fbpx

Buďte pozorní a nikoho nezraňujte svými slovy

Zveřejněno: 3. 4. 2018

V prvních dvou třetinách tohoto měsíce můžete být v ještě větším pohybu, než na který jste obyčejně zvyklí. Informační zmatek vyvolaný retrográdním Merkurem se vás bude týkat víc než jiných lidí, a tak použijte svou vynalézavost a flexibilitu, která je vám vlastní. Pracujte na svém sebevědomí a nenechte se druhými snižovat. V poslední třetině dubna se po vás bude chtít více zpomalit a řešit především praktické záležitosti.

Do 20. dubna prochází Slunce ohnivým znamením Berana, který podporuje akceschopnost a zdravou sebedůvěru. Buďte odvážní a především o sobě nepochybujte, protože právě pochybnosti vám často uzavírají přímou cestu k úspěchu. Slunce vstoupí do zemského znamení Býka 20. dubna, a tak se energie uklidní, ale pro vás možná až příliš.

Související…

Berani v dubnu: Postavte se za své vlastní zájmy
Robert Policar

V této době se věnujte především praktickým myšlenkám. Zároveň budete nuceni je uvádět v činnost, což nemusí být zcela zábavné, když zjistíte, co všechno vlastně musíte udělat. Uvědomte si, že vše potřebuje víc času, než byste si možná přáli. Cvičte se v trpělivosti a dotahování věcí do konce.

Buďte pozorní

Trénujte bdělou pozornost a vše konejte s maximální všímavostí. Zvláště do 15. dubna, kdy je váš vládce Merkur v retrográdním pohybu, což znamená, že se z pohledu planety Země vrací zpět po své oběžné dráze, což je samozřejmě jen optický klam. Tento vliv zajisté již cítíte, a tak opravujte, co se dá, a buďte flexibilní tak, jak to umíte jenom vy. Čím pozornější budete, tím ušetříte víc energie. Noste u sebe svou oblíbenou knihu v případě, že vám odpadne schůzka nebo někdo nedorazí na schůzku včas. Raději si ve svém životě udělejte pořádek a vyhoďte vše, co vám může bránit ve vašich budoucích cílech.

Pozor na zraňující slova

Dávejte si pozor na svá slova, a to především v situacích, kdy budete ztrácet trpělivost kvůli měnícím se podmínkám. Pokud jste někomu slovně ublížili, mějte odvahu se omluvit. Pokud vás trápí jakákoliv oblast ve vašem životě, mějte odvahu toto téma otevřít s lidmi, kterých se týká. V žádném případě druhé nepomlouvejte. Na druhou stranu, když se do vás někdo bude bezdůvodně navážet, buďte zdravě asertivní. Nebudete-li spokojení se svou prací, snažte si v ní najít hlubší smysl. Navrhněte kolegům své nové nápady a neberte si osobně jejich reakce.

Položte si otázku, zda se ubíráte cestou, kterou jste si sami zvolili. Jste spokojeni se svým pracovním životem?

Pozorujte své bližní

Od 8. dubna se ocitneme v období Jaguára, které přeje zvyšování našeho vnímání. Sledujte své kolegy na pracovišti, aniž byste posuzovali, co je dobře nebo špatně. Jen se dívejte a učte se předvídat, co nastane. Pokud ucítíte pracovní příležitost, po které toužíte, vrhněte se po ní jako jaguár. Zároveň si dávejte pozor na svá slova, abyste si zbytečně nenadělali nepřátele. Pokud vám někdo leze obzvlášť na nervy, snažte se svou mysl vést konstruktivním směrem, což znamená jednoduše někam jinam. Tento měsíc se především zaměřte na novoluní v Beranu, které proběhne 16. dubna. Je to den, kdy můžete uvědomit své hlubší potřeby, kterým bude dobré se věnovat.

Definujte své osobní a profesní cíle

Od 20. dubna vstupuje Slunce do zemského znamení Býka a hned 21. dubna začíná období Jelena podle mayské kosmologie. Hodně se procházejte a navštěvujte i parky a lesy. Položte si otázku, zda se ubíráte cestou, kterou jste si sami zvolili. Jste spokojeni se svým pracovním životem? Děláte opravdu to, co vás naplňuje a v čem jste nejlepší? Nebojte se zajít za někým, komu důvěřujete, což ve vašem případě může být vícero lidí.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Nejsem příliš zmatený?
  • Dokážu se soustředit na jednu věc?
  • Uvědomuji si sílu svého slova?
  • Jsem ve správném zaměstnání?
  • Mám zdravou sebedůvěru?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Buďte bdělí.
  • Pozorujte své okolí, aniž byste ho hodnotili.
  • Hodně pište a nehřešte slovem.
  • Protahujte a posilujte své fyzické tělo.
  • Běhejte v lese a věnujte se vědomé chůzi.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...