fbpx

Vyhledávejte zábavu všeho druhu a oslavujte život. Zároveň si však vyhraďte chvíli i na rozjímání nad svým životem

Zveřejněno: 28. 11. 2018

Ve středu 28. listopadu začíná mayské třináctidenní období 1-Lamat (Králík). Nastává čas radosti, humoru a nových projektů. Je vlastně už jen pár týdnů před Vánoci, a tak už můžete mít chuť nakupovat dárky. Ale radíme vám, počkejte chvíli. Po 6. prosinci bude nakupování nejen mnohem zábavnější, ale hlavně také efektivnější.

Související…

Mayský astrolog: V období Orla vyrazme z hlubokého podzimu k vysokým cílům
Robert Policar

Zatím si jen hrajte s nápady, jak druhé učinit šťastnými. Myslete však i na sebe. Abyste mohli druhým dávat, musíte mít z čeho, čímž nemyslíme peníze. Vyhledávejte zábavu všeho druhu a oslavujte život. Zároveň si však vyhraďte chvíli i na rozjímání nad svým životem. Užívejte si, ale zbytečně druhým neubližujte.

Naučte se smát

Po čase Orla, kdy jste si měli připomenout vlastní vizi, nastal čas, který přeje jak novým projektům, tak zábavě a dobrému humoru. Podívejte se na to, co se daří. Neberte život příliš vážně, protože si  ho tím zkracujete. Smích léčí, a tak se naučte smát bez důvodu. Usmějte se nejdřív do svých koutků, pak do očí a následně do celého těla.

Naučte se svým blízkým říkat o své potřeby, a to zvláště teď před Vánoci.

Spojte energii úsměvu se svou pozorností a vysílejte ji do prostoru. Dívejte se lidem do očí a hledejte jejich vnitřní krásu. Každý ji v sobě nosí a vy ji můžete objevit ve svém zrcadle. Musíte však vydržet první chvíle, které se vás budou snažit odradit od tohoto účinného cvičení.

Odhalte své potřeby

Na úrovni těla se zaměřte na to, jak si dokážete užívat svými smysly. Jezte zdravá i chutná jídla a užívejte si relaxačních masáží. Zamyslete se nad tím, jak si dokážete užívat v sexu. Znamená pro vás milování s vaším partnerem oslavu života, nebo je to jenom nutnost k udržení vašeho vztahu? Naučte se svým blízkým říkat o své potřeby, a to zvláště teď před Vánoci. Jinak vám hrozí, že dostanete přesně to, co jste nechtěli.

Tiché očekávání většinou vede ke zklamání, a tak se naučte své potřeby vyjadřovat, aby je vaši nejbližší znali. Na druhou stranu, existují lidé, kteří si jen užívají a vyhýbají se tak zodpovědnosti, která ubližuje jejich nejbližšímu okolí. To také není dobře. Uvědomte si, v jaké situaci se nacházíte, a udělejte vše, abyste se dostali do vytoužené rovnováhy.

Kreativní humor

Na úrovni mysli a práce se zamyslete nad tím, jestli své zaměstnání neberete příliš vážně a vaše pracovní prostředí nezahušťujete nepřátelskou atmosférou. Dobrý kolektiv vždy dosáhne větších úspěchů než jednotlivec, a tak se naučte s druhými dobře vycházet. Každý člověk disponuje rozdílným typem humoru, a tak se zamyslete nad tím, co vyhovuje vám. Zaměřte se především na radostné myšlenky a buďte ve své práci kreativní. Nebojte se své nápady předkládat s humorem a nadhledem. Na své kolegy v práci se upřímně usmívejte a zkuste se zamyslet nad tím, co by tyto lidi nejvíc potěšilo.

Navštěvujte lidi, kteří oplývají humorem a veselostí. Taková společnost je nakažlivá a vy se můžete naučit novým způsobům zábavy.

Co se týká vztahů, zaměřte se těchto třináct dní na utužení vašich přátelství. Nebo můžete přátelství promítnout i do svých partnerských vztahů, což s sebou nese mnoho výhod. Navštěvujte lidi, kteří oplývají humorem a veselostí. Taková společnost je nakažlivá a vy se můžete naučit novým způsobům zábavy. Vyhýbejte se lidem příliš lítostivým, plných pocitů oběti. Když ale budete cítit, že máte dostatek energie těmto lidem jejich psychický stav zlepšit, rozveselte je. Uvědomte si však, že u některých lidí nezabere skoro nic. Oslavte život v kruhu svých blízkých a hodně se smějte, protože je to nejen příjemné, ale i zdravé.

Až opadne Merkur

Co se týká duchovní roviny, nastává čas, kdy můžete položit základy pro budování něčeho nového. Králík přeje plodnosti, tvořivosti a podnikání. Vše nejdříve pečlivě promyslete, než se do něčeho pustíte, a důležitá rozhodnutí učiňte po 6. prosinci, kdy opadne chaotický vliv retrográdního Merkura.

Pak bude cesta naprosto volná a bude přáno všem projektům, pro které se rozhodnete. Uvědomte si však zodpovědnost, která s každým novým tvořením přichází. Ať je to dítě či nový podnikatelský záměr, bude to vyžadovat čas a disciplínu.

Jediné, co vás může zastavit, jsou vaše budoucí obavy a nedostatek vytrvalosti.

Kombinace znamení Střelce a 1-Lamat (Králík) naznačuje dvojitý vliv štěstí. Nebojte se odvážně vykročit pozitivním směrem. Vašim projektům bude požehnáno, a tak se nebojte vykročit vstříc novému dobrodružství. Jediné, co vás může zastavit, jsou vaše budoucí obavy a nedostatek vytrvalosti. Jak se říká, existují dva důležité typy odvah. První je odvaha začít a druhá je odvaha vytrvat. Než se odvážíte k novému tvoření, poproste život, ať vás v budoucnu podpoří. Nikdy nepodceňujte sílu modlitby, zvláště když ji pronesete v tuto dobu.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Umím si opravdu užívat plnými doušky?
  • Jsem příliš vážný nebo lehkovážný?
  • Co se rodí nového?
  • Mám sílu dostát své zodpovědnosti za zrození nového?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Zintenzivněte svůj sexuální život.
  • Více se smějte.
  • Vyhledávejte společnost umělců.
  • Naučte se techniku vnitřního úsměvu.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...