fbpx

Během novoluní v Raku bychom měli poděkovat své rodině a odpustit jí vše zlé

Zveřejněno: 12. 7. 2018

Novoluní v Raku začne v pátek 13. července přesně ve 4.49. Má nám připomenout důležitost rodinných vztahů, které mohou projít velkou proměnou. Rozjímejte a poděkujte tedy za vše dobré, co ve vašem životě vaši rodinu potkalo. Pomodlete se za všechny své rodinné příslušníky a posilte tyto velmi důležité vztahy. Odpusťte svým rodičům za zranění, která vám možná způsobili, a poděkujte jim za to nejcennější, což je váš momentální život. Ať se stalo cokoliv, nechte minulost minulostí, abyste mohli vytvářet lepší budoucnost.

Související…

Mayský astrolog: V období Hada se zaměřte na vztah s otcem
Robert Policar

To, jestli bude pozitivní nebo negativní, bude v tento den záležet dost na každém z vás, nikoli na okolnostech. Pokud nebudete ochotni odpustit svým předkům, rodičům nebo jiným členům rodiny, můžete v sobě zanechat nepříjemný pocit, který vám bude překážet ve vašem vlastním štěstí. Jakmile se vám opravdu podaří opustit rány způsobené v minulosti, nejenže se vám bude lépe dýchat, ale vytvoříte i lepší podmínky pro život vašich potomků.

Výhoda zatmění

Slunce v astrologii naznačuje naši osobnost nebo ego. Ego je do určité míry velmi důležité, protože skrz něj září do prostoru naše duše. Proto je klíčové mít zdravé sebevědomí a znát svou hodnotu, abyste mohli naplnit vyšší cíle vlastní duše.

Vaše ego bude dočasně oslabené, a tak máte šanci dostat se lépe k vašim vyšším ctnostem, které vycházejí z jemnějších úrovní bytí.

Když dochází k zatmění Slunce, můžete to brát pozitivně. Vaše ego bude dočasně oslabené, a tak máte šanci dostat se lépe k vašim vyšším ctnostem, které vycházejí z jemnějších úrovní bytí. Pro někoho to může znamenat propad a pro někoho osvobození. Využijte těchto podmínek, abyste v určitých vztazích nebyli tolik zarputilí. Pomůže to všem.

Důvěra ve vyšší síly

Naučte se důvěřovat velkému tajemství života. Přestože se některé záležitosti mohou určitým lidem zdát děsivé, zkuste ustoupit stranou a poproste život, ať vám pomůže. Jestli věříte lidem, požádejte o pomoc své přátele. Věříte-li v anděly, požádejte o pomoc je. Hlavně se nesnažte všechno zvládnout sami, protože to je jistým způsobem velmi egoistický přístup, přestože vypadá na první pohled hrdinsky.

Naučte se důvěřovat životu a přejte si pro sebe i pro své blízké opravdové štěstí. Uvolněte podivné pocity a bolesti v oblasti solar-plexu a naučte se vnímat srdcem. Když nad něčím ztrácíte kontrolu, otvírají se zároveň dveře do nových prostor, do prostor nového vědomí. Naučte se důvěřovat tomuto procesu, protože život je jakýsi druh snu, který je velmi pomíjivý. Užívejte si tedy každý okamžik svého bytí a následujte svůj dech a hlavně svou přítomnost.

Pohled na život

Každý člověk je originál, a tím jste tedy i vy. Uvědomte si svůj jedinečný příběh, ale zároveň na něm příliš nelpěte, protože to zbytečně vyvolává bolest. Uvolněte své tělo a dívejte se na druhé jako na sebe. Nebojte se odmítnutí nebo lidí, kteří vypadají, že mají nad vaším životem moc. Jediný, kdo touto mocí opravdu disponuje, je život sám a vy. Nehrajte s druhými podivné hry a ustupte stranou zázrakům života. Stačí jen požádat, tiše čekat a být trpěliví. Když ustoupíte stranou, zjeví se pravda a všechny lži přirozeně odpadnou.

Sami můžete mít možnost dnes někomu pomoci a je to skvělý den pro uskutečnění daleké cesty za lidmi, kteří vám byli blízcí v minulosti.

Vaše bolest je snaha vašeho starého já udržet život ve své utkvělé představě, kterou mylně považuje za skutečnost. Uvolněte svá očekávání a nechte se prozařovat sluncem, hvězdami a přírodou kolem vás. Po chvíli se můžete zase cítit o něco lépe a z této pozice utvářejte život, který chcete žít. Někteří lidé s vámi nebudou souhlasit, protože jsou jen matným odrazem vašich minulých strachů. Poděkujte každému zrcadlu za jeho odraz, ale pamatuje, že to jsou jen zrcadla. To nejdůležitější spočívá ve vaší hrudi a na vašem rozhodnutí.

Muluc (Voda) a Oc (Pes)

Mayské znamení Vody vám dává možnost očistit vztahy, které utrpěly v dávné minulosti a jejichž vliv je neustále přítomný. Pes vám dodá schopnost proměnit nepřátelství v přátelství a možnost někomu pomoci. Je to znamení přátelství, a tak když někteří z vás budou smutní, vyhledejte člověka, kterého za svého přítele považujete. Sami můžete mít možnost dnes někomu pomoci a je to skvělý den pro uskutečnění daleké cesty za lidmi, kteří vám byli blízcí v minulosti.

Dávejte si ale pozor na hluboké emoce a tendenci všechno řídit sami. Naučte se odpouštět a druhé přijímat i s chybami, které jsou nám všem přirozené. Ti, kdo si myslí, že je nemají, tak o nich často jen nevědí nebo je šikovně potlačují. Buďte upřímní k druhým a dovolte si respektovat své pocity. Každý máte právo cítit to, co zrovna cítíte, a tak se za nic neomlouvejte, pokud nikomu neubližujete. Rozeznejte, kdy brát za druhé odpovědnost a kdy ne. Vyvarujte se depresím, alkoholu, pomlouvání druhých a přílišné sebekritice. Dnes si často opakujte v duchu: „Ne má, ale tvá vůle se staň.“ Tato věta je mířena na neviditelný zdroj života, který určuje rytmus dění.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Odpustil jsem svým rodičům?
  • Komu mohu odpustit?
  • Dokážu být sám sobě nejlepším přítelem?
  • Cítím kontakt s jednotou života?
  • Musím mít vše pod kontrolou?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Nastavte druhým takové hranice, abyste se cítili dobře.
  • Odpusťte někomu z minulosti.
  • Zavolejte svému příteli a obnažte před ním svou duši.
  • Přejte absolutní štěstí sobě, vašim blízkým i všem lidem na tomto světě.
  • Naučte se brát druhé takové, jací jsou.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...