fbpx

Dělejte jen to, co je nutné, aby vás vnější svět pravidel, příkazů a zákazů neobtěžoval

Zveřejněno: 1. 5. 2018

Během prvních dvou třetin května můžete načerpat mnoho duševních i fyzických sil, když budete často chodit na procházky do přírody. Květnový čas přeje pohodě a klidu, který máte rádi, a jediné, co vám může způsobovat problémy, je odkládání praktických povinností, kterých však nebude příliš. Dělejte jen to, co je nutné, aby vás vnější svět pravidel, příkazů a zákazů neobtěžoval. Věnujte se své duši, která s vámi bude komunikovat ještě lépe, než jste obyčejně zvyklí.

Související…

Panny v květnu: V klidu si vše zorganizujte
Robert Policar

Jelikož jste od přírody citliví a empatičtí, nasáváte nálady druhých jako houba. K tomu mnozí z vás pracují v sociální oblasti, která může být pro duši neobyčejně náročná. Je téměř nutností, abyste se pravidelně odebírali na místa síly, která spočívají v rozkvetlé přírodě. Procházejte se a vnímejte jednotu všech věcí tak, jak to umíte jenom vy. Naslouchejte tiché moudrosti, která na vás bude mluvit jazykem ševelení stromů. Pravidelně relaxujte a nechte život, ať vás léčí.

Využívejte svou intuici

 Mayské období 1-Ahau (Slunce, Květina), které začíná od 4. – 16. května, vám přinese moudrost starších. Brány do světa za formou budou otevřeny pro všechny citlivé duše, což je případ pro mnohé z vás. Poděkujte Slunci, květinám a přírodě za to, že tu můžete být, a žijte v souladu s jejími rytmy. Hodně meditujte, modlete se nebo jen rozjímejte o životě. Zaměřte se na své hmotné potřeby a tělo, které bude vyžadovat vaši pozornost. Neunikejte zcela do světa snů, ale své ideály prakticky realizujte. Jinak budete smutní a možná se nebudete chtít tolik angažovat, což by bylo pro zbytek lidstva škoda. Bavte své kolegy v práci a pomáhejte tam, kde je to užitečné a efektivní. Zeptejte se snů, jak zlepšit své vztahy v práci a v rodině. Jakmile odpověď přijde, udělejte konkrétní čin jako gesto.

Nebuďte splachovací

Od 17. – 29. května se ocitnete v mayském období 1-Ben (Kukuřice, Rákos), které po vás bude chtít vyjít ze své vnitřní ulity a mít sílu se prosadit. To může být náročné pro mnohé z vás, protože se raději přizpůsobujete. Nicméně v tento čas je dobré stát za svými ideály, abyste byli pro druhé čitelní. Tedy aspoň trošku. Přijde mnoho příležitostí, ale budou vyžadovat vaši iniciativu. Naučte se druhým říkat „NE“ bez pocitu viny. Je důležité naučit se druhým nastavit takové hranice, aby si byli vědomi, že vaše bezpodmínečná pomoc není samozřejmostí. Nastal okamžik, kdy můžete zlepšit své postavení v jakékoliv oblasti. Myslím, že pro vás není problém tyto příležitosti rozeznat, ale spíš je využít ve svůj prospěch. Naučte se to a vaše pomoc bude ještě více přínosná.

Vyjádřete své pocity

Od 21. května vstoupí Slunce do vzdušného znamení Blíženců, které vládne komunikaci skrze slovo. Možná si uvědomíte, že bez slovního vyjádření je mnoho lidí naprosto bezradných, což možná činí trochu bezradné i vás. Vy možná slova nepotřebujete, ale druzí nejsou tak empatičtí jako vy. Je důležité své pocity vyjádřit, abyste byli pro druhé více čitelní a mohli vás respektovat. Hledejte tedy způsoby, jak své nitro odhalit tak, abyste druhým pomohli hlouběji vás pochopit.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Cítím se vyčerpaně nebo plný síly?
  • Umím druhé i odmítnout?
  • Jaká společnost mi dělá dobře?
  • Umím mluvit o svých pocitech?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Často choďte do přírody a relaxujte.
  • Navštivte nějaký duchovní seminář nebo přednášku.
  • Buďte pevnější ve vašich postojích vůči druhým.
  • Naučte se říkat „NE“ bez pocitu viny.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...