fbpx

Svátek Beltain 30. dubna, kdy nastane úplněk ve znamení Štíra, může být významný den ve vašem životě

Zveřejněno: 3. 4. 2018

První dvě třetiny tohoto měsíce se můžete cítit ve svém živlu. Možná vám ani nebude vadit zmatek, který všude vládne díky retrográdnímu Merkuru. Slunce procházející ohnivým znamením Berana příznivě působí na vaše osobní Slunce, a tak můžete vzkvétat. Přesto první polovina dubna nemusí být jednoduchá. I vy budete prověření, co se týká vaši sebedůvěry, kterou obyčejně disponujete. V poslední třetině budete muset zřejmě zpomalit, protože Slunce vstoupí do zemského a pomalého znamení Býka.

Využijte sílu dvojitého ohně a probuďte svou energii naplno. Aktivně naplňujte své tvůrčí cíle, ale zároveň nebuďte příliš zbrklí, protože komunikace mezi lidmi není v tomto období zcela jasná. Nicméně využijte i tak své probuzené vitální energie a nenechte se příliš ničím rušit.

Související…

Býci v dubnu: Rozjímejte o svém životě
Robert Policar

Konflikty řešte rychle a nezaplétávejte se zbytečně do mocenských bojů s některými lidmi. Po 20. dubnu se mnoho věcí může pozastavit, protože bude nutné řešit praktické záležitosti. Naučte se trpělivosti a dělejte vše víc efektivně. Mějte trpělivost i s druhými lidmi, kteří nemusejí mít takový zápal jako vy.

S novými začátky opatrně

Přestože je dobré být v pohybu, aktivní a jít si za svým, stále je tu retrográdní Merkur, který může s věcmi pořádně zatočit. Mnoho situací bude potřebovat mnoho humoru, protože „starý kojot“ může zpochybnit vaši sebedůležitost. Pokud se budete brát příliš vážně, je pravděpodobné, že se plány zkomplikují. Nebuďte příliš zarputilí, naopak se vyplatí využít pohybu a přizpůsobivosti. Mějte v ruce záložní plány, abyste zůstali v proudu kreativity. Očistěte své myšlenky a vyhoďte vše, co je spojeno s vaší minulostí, ke které se již nechcete vracet.

Zeptejte se sami sebe: Jak mohu druhým ukázat cestu, která je přiblíží k jejich vlastnímu určení, a co se musím ještě sám naučit?

Nebuďte příliš arogantní

Do 7. dubna se ocitáme v období Draka podle mayské kosmologie, a tak se ve vás může probudit mnoho tvůrčí energie, která bude až příliš dynamická. Uvědomte si, že když něco projevujete s příliš velkou silou, nakonec se to může stát vaší slabinou. Pracujte na svých slabších stránkách a nebojte se o nich mluvit. Je pravda, že vaše energie potřebuje ventil, ale jakou si zvolíte formu, je jen na vás.

Posilte svou pozici a relaxujte

Od 8. dubna vstupujeme do období Jaguára, který může ještě posílit váš přirozený šarm. Uvědomte si svou moc a používejte ji zodpovědně. Nic si nedokazujte a nechte druhé napospas karmy, kterou si sami vytvářejí. Dělejte vše naplno, ale zároveň na ničem nelpěte. Udělejte si čas na rozjímání a odpočinek. Buďte jako kočka, která přesně ví, kdy odpočívat a kdy jít na lov. Zaměřte se na novoluní v Beranu, které proběhne 16. dubna. Naslouchejte své duši a uvědomte si priority, které stojí za to. Posilte ty oblasti v životě, které to nejvíc potřebují, abyste se dostali do vytoužené rovnováhy.

Buďte druhým inspirací

Většina z vás disponuje přirozenou autoritou a velkým kreativním potenciálem. Někteří z vás na těchto vlohách musí víc pracovat, což může znamenat těžce aspektované nebo postavené Slunce ve vašem horoskopu. Nicméně tak či onak máte potenciál druhé v tomto životě zaujmout a inspirovat. Zeptejte se sami sebe: Jak mohu druhým ukázat cestu, která je přiblíží k jejich vlastnímu určení, a co se musím ještě sám naučit? Dávejte si pozor na svátek Beltain 30. dubna, kdy nastane úplněk ve znamení Štíra. Tento den může produkovat mnoho psychické energie, která nemusí být pro vaše znamení právě harmonická. Když si však najdete správný tvůrčí ventil, může to být významný den ve vašem životě.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jak používám svou sílu?
  • Nejsem příliš arogantní?
  • Které oblasti mého života potřebují posílit?
  • Dokážu relaxovat?
  • Jak mohu být pro druhé přínosný?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Inspirujte druhé tím, co vás baví.
  • Pokud jste někomu chtěně či nechtěně ublížili, omluvte se.
  • Nebuďte příliš arogantní ani se nelitujte.
  • Připomeňte si důležité vize ve vašem životě.
  • Střídejte aktivitu s vědomým odpočinkem.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...