fbpx

Každý má své potřeby. Promyslete je a řekněte o nich svým blízkým třeba dva dny po úplňku

Zveřejněno: 25. 9. 2018

Během úplňku v Beranu nastává čas, kdy je dobré se zamyslet nad osobními hranicemi, které máte nastavené vůči svým partnerům a členům rodiny. Cítíte-li se druhými omezováni, bude potřeba vyvinout iniciativu, abyste si nastavili takové hranice, ve kterých se budete cítit lépe.

Související…

Období Noci a Domu: Zaměřte se na bydlení a vztahy v rodině, radí mayský astrolog
Robert Policar

Rozjímejte nad tím, jak to uděláte, abyste se zbytečně nedostali do konfliktů, které mohou být plné mylných domněnek a neopodstatněných emocí. Počkejte den nebo dva a pak druhým sdělte, jaké máte potřeby, a domluvte se s nimi, jak postupovat dál.

Hlavním tématem tohoto dne bude uvědomění si vlastních potřeb v rámci vztahů, ve kterých se momentálně nejvíc angažujete.

Přesný úplněk proběhne v úterý ve 4.54, a tak sny mohou být velmi silné a symbolické. Pokud se vám bude zdát o určitých lidech ve vašem životě, zaznamenejte si tyto sny do svého deníčku, nebo si je aspoň dobře zapamatujte. Hlavním tématem tohoto dne bude uvědomění si vlastních potřeb v rámci vztahů, ve kterých se momentálně nejvíc angažujete. Do popředí, co se týče důležitosti, vystoupí vztahy partnerské a rodinné, což se však může projevovat i v zaměstnání, kde se určité psychologické vzorce velmi rády opakují.

Řekněte, co potřebujete

Mnoho lidí se bojí partnerům říct, po čem touží, a pak v duchu tiše trpí. Někdy se dokonce stává, že předpokládají, že by ti druzí měli přirozeně vědět, co se v nich děje, a pak hledají útěchu někde jinde. Proto je tak důležité se naučit o svých pocitech a myšlenkách mluvit tak, aby se druhá strana necítila pod tlakem.

Je důležité, abyste měli něco svého, co děláte opravdu rádi.

Jednoduše, buďte asertivní. To znamená, že upřímně sdělíte, jak se v určitých situacích cítíte, aniž byste někoho obviňovali. Neukazujte na druhé prstem, ale mluvte jen za sebe. Přesto doporučuji tuto důležitou komunikaci provést tak jeden nebo dva dny po úplňku. Do té doby si své citové potřeby v klidu uvědomte.

Nezapomeňte na koníčky

Moudrost tohoto dne rovněž připomíná, abyste se nevzdávali svých koníčků na úkor druhých. Každý potřebuje k životu radost, a pokud ji daný člověk neprožívá, začíná pomalu usychat a uvadat. Je důležité, abyste měli něco svého, co děláte opravdu rádi.

Pokud vás partner neustále sekýruje a tyranizuje, je možné že trpíte malou sebeúctou.

Pokud je to činnost, která nikomu neubližuje a rozvíjí vás, neexistuje jediný důvod, proč byste se této činnosti měli vzdávat. Je jasné, že život je plný odpovědnosti, a tak velmi snadno můžete své zájmy odkládat, ale to se pak nikdy nemusíte dočkat, protože život plyne rychleji, než se zdá. Co neuděláte teď, nemusíte udělat nikdy. Dovolte i druhým, aby se věnovali svým zájmům, protože tím vás budou více inspirovat.

Pracujte na sebevědomí

Mnoho lidí si zbytečně nevěří, přestože k tomu není žádný rozumný důvod. Někdy je to způsobeno vlivem přísných rodičů nebo autorit z dětství, což se pak nevědomky přesouvá do pracovních vztahů s nadřízenými. Uvědomte si pravdu o tom, jak vás rodiče v tomto ohledu vedli. Spíše vás přeceňovali, podceňovali nebo vás brali takové, jací jste?

Důvěřujte svým snům, ale neuzavírejte se do vnitřních světů příliš.

Podívejte se na svého nynějšího partnera jako na zrcadlo toho, jak si věříte. Pokud vás partner neustále sekýruje a tyranizuje, je možné že trpíte malou sebeúctou. V tomto případě je nutné nastavit nové hranice a připomínat je tak dlouho, dokud se nestanou přirozenou součástí vás samotných. Důležité je, abyste svou komunikaci nevzdávali.

Znamení Akbal (Noc, Dům)

Tento úplněk je pod vlivem mayského znamení Akbal, které vládne všem rodinným záležitostem, snům a nekonečného potenciálu. Abyste se mohli naladit na tuto sílu, je potřeba překonat nejen svého vnitřního kritika, ale schopnost si nebrat osobně názory svých nejbližších.

Jedině vy znáte sami sebe nejdéle. Žijete se sebou 24 hodin denně už od narození, což nikdo jiný nezvládl. Znáte se jednoduše nejlépe, a tak o sobě v žádném případě nepochybujte. Máte potenciál vytvářet si život podle svého, ale bude to chtít obnovit sebedůvěru, která mohla být vlivem minulosti sražena. Důvěřujte svým snům, ale neuzavírejte se do vnitřních světů příliš.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Jak mám nastavené hranice vůči druhým?
  • Dokážu mluvit o svých citových potřebách?
  • Jaké vztahy jsem měl s rodiči?
  • Umím využít svůj potenciál naplno?
  • Jak často kritizuji sebe nebo druhé?

Doporučené činnosti pro tento den:

  • Mluvte o svých citových potřebách s klidem.
  • Rozhodněte se uspořádat rodinnou večeři.
  • Proste o štěstí a ochranu svého domova každý den.
  • Vytvořte si doma místo, kde můžete spočívat v klidu a nerušeni.
  • Zapište si sen.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...