fbpx

Období Jaguára je časem kouzla a magie. Nelpěte na citových vazbách 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Konec roku se neúprosně blíží a s ním přichází i kouzelné a mocné období Jaguára. Pobývejte pokud možno každý den chvilku jen sami se sebou, abyste objevili dary a talenty, které se ve vás skrývají. Jaguár vám dá sílu a moc

Zveřejněno: 18. 12. 2023

Ix patří do skupiny severních znamení, která jsou známá svou velkou pragmatičností i upřímným zájmem o záležitosti nadsmyslné. V následujících dvou týdnech zkuste projevit své nejlepší možné „já“, kterého jste zatím schopni. Jaguár ovládá svalstvo, a tak se můžete zaměřit na posilování vlastní vahou nebo zkuste jiné cvičení, o kterém víte, že je prostě vaše. Pečujte i o své vztahy, tělo i mysl. Nebojte se experimentovat a vždy buďte věrní sami sobě. Uveďte svůj život do větší rovnováhy a prohlubte své dosavadní záměry.

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí

Bedlivě sledujte, co se vám teď nabízí. Zatím svou pomyslnou kořist jen nenápadně obcházejte a přemýšlejte, jestli je opravdu vaše. Až vyvinete svou sílu, měla by být využita s co největší efektivností. Jinak síly šetřete a uvolněně se dívejte na různé možnosti. Důvěřujte svému tělu a ve své domácnosti se snažte zbavit všeho přebytečného, nepoužívaného nebo zastaralého, pokud k tomu nemáte opravdu silnou a pozitivní citovou vazbu. Pracujte i se svými denními rituály a v případě nutnosti je změňte.

V rovině mysli

Můžete se zamyslet nad svou momentální i budoucí kariérou. Nastává vhodný čas pro dlouhodobé plánování i strategii pro celý další rok. Naučte se rozvíjet své vyšší smysly, ale zároveň na tom tolik nelpěte.

Připomeňte si, kým doopravdy jste, odkud pocházíte a kam kráčíte. Hledejte nové cesty a nebojte se plně důvěřovat svému srdci.

Ve všem hledejte rovnováhu a efektivitu. Pokud potřebujete s někým něco vykomunikovat a dobře se na to připravíte, měli byste mít úspěch. Nezapomeňte však na vliv retrográdního Merkura, který může vnášet do různých situací různé malé překážky. Využijte tedy nejen svých vynikajících pozorovacích schopností, ale i intuice.

Co se týká vašich vztahů

Můžete pocítit potřebu i sílu si s některými lidmi promluvit o důležitých životních tématech. To bude vyžadovat takt, přesvědčivost i upřímnost. Nikdy s nikým záměrně nemanipulujte, přestože víte, že by to možná bylo všechno jednodušší. Využijte svých diplomatických dovedností a hledejte cesty, které uspokojí všechny zúčastněné strany. Jak se říká: „mluviti stříbro, mlčeti zlato“.  

V rovině ducha

Mohou se odehrávat nemalé věci. Jaguár je známý svou lehkostí, se kterou se pohybuje ve vyšších světech, a tak můžete očekávat hlubší napojení nejen na vás samotné, ale i na zdroj síly, který nás všechny přesahuje. Doporučuji se každý den věnovat nějaké vámi oblíbené duchovní praxi. Můžete meditovat, modlit se nebo si jen zapisovat své sny. Věnujte se činnostem, které ve vás probouzejí to nejlepší z vás. Připomeňte si, kým doopravdy jste, odkud pocházíte a kam kráčíte. Hledejte nové cesty a nebojte se plně důvěřovat svému srdci.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jsem věrný sám sobě?
  • Jak bych mohl rozvíjet své vyšší smysly?
  • Co bych mohl životu odevzdat a co jsem připraven přijmout?
  • Cítím se zdravý, silný a pružný?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Vědomě střídejte napětí a uvolnění ve svých svalech.
  • Bedlivě sledujte svůj vnější i vnitřní svět a hledejte skryté souvislosti.
  • Snažte se rozvíjet své vyšší smysly uvolněně.
  • Využijte své schopnosti, jak nejlépe dovedete, ale s nikým nemanipulujte.

Související…

Plňte si sny, ale do ničeho velkého se nepouštějte. Nové začátky se blíží, ty vás prověří
Robert Policar
               

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...