fbpx

V období Pazourku se můžete zbavit velmi komplikovaných vztahů a ty, které potřebujete, utužit

Zveřejněno: 22. 7. 2018

Začíná období 1-Etz´nab  (Pazourek). Do 2. srpna se tedy můžete opřít do zdokonalování všeho druhu. Pokud nejste spokojeni se svou prací, zkuste změnit svůj přístup. Jestli vám neklape váš partnerský vztah, popřemýšlejte o tom, co můžete pro jeho zlepšení udělat vy. Nečekejte, že zlepšení vaší situace přijde jen tak zvenčí.

Související…

Mayský astrolog: Co nás čeká při novoluní a zatmění Slunce v pátek třináctého
Robert Policar

V tomto období je dobré zapojit vůli a zlepšovat vaše již existující dovednosti. Mnoho z vás pocítí potřebu se více věnovat sami sobě, což může vyvolat konflikt u druhých lidí. Nebojte se pojmenovat věci správnými jmény a vyhnete se tak zbytečnému nedorozumění.

Pazourek je znamením, které miluje preciznost, dokonalost a sebezlepšování.

Pokud máte rádi „čtyři dohody“, můžete se v těchto dvou týdnech zaměřit na dohodu „dělej vše, jak nejlépe dovedeš“. Pazourek je znamením, které miluje preciznost, dokonalost a sebezlepšování. Zřejmě si začnete více uvědomovat, co je potřeba ve vašem životě zlepšit. Když nic neuděláte, bude se akorát prohlubovat váš stav beznaděje nebo nudy. Na druhou stranu si dejte pozor, abyste se nedostali do víru workoholismu a zanedbali tak ostatní důležité oblasti ve vašem životě.

Fyzička, příjmy a výdaje

Na úrovni těla a hmotných záležitostí nastal čas, kdy je dobré se pustit do zlepšení nejen své fyzické kondice, ale i toku vašich příjmů a výdajů. Vzhledem k vlivu retrográdního Merkuru, který může v tomto období vnést do vašeho života zmatky, bude dobré, abyste se zaměřili na zbavování všech neužitečných věcí, zbytečných finančních výdajů a celkově se snažili o pořádek.

Co se týká těla, je dobré častěji cvičit nebo vůbec začít, pokud ještě necvičíte. Mnoho z vás pocítí potřebu učinit změnu ve stravování, a tak si nechte poradit od lidí, kteří mají v tomto ohledu dlouholeté zkušenosti. Je to také vhodný čas pro detoxikaci, která vám nakonec umožní se ve vašem těle cítit lépe. Dnes existuje mnoho metod, a tak se nebojte vyzkoušet tu, která vás zrovna přitáhne.

Zaměřte se především na kvalitu své práce a vlastní time management.

Na úrovni mysli a práce si více všímejte kvality svých myšlenek, které vás provázejí nejen při každodenních činnostech, ale i ve vašem zaměstnání. Mnoho lidí tráví třetinu svého dne prací. Práce je tedy významnou součástí vašeho dne. Někteří z vás pocítí velké nutkání tuto oblast změnit k lepšímu, což může vést k různým strategiím. Nejlepší bude, když se v tomto období budete snažit najít řešení, jak svou práci dělat efektivněji.

Zaměřte se především na kvalitu své práce a vlastní time management. Důležité věci udělejte jako první, abyste se nevysilovali mnoha jinými úkoly, které vás pak nemohou zcela uspokojit. Zkuste pracovat hned z rána, kdy je vaše mysl nejsilnější, přestože u některých lidí to nemusí platit. Najděte si tedy svůj způsob a zlepšujte vztahy se svými spolupracovníky.

Kvalita do vztahů

Na úrovni vašich vztahů se zaměřte na ty, které jsou pro vás velmi důležité, ale zároveň víte, že by mohly být lepší. Neočekávejte, že se něco změní zvenčí, ale sami se naučte být iniciativní, protože se jinak můžete zbytečně dlouho trápit. Rozhodněte se do svých vztahů vložit své nejlepší kvality, ale nic nepředstírejte. Mohli byste si na sebe ušít vlastní bič. Buďte opravdoví ve svém výrazu a snažte se být co nejupřímnější, abyste se nezapletli do labyrintu komplikovaných emocí, které nečiní nikoho plně spokojeným.

Pazourek vám ukáže pravdu a je jen na vás, abyste podle této pravdy jednali.

Přiznejte si své silné i slabší stránky a snažte se být lepším člověkem. Mnoho z vás bude mít pokušení některé vztahy předčasně ukončit, a tak si buďte jistí, že jste do vašich vztahů dali opravdu všechno, abyste později ničeho nelitovali. Na druhou stranu se v tomto období můžete opravdu zbavit velmi komplikovaných vztahů, které vám jen odebírají energii. Pazourek vám ukáže pravdu a je jen na vás, abyste podle této pravdy jednali.

Techniky exotiky

Na úrovni ducha pocítí mnoho lidí velkou potřebu pracovat na své mysli. V této době máte v našich zeměpisných šířkách obrovskou příležitost a svobodu načerpat inspiraci z různých technik, které vychází z dalekých zemí. Vyzkoušejte to, k čemu vás povolává vaše srdce. Někdo může najít zalíbení v józe, druhý v čchi-kungu. Další se může věnovat buddhistické praxi nebo šamanismu.

Je jedno, jestli jste křesťan nebo máte jinou víru. Využijte technik, které jsou vašemu srdci nejbližší, a neřiďte se příliš názory druhých nebo dogmaty. Poznejte, co je pro vás nejlepší a důvěřujte svému srdci. Pokud si v této oblasti nejste jistí, jednoduše něco vyzkoušejte, ale pokud vám to nebude dělat dobře, v klidu vyzkoušejte něco jiného. Na druhou stranu ti, kteří již dlouho praktikují určitý směr, mohou pocítit potřebu větší intenzity cvičení, což je dobré následovat.

Vyhněte se přílišné sebekritice a touze po dokonalosti, protože to může velmi snížit váš potenciál.

Kombinace znamení Lva a 1-Etz´nab (Pazourek) přeje práci na svém sebevědomí, sebeprezentaci a zdokonalování vašich tvůrčích dovedností. Pokud se již nějakému umění věnujete, nastal čas na zdokonalování vaší techniky. Naučte se lépe mluvit a vyjádřit to, co v sobě cítíte. Své dovednosti si nenechávejte jenom pro sebe, ale ukažte druhým lidem, co se ve vás skrývá. Mnoho z vás pocítí velkou potřebu pracovat na vlastních projektech a své vlastní osobitosti.

Vyhněte se přílišné sebekritice a touze po dokonalosti, protože to může velmi snížit váš potenciál. Ukažte své dovednosti již teď a dále je zdokonalujte. Využijte nápaditost a organizační síly znamení Lva, abyste svůj život dali do většího pořádku se svými ideály, které chcete žít.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Věnuji se dostatečně svému tělu?
  • Mám přehled o svých výdajích a příjmech?
  • Cítím kontakt se silou, která mě přesahuje?
  • Pracuji efektivně?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Cvičte více než doposavad a zdravě jezte.
  • Snižujte své výdaje a zvyšujte příjmy.
  • Začněte pravidelně meditovat aspoň 20 minut denně.
  • Dejte do svých vztahů to nejlepší, co ve vás je.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...