fbpx

V první polovině května trochu přibrzděte a zaměřte se na praktické stránky svého života

Zveřejněno: 1. 5. 2018

Květen bude čas oslav, lásky a mnoha příležitostí. Naučte se trpělivosti, která u mnohých z vás není vlastností, jíž byste přirozeně oplývali, ale vše se dá naučit. Choďte do přírody, běhejte, cvičte a naučte se tichému rozjímání. Nejdřív unavte své tělo a pak zklidněte svou mysl. Archetyp Býka vás může naučit trpělivosti, klidu a vnímání pozvolných cyklů přírody. V poslední třetině května se zrychlí mentální aktivita a vy se opět můžete dostat do svého rychlého tempa.

V první polovině května trochu přibrzděte a zaměřte se na praktické stránky svého života. Ve své práci stabilizujte vše, co jste nedávno začali. Spíš odpočívejte a užívejte si krásného počasí. Zajděte si na dobré jídlo nebo k masérovi. Všímejte si krásy země a užívejte si dobrého sexu.

Související…

Mimořádný pondělní úplněk nás učí přestat se "smutným sexem"
Robert Policar

Nechte život, ať se postará o plynulý chod věcí. Nic neurychlujte. V druhé polovině května se pořádně opřete do svých smělých plánů a nasaďte své oblíbené rychlé tempo. Nebuďte příliš tvrdohlaví a otevřete se novým myšlenkám. Zjistěte si potřebné informace a projevte své vůdčí schopnosti a akceschopnost.

Kontaktuje lidi, kteří by se vám mohli hodit k uskutečnění vašich odvážných plánů, a naučte se komunikovat asertivně.

Tančete a oslavujte život

V mayském období 1-Ahau (Slunce, Květina), které začíná od 4. – 16. května, si dovolte projevit se v plné radosti. V kombinaci s obdobím Býka přeje oslavě fyzického těla a smyslů. Jelikož máte rádi pohyb, zajděte si na nějakou taneční party nebo koncert. Pokud milujete umění, potěšte své smysly návštěvou galerie nebo výstavy. Zaměřte se na krásy života a těšte se ze všeho, co vám přijde do cesty. Radujte se ze své smyslnosti a žijte plnými doušky.

Využijte všech příležitostí

Od 17. – 29. května se ocitnete v mayském období 1-Ben (Kukuřice, Rákos), které po vás bude vyžadovat pružnost a akceschopnost, jež je vám vlastní. Uvědomte si své ambice a jděte vstříc svým kariérním cílům. Nebuďte příliš tvrdohlaví, protože tak si možná necháte utéct spoustu dobrých příležitostí. Jestli jste typický Beran, tak hodně cvičíte a sportujete, ale nezapomeňte na dobré protažení těla. Zkuste dynamický typ jógy, jako je například kundalini-jóga nebo power-jóga.

Uskutečněte své myšlenky

Od 21. května vstoupí Slunce do vzdušného znamení Blíženců, a tak se vše uvolní a život nabere rychlejší obrátky. Kontaktuje lidi, kteří by se vám mohli hodit k uskutečnění vašich odvážných plánů, a naučte se komunikovat asertivně. Uvědomte si, že vaše tempo je rychlejší než u jiných lidí, a tak s nimi buďte trpěliví, ale nebojte se je jemně popohnat. Úspěch bude ke konci měsíce na dosah a vy se můžete zase o nějaký ten skok dostat dál.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co mě opravdu těší?
  • Jaké příležitosti se mi nabízejí právě teď?
  • Dokážu se druhým dostatečně přizpůsobit?
  • Umím zpomalit?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se pravidelně relaxovat.
  • Učiňte své tělo i mysl pružnější.
  • Projevte své vůdčí schopnosti.
  • Zajděte si na takovou kulturní akci, o které víte, že vás baví.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...