fbpx

Uvědomte si své životní cíle, bez jejich dosažení byste nechtěli zemřít. Učiňte ihned konkrétní symbolické kroky, abyste své myšlenky zpečetili činem

Zveřejněno: 20. 1. 2019

Jak už víme, v pondělí nad ránem proběhne letošní jediné zatmění Měsíce. Onen jev se bude krýt i s jeho úplňkem. Pondělí tedy bude velmi silný den, ve kterém můžete udělat mnoho důležitých životních rozhodnutí, ale dávejte si pozor na ukvapenost a zbytečnou impulsivnost.

Pronikněte hluboko do své mysli a uvědomte si své životní cíle, bez jejich dosažení byste nechtěli zemřít. Učiňte ihned konkrétní symbolické kroky, abyste své myšlenky zpečetili činem. Tak možná u mnoha z vás začne další éra, která bude v jistém smyslu znamenat osvobození od příběhů, které jste žili doposavad.

Někteří z vás se mohou cítit uzavření v imaginárním vězení, další budou toužit po osvobození a možná si ho i dovolí.

Přesný úplněk proběhne v pondělí zrána v 6.17 a bude ho provázet zatmění Měsíce, což ještě umocní jeho psychologický efekt. Někteří z vás se mohou cítit uzavření v imaginárním vězení, další budou toužit po osvobození a možná si ho i dovolí.

Nedělejte však předčasná rozhodnutí. To, čím jste teď, z vás učinila vaše minulost. Na druhou stranu se můžete opravdu stát kýmkoliv, kým si určíte být. Ke svobodě vedou dvě cesty a je na vás, kterou si vyberete. První je cesta přijetí, což souvisí především s osvobozením od vašich vnitřních problémů a opakujících se myšlenek. Druhou je cesta změny, která vyžaduje čin, plnou pozornost, přizpůsobivost novému a především vytrvalost v záměru. Poznejte, která je zrovna teď pro vás lepší.

Kdo jste?

Často se sami sebe během dne ptejte, kým jste, protože odpověď na tuto otázku je „velkým tajemstvím“, které se slovy nedá popsat, ale dá se o něm aspoň donekonečna básnit. Pravdou je, že se můžete stát kýmkoliv, kým si ze svého srdce přejete být. Uvědomte si svá přání, touhy i potřeby. Užívejte si života plnými doušky, protože toto tělo máte vypůjčeno jenom jednou.

Smiřte se se svým minulým „já“, a pokud vám jeho role už nevyhovuje, napište nový scénář.

Neubližujte však druhým, protože tak si nesete následky svých činů zase dál. Začněte tedy utvářet svůj život, jako snílek utváří svůj sen. Smiřte se se svým minulým „já“, a pokud vám jeho role už nevyhovuje, napište nový scénář. Nějakou dobu trvá, než se natočí film, a stejně tak nějaký čas trvá, než se vaše hlavní postava života změní.

Dá se zvládnout víc

Tento úplněk přináší moudrost spolupráce a důležitost společných vizí v rámci skupiny přátel, ve které se vyskytujete. Uvědomte si, jak se cítíte mezi lidmi, které považujete za své přátele. Opravdu vás podporují ve vašich snech? Rozumí vám, nebo vám neustále říkají, jak něco nejde? Uvědomte si, kolik různých lidí se na tomto světě vyskytuje, a tak se zaměřte na přátele, kterým nemusíte všechno rozsáhle vysvětlovat, ale s nimiž můžete v harmonické atmosféře sdílet vše, co vám přijde na mysl.

Ve více lidech se toho víc zvládne a navíc vás spřízněná skupina dokáže udržet ve vašich záměrech.

Když skupina lidí věří jedné myšlence, která je spojuje, vzniká velmi silná energie, která dokáže rychleji změnit nejen váš život, ale i svět širší společnosti. Tímto způsobem fungují různé spolky, politické strany nebo týmy. Ve více lidech se toho víc zvládne a navíc vás spřízněná skupina dokáže udržet ve vašich záměrech. Buďte vždy sami za sebe, ale nevyhýbejte se společnosti.

Na co si dát pozor

Den úplňku a zatmění Měsíce může vyvolat mnoho energie, která se může projevit jak pozitivně, tak negativně. Můžete být impulsivní a vzteklí, protože se budete cítit omezováni svým bezprostředním okolím. Je proto dobré se nějakým originálním nebo tvůrčím způsobem vyjádřit.

Když uděláte něco překvapivého a originálního, může být tento den obzvlášť osvobozující a plný zábavy. Dost záleží na tom, v jaké společnosti se octnete nebo jestli nebudete nuceni dělat věci, které vás zcela nebaví. Vyhýbejte se hádkám, ale na druhou stranu dobře vedený spor bez obviňování druhých může pročistit vzduch a vnést do vašeho života jasnost.

Znamení Draka a Větru

Pondělí bude pod vlivem dvou mayských znamení, a tak se zaměřte především na dobrou komunikaci, která se bude týkat vašich dlouhodobých záměrů a tužeb. Nebuďte netrpěliví, naučte se druhým naslouchat. Až druhý dořekne svůj názor, pobývejte ještě chvilku v klidu a možná se toho dozvíte ještě víc.

Související…

Nepropásněte dnes v noci zatmění Měsíce. Letos poprvé a naposledy
Zdeněk Strnad

Sami vnímejte účinky svých slov a uvědomte si, že máte právo vyjádřit své emoce, ale v každém ohledu se vyhněte obviňování. Pokud nebudete mít potřebu s nikým konfrontovat své názory, můžete začít psát, kreslit nebo na něco hrát. Tvůrčí činnost je velkým lékem na silné emoce, které potřebují ven.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Kdo jsem já?
  • Mám dostatek přátel, kteří mi rozumí?
  • Jaká vize mne propojuje s ostatními?
  • Mohu vytvořit něco, co obohatí svět?
  • Mám se rád?

Doporučené činnosti pro tento den:

  • Pečujte o své potřeby.
  • Zajděte do kina nebo na jinou společenskou akci s přáteli.
  • Pište, malujte, hrajte nebo se jiným tvůrčím způsobem vyžijte.
  • Užívejte si přítomnost svých přátel.
  • Projevte zábavnou stránku své osobnosti.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...