fbpx

Začíná období, ve kterém můžete využít svých skvělých nápadů a řešení, které vám pomohou „chytře“ vyřešit více životních výzev najednou. Opice je symbolem pružné mysli, která dokáže najít řešení pro jakýkoliv problém.

Zveřejněno: 13. 4. 2024

Chuen (Opice) patří do skupiny západních znamení, která jsou známa svou hlubokou přemýšlivostí s tendencí k introspekci. Zamyslete se nad tím, jak uvést své osobní zájmy do harmonie s vaší současnou prací. Pokud jsou rozdíly veliké, můžete začít ukončovat vše, o čem už stejně víte, že je ukončené. Vytvářejte si dobré podmínky pro vaše plány do budoucnosti, protože dobrá příprava se vždy vyplatí. Zatím však nečiňte nic impulsivního a raději si počkejte na ještě lepší načasování.

Dejte na svou důmyslnost a nebojte se své geniální myšlenky ihned uvést do praxe. Jelikož jsme stále v chaotickém období retrográdního Merkura, doporučuji se zaměřit na dočištění minulosti, aby se mohl vytvořit prostor pro vaše vytoužené záměry v budoucnosti. Darujte druhým vše, co ve svém běžném životě nepoužíváte, a hodně uklízejte.

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí

Poraďte se s odborníky ve svém oboru. Najděte si dobré učitele a školitele nebo jen sledujte, co se v momentální době nabízí. Buď využijte svých dobrých zkušeností s určitými lidmi, nebo zatím jen „sondujte“, kdo by vás mohl svými zkušenostmi i nabytými znalostmi obohatit. Snažte se omezit všechny zbytečné výdaje a hledejte zajímavé způsoby, jak zvýšit své příjmy. Buďte v tomto ohledu vynalézaví, protože se mohou naskytnout zajímavé cesty.

V rovině mysli

Zkuste se vrátit ke svým dětským snům a koníčkům, které jste kdysi museli zanechat z jiných důvodů, než že vás omrzely. Splňte si aspoň jeden dětský sen a zkuste se ponořit do svého seberozvoje. Na pracovišti řešte vše s nadhledem a humorem.

Nerozhodnete-li se včas, je pravděpodobné, že vám pak vše určí život sám.

Komunikace může občas váznout, snažte se proto hledat ta nejjednodušší řešení, která budou vyhovovat všem stranám. Zaměřte se především na sebezdokonalování vašich dovedností, které se vám budou hodit v zaměstnání.

Co se týká vašich vztahů

Zamyslete se nad tím, zda nechcete druhým něco předat. Ne každý chce být učitelem nebo školitelem, nicméně skoro každý má vztah ke svým nebo jiným dětem, kdy chtě nechtě hraje roli mentora. Zaměřte se i vy na svého „vnitřního učitele“ a spojte se s jeho vlastní moudrostí. Každý ho má, přestože rozdílných úrovní. Zkuste objevit ve vašem stávajícím vztahu nové cesty, vneste do něj humor i potřebnou radost. Vzpomeňte si na aspoň jednoho člověka, kterého jste považovali v nějakém směru za učitele, a projevte mu vděčnost.

V rovině ducha

Nastává čas, kdy můžete zhodnotit své celoživotní zkušenosti a rozhodnout se pro novou dráhu. Pokud se ještě necítíte zralí na předávání vašeho řemesla nebo koníčku, dodělejte si školu nebo kurz. Učit se budete celý život, a tak se zamyslete nad tím, co by vás v tomto ohledu bavilo. Nerozhodnete-li se včas, je pravděpodobné, že vám pak vše určí život sám, což není vždy podle vašich představ. Možná pocítíte touhu následovat nějakou duchovní stezku, a tak si velmi pečlivě vyberte své průvodce. Výběr je klíčový pro budoucí úspěch.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co se chci ještě naučit?
  • Mám touhu něco světu předat, popřípadě co by to bylo?
  • Umím se ze života radovat, nebo ho beru až příliš vážně?
  • Od koho se mám chuť naučit něco nového?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Věnujte se nějaké zálibě, koníčku či řemeslu.
  • Pracujte se svým vnitřním dítětem.
  • Nacházejte chytrá řešení vašich stávajících výzev.
  • Omezte zbytečné výdaje a vytvořte si nové finanční cesty.  

Související…

Smysluplné rozhovory vrátí do vztahů hloubku. Ale smysluplně se spolu dá i mlčet, říká terapeut
Jana Velíšková
  

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...