fbpx

Zrekapitulujte svůj minulý rok, abyste již neopakovali chyby, které by vás zbytečně stály mnoho sil

Zveřejněno: 1. 5. 2018

Začátek května může být pro mnohé z vás jak příjemný, tak i obtížný. Na jednu stranu krásné počasí svádí k oslavám a radosti, která je vám vlastní. Na druhou stranu vás mohou zatěžovat pracovní povinnosti, které se nebudou ze začátku měsíce hýbat podle vašeho rytmu. V druhé polovině května se však vše začne pomalu měnit a plynout tak, jak to máte rádi. Jelikož máte těsně před narozeninami, může mnohým z vás docházet „šťáva“. To vše se bude měnit, protože již předem pocítíte příval nového.

Mnozí z vás stojí před dalším ročním cyklem, a tak je dobré navštívit své oblíbené poradce, aby vám dali zpětnou vazbu při určování následujících ročních plánů. Ukončete svůj osobní rok velkolepě a již v květnu se můžete zaměřit na oslavy, které přijdou i následující měsíc. Zrekapitulujte svůj minulý rok, abyste již neopakovali chyby, které by vás zbytečně stály mnoho sil. Berte své negativní zkušenosti jako pomůcky, které vám budou sloužit v následujícím čase. V druhé polovině května ucítíte postupný příval síly, jenž se bude nadále stupňovat.

Související…

Berani v květnu: Oslavujte život a učte se trpělivosti
Robert Policar

Radujte se a buďte pragmatičtí

V mayském období 1-Ahau (Slunce, Květina), které začíná od 4. – 16. května, se nalaďte na vlnu oslav a zábavy. To vám nebude činit potíže, nicméně se pokuste neodkládat nepříjemné povinnosti, které souvisí s vaší zodpovědností vůči práci nebo jiným vážným věcem.

Otevřete se světu a seznamujte druhé se svými sny a ideály.

Snažte se slavit tak, abyste si do budoucna neodkládali zátěž, která se chtě nechtě stejně projeví. Postavte se ke svým povinnostem čelem. Na druhou stranu si dovolte zažít nějaké dobrodružství, které vám dodá radost. V sexuální oblasti zkuste něco nového, ale pokud možno ne za zády svého partnera.

Myšlenky realizujte

Od 17. do 29. května se ocitnete v mayském období 1-Ben (Kukuřice, Rákos), které po vás bude chtít jak pružnost, kterou obvykle disponujete, tak pevnost, se kterou už to bývá horší. Proto se v tomto čase soustřeďte hlavně na jednu věc a tu prohlubujte, abyste mohli ve své práci zapustit kořeny. Dovolte si úspěch a nebojte se stát si na svém. Přehnaná přizpůsobivost vás může nakonec vyčerpat. Příliš mnoho dobrých příležitostí může být horší varianta než jedna příležitost. Uvědomte si, v jakých chvílích se všemi souhlasíte, přestože to tak necítíte, a rozhodně si stůjte na svém. Máte mnoho dobrých nápadů, a tak se nebojte víc si věřit.

Rozšiřte své kontakty

Od 21. května vstoupí Slunce do vašeho domovského znamení Blíženců, které oznamuje nový osobní rok vás všech. Atmosféra se odlehčí a lidé budou více otevření všemu novému. Je to skvělý čas pro navazování nových vztahů a potkávání zajímavých lidí. Jelikož jste se narodili jako prostředníci a komunikátoři, můžete si vzpomenout na své psychické dary, kterých není rozhodně málo. Otevřete se světu a seznamujte druhé se svými sny a ideály. Vytvořte si tým lidí, kteří budou mít na starosti věci, jež vás nebaví, abyste se mohli soustředit na rozmanitost svých kontaktů.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Dokážu si stát na svém?
  • Co začíná a co končí?
  • Pociťuji radost ve svém životě?
  • Věřím si, nebo spíš o sobě pochybuji?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Cvičte představu stromu jak v mysli, tak v těle.
  • Komunikujte jasně a stůjte si za svými názory.
  • Chopte se příležitostí, které vám život nabídne.
  • Dejte do pořádku své závazky vůči státu a nejbližším.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...