fbpx

Podívejte se na stromy, nebe a mraky a vnímejte zázrak života, kolem kterého často chodíme s nevědomou samozřejmostí

Zveřejněno: 13. 6. 2018

Ve středu večer zažijeme novoluní v Blížencích. V tento den se vyplatí vzít do rukou zápisník a poděkovat životu za vše, za co jste doopravdy vděční. Můžete napsat báseň, modlitbu nebo si i zazpívat své oblíbené písně. Oslavte život všemi možnými způsoby a hlavně u toho nebuďte sami. Večer si zapalte svíčku, promluvte ke zdroji života a svěřte se mu se svými sny, problémy, touhami, jednoduše se vším, co zrovna ve svém životě prožíváte. Požádejte o milost a nechte se vést svými sny. Možná vám přijde odpověď nebo pocítíte změnu ve své duši.

Související…

Začíná období deště. Můžeme se setkat s hlubší podstatou našeho bytí
Robert Policar

Přesné novoluní začíná ve středu v 21:44. Po celý den se však zaměřte na vděčnost ve svém srdci a otevřete se novým myšlenkám. Mohou k vám přijít z jiného zdroje, než jste obvykle zvyklí. Zeptejte se sami sebe, co od života vlastně chcete. Po čem touží vaše duše? Pokud si ráno vezmete s sebou zápisník, zkuste si každou hodinu napsat, za co jste v životě vděční, a poděkujte lidem kolem sebe už jen za to, že existují. Podívejte se na stromy, nebe a mraky a vnímejte zázrak života, kolem kterého často chodíme s nevědomou samozřejmostí.

Jaké myšlenky živíte?

Vnímejte myšlenky, které vámi prochází, protože ty silně ovlivní to, jak se budete po většinu života cítit. Uvědomte si, že je můžete měnit. Můžete je přeměnit v pozitivní návyky a návyky v nový charakter. Váš charakter pak může změnit váš osud. Tak velkou moc myšlenky mají a tak slabé dokážou být, pokud se podle nich nechováme. Každou dobrou myšlenku by měl následovat čin, který tuto myšlenku potvrdí. Časem své nové ideje budete cítit svou duší a následně se stanou vaší realitou.

Naučte se pokládat sami sobě otázky, které vypínají vnitřní dialog.

Znamení Blíženců je zodpovědné za sílu slova. Toto novoluní může probudit jak zvědavost, pochybnosti, tak různé aha-momenty. Naučte se pokládat sami sobě otázky, které vypínají vnitřní dialog. Jedna z těchto otázek zní: „Kdo jsem já?“ nebo „Čí to je myšlenka?" Smyslem těchto otázek není najít intelektuální odpověď, ale prohloubit váš niterný pocit bytí, který sídlí za všemi myšlenkami. Další zajímavou otázkou je: „Je to sen?“ Dívejte se na svou realitu podobně jako na sen, do kterého se neustále vracíte. Když si tuto otázku budete pokládat často, rozvinete schopnost vědomého snění, které vám může poskytnout nejen silný pocit svobody, ale i tvůrčího vyžití.

Vnímejte podosobnosti

Každý se chová v různých oblastech naprosto odlišně. Někdo se cítí dobře mezi přáteli, ale s rodinou to může pokulhávat. Další vyniká ve své profesi, ale v partnerském životě neví, co má dělat. Takhle bychom mohli vyjmenovat mnoho dalších možností a každá bude jiná, protože každý jsme originál. Zapište si, jak se cítíte v hlavních čtyřech oblastech, kterými jsou zdraví, vztahy, práce a duch. Uvědomte si svou sílu nebo slabost v jednotlivých sektorech a neposuzujte se. Vnímejte jen své pocity a uvědomte si, kde se cítíte silní a kde to vázne. Potom si vytáhněte svůj zápisník a poděkujte za posílení slabších míst. Poproste život, ať vám pomůže v podobě lidí, příležitostí a snů.

Uvědomte si spojení s vyšší silou, která nad námi nikdy nepřestane bdít, a poproste ji o podporu ve všem, na čem vám záleží.

Mayské znamení Ahau (Slunce, Květina) přeje oslavám života, tvořivosti, radosti a síly vašich předků. Tento den se vyplatí jít poděkovat svým vzdáleným předkům za duchovní síly, kterými vás podporují v neviditelném světě. Poděkujte všem, kteří vás předcházeli, a oslavte život tancem, příjemnou společností vašich přátel nebo návštěvou nějakého hlubokého kulturního zážitku. Uvědomte si spojení s vyšší silou, která nad námi nikdy nepřestane bdít, a poproste ji o podporu ve všem, na čem vám záleží. Napište dopis vděčnosti a někam si ho schovejte. Jednoho dne ho najdete a budete se možná dost divit.

Na co si dát pozor

Vyhněte se katastrofálnímu myšlení, obavám a pochybnostem o sobě. Pochybnosti vám ubírají energii, která vám pak chybí k uskutečnění vašich cílů. Uvědomte si, že kam vložíte svou myšlenkovou energii, to posilujete. Vyhněte se kritizování sebe i druhých. Pečlivě vybírejte myšlenky, které budou podporovat vaše sny. Pokud pracujete s afirmacemi, buďte k sobě upřímní. Pokud jste naštvaní a budete si říkat, že všechny milujete, budete si jednoduše lhát, což vám může způsobit psychické potíže, a afirmace nebudou fungovat.

Až budete pracovat s afirmacemi, doporučuji tento postup: Nejdřív potřebujete vhled do svého stínu. Poté přichází bezpodmínečné přijetí tohoto stínu, aniž byste mu propadli, a následně můžete volit nové myšlenky a afirmace. Tímto způsobem se mohou stát afirmace mocným nástrojem sebetransformace.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Jakou kvalitu mají mé myšlenky?
  • Zapisuji si své sny?
  • Za co jsem v životě vděčný?
  • Pochybuji o sobě?
  • Kdo jsem já?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Začněte si zapisovat své sny.
  • Probuďte v sobě myšlenky vděčnosti.
  • Oslavte život se svými přáteli.
  • Řekněte svým blízkým něco hezkého.
  • Napište dopis vesmíru.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...