, kdy můžete značně urychlit svůj vnitřní vývoj.

V rovině ducha nastal váš příznivý čas. Buďte aktivní a choďte na různé semináře nebo je sami utvářejte. Překonejte strach ukazovat se před druhými, protože tak můžete nejen druhé inspirovat, ale najít spojence, se kterými si vzájemně urychlíte cestu. Nastal čas, kdy můžete značně urychlit svůj vnitřní vývoj. Jen se dívejte kolem, a když spatříte něco, co je vám blízké, otevřete se tomu. To „blízké“ vás může dostat později k vytouženému. Je však nutné překonat pochybnosti o sobě. Pamatujte, že žijete jenom jednou, a tak žijte tak, abyste si na smrtelném loži neříkali, co jste všechno promeškali.

Související…

Mayský astrolog: V období Slunce a Květiny vyrazte na večírky
Robert Policar

Kombinace znamení Ben a Vodnáře ukazuje na možnost poznávání nových skupin nebo přátel, kteří mohou být v souladu s vašimi momentálními cíli. Choďte na různé akce a zkuste se vyhýbat hodnocení toho, která skupina stojí za to a která ne. Vnímejte různé názory jako rozmanitost vesmíru, který je ve svých projevech nekonečný. To, že vám něco není po chuti, ještě neznamená, že to pro někoho jiného nemůže být to nejlepší, čím zrovna prochází. Buďte svobodní jak uvnitř, tak venku a nenechte se vtáhnout do něčeho, čemu nevěříte. Máte právo kdykoliv odmítnout názory druhých, ale často bývá zbytečné je někomu vyvracet.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaké šance se mi teď nabízejí?
  • Co pro to mohu udělat?
  • Neodmítám něco jen z principu?
  • Umím říct „ne“ bez pocitu viny?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Využijte všech možností, které se vám teď nabízejí.
  • Probuďte v sobě vášeň.
  • Vezměte odpovědnost do svých rukou.
  • Buďte flexibilní i pevní zároveň.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...