fbpx

Zkoumání charakterů a minulosti vašich rodičů a jejich rodičů může hodně pomoct vašim dětem

Zveřejněno: 24. 9. 2018

Přichází čas, kdy je dobré pracovat nejen na svých partnerských a manželských vztazích, ale zároveň byste měli vědomě posílit i své sebevědomí, které může být v období 1-Akbal (Noc, Dům) prozkoušeno.

Související…

Mayský astrolog: Období Psa dává možnost najít nová přátelství na cestách
Robert Policar

Během následujících 13 dnů se podívejte do hlubších souvislostí vaší rodinné historie, abyste měli přehled o tom, čemu se ve svém současném životě máte vyvarovat. Zvlášť důležitý je vztah s rodiči, který velmi zásadním způsobem ovlivňuje mnoho dalších vašich důležitých vztahů. Zajděte na rodinné konstelace, nebo na těchto vztazích vědomě zapracujte.

Když přijmete svou rodinnou minulost, máte možnost to sobě i svým potomkům výrazně ulehčit.

Vaše partnerství je novým stavebním kamenem vaší budoucí rodiny. Tam, kde momentálně bydlíte, a také to, s kým sdílíte své lože, bude mít určující vliv na to, jakou budoucnost spolu s vašimi budoucími nebo stávajícími potomky prožijete. Pokud jste žena, bude pro vás velmi důležité dobře zpracovat vztah se svým otcem, abyste mohla mužům ve svém životě lépe porozumět. To platí samozřejmě i opačně. Když přijmete svou rodinnou minulost, aniž byste podlehli opakovaní chyb vašich předků, máte možnost to sobě i svým potomkům výrazně ulehčit.

Jezte pomaleji

Na fyzické úrovni se zaměřte nejen na kvalitu jídla, které přijímáte, ale zároveň si všimněte stavu svého rozpoložení, které u jedení míváte. Jíte s vděčností? Nejíte příliš rychle? Naučte se jíst pomaleji, tedy vědoměji a své jídlo obměňujte v souladu se změnami ročního období. Pokud budete jíst pořád to samé, možná vám budou chybět určité minerály, a přestože to všechno bude zdravé, vy se budete cítit unaveně. Naslouchejte svému tělu a snažte se hlouběji porozumět jeho signálům. Co se týká financí, je dobré se zaměřit na tvoření rezerv, abyste se mohli v budoucnosti o něco opřít.

Je dobré uklízet a vyhodit všechny nepotřebné věci, které jen zabírají prostor.

Na rovině mysli se zaměřte na svůj domov. Je dobré uklízet a vyhodit všechny nepotřebné věci, které jen zabírají prostor. Na druhou stranu si můžete koupit i něco užitečného. Záleží na tom, v jaké situaci se zrovna nacházíte. V každém případě je dobré svou pozornost zaměřit na své bydlení a vztahy v rodině. Váš byt je jistým odrazem vašeho vědomí a něco o vás říká. Nastala vhodná doba pro různé úpravy a zušlechťování místa, ve kterém trávíte svůj klidný čas. Můžete jinak uspořádat nábytek, což může pozitivně změnit vaše vnitřní prožívání.

Historie a souvislosti

Co se týká vztahů, snažte se posílit všechny rodinné vztahy, které jsou oslabené, a těšte se z těch, které vám dávají pocit bezpečí a pohody. Zaměřte se především na svůj manželský nebo partnerský vztah a zkuste prozkoumat nejen svou, ale i partnerovu rodinnou historii. Možná objevíte zajímavé souvislosti, které vám mohou pomoci zvýšit kvalitu vašeho současného partnerského vztahu. Naučte se přijímat i partnerovu rodinu a rozhodně se nesnažte dělat, jako by neexistovala. Zvlášť po svatbě se začínají otevírat záležitosti, které mohou být mnohem náročnější, pokud rodinu svého partnera nějakým způsobem odsuzujete.

Pravda musí být objevena a uznána. Teprve pak může dojít k léčení starých ran.

V rovině ducha se tedy můžete opřít do objevování osudů předků nejen vaší rodové linie, ale i té partnerovy. Vaši předkové vám mohou dát mnoho síly a podpory, stejně tak jako různé nemoci a prokletí. Je jen na vás, jak k tomuto tématu přistoupíte. Vytěsňování bolesti a rodinné historie vede k opakování těchto zkušeností u vás samotných nebo vašich potomků.

Pravda musí být objevena a uznána. Teprve pak může dojít k léčení starých ran, které následně mohou probudit velkou hojivou sílu a probuzení darů. Pokud ještě nemáte domácí oltář, kam byste se mohli v tichu uchylovat, vytvořte si jej. Pak každý večer proste o štěstí a ochranu svých nejbližších, včetně vás samotných.

Jak na šťastný domov

Kombinace znamení Vah a 1-Akbal (Noc, Dům) může probudit mnoho témat, která se budou týkat především vašeho partnerství. Možná se budete muset naučit lépe komunikovat se svým partnerem, abyste společně mohli budovat domov, ve kterém budete oba dva šťastní.

Nebojte se mluvit o svých stínech, protože to je první krok k jejich překonání. Pracujte na svém sebevědomí a nebojte se mluvit ani o svých nejtajnějších potřebách. Možná budete muset nahlédnout i do stínů svých nejbližších, což může být občas náročné. V tomto čase zároveň můžete významně prohloubit váš partnerský vztah nebo ho zpochybnit.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Dokážu se svým partnerem mluvit o všem?
  • Jsem spokojený se svým stravováním a způsobem, jak vydělávám peníze?
  • Čeho se nejvíc bojím?
  • Jaký vztah cítím ke svým rodičům?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Otevřete se svým partnerem témata, na kterých vám opravdu záleží.
  • Jezte zdravěji a po každém jídle poděkujte za hojnost, které se vám dostává.
  • Podívejte se upřímně na své největší obavy a překročte svůj stín.
  • Snažte se pochopit životní motivace svých předků a rodičů.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...