fbpx

Robert Policar radí, jak si užít dny od 25. 6. do 7. 7.

Zveřejněno: 25. 6. 2018

Začíná období 1-Eb (Cesta, Bylina), během kterého je dobré se věnovat léčení minulosti, rodinných vztahů a všeho, co je potřeba. Věnujte svou pozornost nejen své stravě, ale i myšlenkám, které probíhají vaší hlavou. Vyhněte se otupělosti a zmírněte závislosti na látkách, které vám přinášejí krátkodobé potěšení. To se týká především alkoholu, léků a nepřiměřeného užívání jiných látek. Naslouchejte moudrosti přírody a probuďte v sobě svého vnitřního léčitele. Každý umí hojit rány jiným způsobem. Někdo slovem, rukama, přítomností nebo činem.

Související…

Přichází novoluní v Blížencích. Zaměřte se na vděčnost v srdci
Robert Policar

Nastal čas léčení a probuzení soucitu. Velkou roli mohou sehrát rodinné vztahy, které na nás mají obrovský vliv, přestože někteří by nejraději zcela zapomněli. Pokud cítíte, že některé důležité vztahy skřípou, zkuste je napravit. Nečekejte, až to udělá druhá strana, protože se tak můžete zaseknout ve svém životě. Dejte do svých rodinných vztahů to nejlepší, co je ve vás, ale nic víc. Jednejte tak, abyste ze sebe měli dobrý pocit.

Zaměřte se na stravu

Na úrovni těla se zaměřte především na svou stravu. Vyzkoušejte bylinnou koupel, čaj nebo zajděte na očistu svého těla k nějakému člověku, který této práci dobře rozumí. Uvědomte si, jak se ve svém těle cítíte a udělejte pro ně něco nejen příjemného, ale i zdravého. Tělo vám to oplatí a vy budete ve svém životě výkonnější. Pokud jíte něco „zdravého“, ale jíte to pořád dokola, je možné, že účinek této potraviny bude slabší. Vyzkoušejte jiné doplňky stravy nebo dietu. Zajděte si na ozdravnou masáž a uvolněte své svaly. Rovněž dostatečně spěte, abyste časem nevyhořeli.

Buďte schopni vnímat i těžší stavy mysli, aniž byste upadali do apatie, spánku nebo vzteku.

Co se týká mysli, prozkoumejte kvalitu svých myšlenek. Často se kritizujete? Neustále se utvrzujte ve věcech, které cítíte naprosto jinak? Nezaměřujete se příliš na posuzování druhých lidí? Možná zjistíte, že dáváte energii myšlenkám, které vás vysávají a paralyzují. Máte šanci svou mysl vyléčit ze starých vzorců, které vás samotné vysilují. Začněte tím, že k sobě budete laskaví. Vytvořte si v sobě hlasy lásky, soucitu a přijetí. Buďte schopni vnímat i těžší stavy mysli, aniž byste upadali do apatie, spánku nebo vzteku. Pokud se tak stane, přesto k sobě buďte soucitní a trpěliví. Důležité je akceptovat věci tak, jak jsou, a následně jednat z pocitu vlastního rozhodnutí.

Zaměřte se na krásu

Ve vztazích se zaměřte na krásu, která není na první pohled v druhých vidět. Média nás bombardují různými představami o tom, co je krásné a co ne. Ale to všechno jsou ve své podstatě názory jiných lidí, a tak mohou nejen inspirovat, ale i deformovat náš vlastní cit pro to, co je krásné. Dívejte se lidem dlouho do očí a naučte se v nich číst. Možná zjistíte, že vedle sebe máte už dlouho anděla, který na sebe nepoutá pozornost. Možná si uvědomíte, že člověk, do kterého jste se zamilovali, má jen krásné tělo, ale jeho charakter je jiné povahy. Vnímejte duše druhých, protože tělo se mění rychleji.

Pokud berete nějaké prášky, které vám nedělají dobře, zkuste jiné, pokud možno zdravější.

Na úrovni ducha nastal čas objevit, probudit nebo posílit vaši schopnost druhé léčit. Uvědomte si své silné stránky, na které druzí s nadšením reagují a vás baví. Možná umíte někoho utěšit slovem. Možná ani nemusíte mluvit, nebo se věnujete masážím. Ať děláte, co děláte, vaše činnost může být léčivá, ať je jakákoliv. Otevřete se silám přírody, pijte ozdravné čaje a podstupujte různé detoxikační kůry pomocí rostlin. Poděkujte silám přírody a chovejte se k ní s úctou. Pokud berete nějaké prášky, které vám nedělají dobře, zkuste jiné, pokud možno zdravější. Poraďte se u svého oblíbeného lékárníka, doktora nebo léčitele. Každý večer před spánkem poproste své sny o radu nebo léčení.

Kombinace znamení Raka a 1-Eb (Cesta, Bylina) mají k sobě hodně blízko. Obě dvě znamení milují přírodu, a tak se v tento čas zaměřte především na léčení svého těla pomocí bylin. Znamení Raka patří k živlu vody, což může znamenat hlubší práci se svými hlubinnými pocity. Zaměřte se na své rodinné vztahy, které potřebují více pozornosti nebo harmonie. Vyzkoušejte rodinné konstelace nebo regresní terapii s někým, kdo má dlouhodobou praxi. Jelikož znamení Raka je velmi spojeno s počátkem života, můžete zauvažovat i o léčení porodního traumatu. Koho dlouhodobě přitahuje technika holotropního dýchání, možná pro něj nastal ten správný čas.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co je potřeba léčit?
  • Jak se cítím ve svém těle?
  • Jsou mé rodinné vztahy v pořádku?
  • Vidím vnitřní krásu v druhých lidech?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Vyzkoušejte terapii, která vás dlouhodobě láká.
  • Trénujte mind-fullness. Buďte všímaví k tomu, co je.
  • Dívejte se druhým déle do očí a hledejte v nich krásu.
  • Uvědomte si, jakým způsobem druhým děláte dobře.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...