fbpx

V následujících třinácti dnech se podívejte na své nejbližší rodinné vztahy a zkuste je posílit

Zveřejněno: 8. 7. 2018

V neděli 8. července začalo třináctidenní období 1-Chicchan (Had), během kterého je dobré se zaměřit na práci s vlastním stínem. Především se zaměřte na svou minulost, rodinu a vztah k vlastní duši. Můžete být nesmírně produktivní a svůj život změnit od základů, nebo se můžete ještě více ponořit do pocitů bezmoci a trpět těžkými psychickými stavy.

 

Související…

Mayský astrolog: V období "byliny a cesty" nastává čas léčení a soucitu
Robert Policar

Důležitou roli bude hrát vztah k autoritám, a to především vztah s otcem. Posilněte své sebevědomí a naučte se důvěřovat životu i ve chvílích, kdy ničemu nerozumíte. Nebojte se pohlédnout do stínů své duše, protože tam sídlí velká tvůrčí síla. Uvědomte si své sexuální potřeby a nebojte se o nich s partnerem mluvit.

Váš odpor se může stát vaší největší vášní, a tak nic v sobě neodsuzujte.

Buďte ochotni v těchto dnech obnažit svou duši a být k sobě nemilosrdně upřímní. Přesto neztrácejte úctu k sobě samým. Každý v sobě nosíme nedokonalosti, které bychom nejraději neviděli, ale právě tyto síly jsou zdrojem moci, kterou potřebujeme, abychom mohli měnit náš život k lepšímu. Mohou to být různé závislosti, negativní myšlenky, kterými utiskujeme nejen nás samotné, ale i lidi kolem nás. Pamatujte, že vaše největší slabost se může stát vaší největší silou. Váš odpor se může stát vaší největší vášní, a tak nic v sobě neodsuzujte. Vyviňte v sobě sílu pozorovatele, který nic nehodnotí, ale vše vidí. Naučte se milovat sebe samé bezpodmínečně a paradoxně se těchto sil zbavíte. Chce to však trpělivost, pevný žaludek a schopnost být zranitelný.

Jóga a finance

Na úrovni těla si uvědomte, jak zacházíte se svou sexualitou. Je léčivá nebo destruktivní? Jaký vztah máte ke svému tělu? Otevřete své sexuální kanály a nebojte se o svých potřebách otevřeně mluvit. Vyhněte se vztahům, které jsou založené jenom na sexu, protože z dlouhodobého hlediska mohou přinést více utrpení než potěšení. Podívejte se na svou rodinnou historii a vztah vašich předků k tomuto tématu. Možná objevíte zajímavé souvislosti, které vám mnoho vysvětlí. Rovněž se zaměřte na svou stravu a cvičení vašeho fyzického těla. Zkuste si zacvičit jógu, která může být v tomto období víc než účinná. Co se týká hmotných záležitostí, můžete očekávat pozitivní změny, pokud budete dostatečně asertivní.

Pokud se ve své mysli neustále kritizujete, naučte se být vůči sobě tolerantnějšími.

Na úrovní mysli se zaměřte hlavně na kvalitu myšlenek, které chováte vůči svým rodinným příslušníkům. Pokud někoho stále kritizujete, zkuste se vcítit do jeho osobitého příběhu, abyste ho lépe pochopili. Hlubší vhled do souvislostí může pomoci k snadnějšímu přijetí vaší vzájemné náročné minulosti. Pokud se ve své mysli neustále kritizujete, naučte se být vůči sobě tolerantnějšími. Rozhodněte se o sobě nemluvit „zle“. Ve svém zaměstnání se snažte ponořit do práce, protože máte možnost být neobyčejně produktivní. Svou práci zbytečně neodkládejte, protože jinak budete hledat chyby jinde, než jsou.

Důvěřujte vztahům

Zaměřte se na všechny vztahy, které vás trápí. V partnerství posilte svou vášeň a v rodinných vztazích se naučte více důvěřovat jejich vlastnímu vývoji. Nenechte se nikým manipulovat, ale zbytečně se nemstěte. V určitých vztazích se může objevit silná žárlivost, se kterou bude nutné více pracovat. Buďte upřímní a nebojte se odkrýt před druhými v celé své kráse i ošklivosti. Přiznejte své slabiny někomu, komu důvěřujete, a nechte si od někoho poradit. Zbavte se všech nevyrovnaných a závislých vztahů nebo k nim zásadně změňte přístup. Zkuste rodinné konstelace, pokud bude jasné, že se něco po generace opakuje.

Buďte ochotni nahlédnout do stínů vaší rodiny, které čekají na osvobození.

Na úrovni ducha máte velkou možnost učinit velký skok vpřed. Je však nutné obětovat něco ze své pohodlnosti. Zapalte si svíčku nebo vytvořte oheň ve volné přírodě a mluvte nahlas k tomuto mocnému živlu. Přiznejte se ke všemu, co vás v životě trápí a za co se cítíte odpovědní. Poté se rozhodněte, že učiníte pro tento svět a pro sebe něco vznešeného, a poděkujte za novou šanci, kterou vám život nabídne.

Kombinace znamení Raka a 1-Chicchan (Had) přeje transformaci všech rodinných stínů a témat souvisejících s vaší minulostí. Zaměřte se především na vztah ke všem důležitým autoritám, začínaje vztahem k vlastnímu otci. Buďte ochotni nahlédnout do stínů vaší rodiny, které čekají na osvobození. Zkuste rodinné konstelace, regresní terapii nebo techniku rekapitulace svého života. Podívejte se na své nejbližší rodinné vztahy a zkuste je nějakým způsobem posílit. Poděkujte všemu, co předcházelo, protože právě to vás přivedlo do tohoto přítomného okamžiku, kdy máte možnost změnit svou vlastní budoucnost. Přestaňte vyčítat druhým to, co se stalo v minulosti, abyste tak uvolnili síly, které potřebujete pro tvoření vašeho života.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaké rodinné tajemství čeká na odhalení?
  • Žiji naplňujícím sexuálním životem?
  • K čemu se bojím přiznat?
  • Komu mohu odhalit svůj stín?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Obnažte svou duši před někým, komu hluboce důvěřujete.
  • Otevřete své sexuální kanály.
  • Nemluvte špatně o sobě ani o druhých.
  • Urovnejte vztahy ke svým rodinným příslušníkům.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...