fbpx

Vaše sny mohou patřit do kategorie výukových, což znamená, že vám mohou rozšířit rozhled a prohloubit vaše vlastní poznání

Zveřejněno: 23. 11. 2018

V pátek ráno nastal čas, ve kterém si máte uvědomit svého vnitřního žáka i učitele. Celý život se něčemu učíme, ale zároveň máme co předávat. Jsou to především naše vlastní zkušenosti, které se v dospělosti snažíme předat svým dětem. Proto je dobré rozvíjet obě polarity. Uvědomte si, jaká role vám více vyhovuje. Stavíte se častěji do role naslouchajícího a zvědavého, nebo rádi mluvíte a předáváte své poznatky druhým?

Související…

Mayský astrolog: V období Orla vyrazme z hlubokého podzimu k vysokým cílům
Robert Policar

Přesný úplněk proběhl ve středu 23. listopadu v 6.40. Vzpomeňte si na své sny. Budou zřejmě velmi živé a i lidé, kteří si je normálně nepamatují, mohou dnes uspět. Tyto sny mohou patřit do kategorie výukových, což znamená, že vám mohou rozšířit rozhled a prohloubit vaše vlastní poznání. Luna v Blížencích vás může ponouknout k tomu, abyste si své dojmy ze spánku začali konečně pravidelně zapisovat, pokud již nepatříte k pravidelným zapisovačům. Vyhněte se dnes zbytečným sporům s druhými a nikam moc nespěchejte. Půjde to možná těžko, ale ušetříte tak mnoho duševní energie.

Čemu věříte?

Každý má svou víru, a to dokonce i ateisté. Všichni si po celý život utváříme nějaký názor a je dobré nezapomenout, že žijeme ve světě snů, které si utváříme jen my sami. Tyto sny se spojují v jeden velký kolektivní sen, který pak určuje to, co je správné a co je špatné.

Prvními učiteli byli většinou naši rodiče, kteří se nás snažili naučit základní slova.

Nesnažte se druhým jejich vnímání vyvracet, ale pokuste se ho rozšířit. Místo konfliktu může vzniknout inspirace. Podívejte se na rodiče, učitele a nejbližší kamarády, kteří ovlivnili vaše názory, a vyberte si jen ty, které jsou v souladu s vaším vnitřním přesvědčením. Vybírejte si moudře lidi, které považujte za své učitele, protože vaše víra následně ovlivní celý váš životní příběh.

Zdokonalujte se v jazycích

Rozhodněte se prohloubit svou angličtinu nebo se naučte nový jazyk. Je to skvělý způsob, jak si udržet mysl začátečníka a navázat kontakt se svým vnitřním dítětem. Prvními učiteli byli většinou naši rodiče, kteří se nás snažili naučit základní slova. Když se učíte nový jazyk, tak se tak trochu vracíte do dětských let. Pro někoho to může být příjemná záležitost, pro někoho zas tak ne.

Učte se jazyk, který ve své budoucnosti využijete. Chcete-li například jet do jižní Ameriky, naučte se španělsky. Vyberte si nejdřív místo, kam byste se jednou v životě podívali, a naučte se jazyk, abyste si to tam následně užili o to víc.

Život je učení

Ti nejlepší učitelé neztrácejí kontakt s vývojem doby, a proto jsou nuceni se neustále vzdělávat. V dnešní době je tlak na učitele obrovský, protože věda i jiné obory se vyvíjejí obrovským tempem dopředu. Dobrý učitel by neměl mít jen kvalitní informace, ale zároveň i moudrost a morální přesah, který by měl na své žáky přenášet.

Pokud vás opět začnou vyrušovat různé hlasy v hlavě, znovu se zeptejte a utište svou mysl.

Schopnost učit druhé nemá každý a svým způsobem je to výjimečný dar. Ve starých kulturách byli učitelé vždy uctíváni, protože kvalitní vzdělání zajišťovalo blaho země. Staňte se i vy dobrým učitelem, protože vaše děti vezmou váš odkaz dál. Usnadněte jim cestu a učte je s radostí, hrou a láskou.

Znamení Větru

Tento úplněk ještě vychází na den Větru, protože začíná těsně před východem Slunce. Proto se zaměřte na svůj slovní projev a prohloubení svého tichého poznání. Sedněte si během dne aspoň na půl hodiny na tiché místo a naslouchejte moudrosti svého srdce. Často se ptejte sami sebe: „Čí je to myšlenka?“ A pak naslouchejte tichu ve svém srdci. Pokud vás opět začnou vyrušovat různé hlasy v hlavě, znovu se zeptejte a utište svou mysl. Po chvíli začnou vystupovat myšlenky síly, které mohou změnit váš život. Až přijdou, poznáte je. Pokud nepřijdou, užívejte přítomné chvíle.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Čemu věřím?
  • Čemu nevěřím?
  • Umím klást dobré otázky?
  • Dokážu druhým naslouchat?
  • Jaký jazyk bych se chtěl naučit?

Doporučené činnosti pro tento den:

  • Zkuste popsat v hlavních bodech, čemu věříte.
  • Naučte se nový jazyk nebo prohlubte svou angličtinu.
  • Více druhým naslouchejte. Hlavně těm, o kterých si myslíte, že je znáte.
  • Napište dopis nějakému příteli ze zahraničí.
  • Naslouchejte svým myšlenkám aspoň 20 minut, aniž byste je rozvíjeli.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...