fbpx

V období Ještěrky balancujte fyzické a psychické úsilí. Inspirovat vás mohou také sny 1 fotografie
zdroj: Klára Kutilová / Freepik

Vstupujeme do krásného období, kdy se mohou dít doslova zázraky, a tak doporučuji všem zvýšenou pozornost. Čas zmateného a náročného období retrográdního Merkura pominul, a tak se můžete s radostí pustit do všech odvážných projektů, které vás jen napadnou nebo jste je dlouho plánovali.

Zveřejněno: 26. 4. 2024

Při důležitých volbách naslouchejte moudrosti svého těla, které vám často řekne mnohem víc než vaše předimenzovaná mysl. Naslouchejte rovněž svým snům, které mohou být mocné, léčivé a plné důležitých zpráv.

Kan patří do skupiny jižních znamení, která vynikají velkou tvořivostí, činorodostí a produktivností. Popřemýšlejte o své živlové rovnováze a soustřeďte se zejména na živel země, který je spojen s pocitem bezpečí, hojností a praktickými záležitostmi. Pobývejte častěji v přírodě, zejména v lesích a naslouchejte tiché moudrosti, které nabízejí. Pokud se zajímáte o lucidní snění, můžete zaznamenat jejich větší četnost i význam. Naučte se před spánkem klást snům otázky, které se týkají vašich každodenních výzev. Buďte vytrvalí.  

Co se týká těla a hmotných záležitostí

Choďte pravidelně na procházky, zejména do lesů, parků nebo do hor. Pokud pracujete převážně u počítače, posilte své fyzické tělo, abyste vyrovnali nerovnováhu mezi duševním a fyzickým úsilím. Možná zjistíte, že pokud budete pravidelně cvičit, vaše smysly budou ostřejší, přesnější a jasnější. Spojte se s lidmi, se kterými můžete spolupracovat na zajímavých projektech, protože měsíc květen může být v tomto ohledu opravdu zázračný. Zaměřte se na jazyk svého těla, který mluví řečí vašich pocitů.

V rovině mysli

Nastal čas se naplno ponořit do témat, která vás opravdu zajímají. Neučte se jen svou myslí, ale používejte i svou intuici, která může být v následujících dvou týdnech značně posílena.

Zásadní roli ve vašem duchovním vývoji mohou sehrát vaše sny. Dejte jim důležitost, kterou si zasluhují, a snový zdroj vám to vrátí stonásobně.

Snažte se vše dokončit, ale nevyhýbejte se ani novým projektům, pokud přijdou a budou se vám zdát alespoň trochu dobré. Pravidelně si pročítejte své snové deníky, a pokud ho ještě nemáte, založte si ho. Ve svém současném zaměstnání vyhledejte spojence, se kterými si můžete vzájemně pomoci a něco se naučit.

Co se týká vašich vztahů

Nezaměřujte se na kvantitu vašich kontaktů, ale na jejich kvalitu. Posilte vztahy, které stojí za to, a nebojte se některá přátelství proměnit v kolegiální vztah v rámci vámi žádaného nového projektu. Můžete obdarovat svého partnera nebo děti krásným dárkem nebo společnou aktivitou. Buďte ke svým bližním štědří, protože co dáte, to se vám zákonitě v nějaké formě zase vrátí. Nebuďte však v tomto ohledu vypočítaví, protože to brání žádoucímu efektu. Dávejte druhým to, co sami chcete dostávat zpět.

V rovině ducha

Nastává opravdu mocný a zároveň nádherný čas, kdy se můžete více propojit se silami přírody. Uvědomte si svou momentální živlovou rovnováhu, a pokud cítíte, že jeden ze čtyř základních živlů potřebuje posílit, učiňte tak. Těmito základními čtyřmi živly jsou voda, oheň, vzduch a země. Zásadní roli ve vašem duchovním vývoji mohou sehrát vaše sny. Dejte jim důležitost, kterou si zasluhují, a snový zdroj vám to vrátí stonásobně. Ve snech může docházet k zázračným léčením, učením a inspiraci. Posilte tedy svou snovou paměť.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co mi chtějí sdělit mé sny?
  • Jaké příležitosti se mi nabízejí?
  • Trávím dostatek času v přírodě?
  • Jak mohu posílit svou intuici?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Snažte se každou noc o vědomé snění.
  • Prohlubte své současné vztahy.
  • Zaměřte se víc na kvalitu než na kvantitu.
  • Mějte odvahu vstoupit do nových zajímavých projektů.     

Související…

V období Opice si splňte dětský sen. Využijte moudrosti vnitřního učitele, radí astrolog
Robert Policar

  •  

foto: Klára Kutilová / Freepik, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...