fbpx

Mayský astrolog: V období Ještěrky vnímejte své smysly a naslouchejte mocné řeči přírody 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Začíná krásný čas, kdy se můžeme všichni snadněji spojit s moudrostí přírody a porozumět silám, ze kterých jsme všichni již po věky utvářeni. Zaměřte se na svou živlovou rovnováhu – doporučuji se zaměřit především na živel ohně, jelikož se zároveň ocitáme v čase ohnivého znamení Lva. Pracujte na svém sebevědomí a nebojte se ukázat, jaké dary a talenty v sobě nosíte. Buďte v každém ohledu kreativní a hrajte si jako malé děti, které nemají schopnost věci posuzovat a hodnotit.

Zveřejněno: 10. 8. 2023

Kan patří do skupiny jižních znamení, která jsou známa svou veselostí a velkou produktivitou. Síly ohně jsou posíleny a to můžete využít ve svůj prospěch. Pokud si v některých aktivitách nevěříte, jednoduše se jim dále s vášní a naplno věnujte a uvidíte, jak se vaše sebevědomí bude přirozeně zvyšovat. Ještěrka přeje rozvíjení intuice a posiluje vaši snovou pozornost. Bedlivě sledujte své sny, které mohou být obrovským zdrojem poznání i inspirace. Pobývejte co nejvíce v přítomnosti živlů a naslouchejte jejich tichému učení.

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí

Uvědomte si, zda se ve svém fyzickém těle cítíte dobře. Považujete své tělo za dostatečně odolné, silné a pružné? Pokud ne, něco pro to ihned udělejte. Cvičte alespoň třikrát denně dvacet minut a tuto dobu klidně prodlužte, pokud vás to bude bavit. Choďte pravidelně do lesa a vypínejte u toho svůj vnitřní dialog. Uvědomte si všechny své smysly a snažte se být ještě citlivějšími. Inspirujte se různými silovými zvířaty, ke kterým máte přirozený vztah nebo vám nedávno vstoupila do snu.

V rovině mysli

Snažte se rozvinout své intuitivní schopnosti. Naslouchejte při všech každodenních činnostech svému tělu. Každému pocitu se snažte porozumět a pochopit, proč vznikl.

Můžete číst knihy a učit se z různých přednášek, ale nic nenahradí vaši přímou zkušenost v přírodě.

Brzy se naučíte číst v řeči svého těla: často je mnohem moudřejší než vaše racionální mysl, která je schopna vždy každou informaci převrátit a rozvinout do nespočtu variant, které ve vás probudí pouze pochybnosti a pocit, že už vůbec nic nevíte. Objevíte-li v následujících dvou týdnech vášeň pro určitý obor, ponořte se do něj celou svou bytostí.

Co se týká vašich vztahů

Zaměřte se na prohlubování těch vztahů, které za to opravdu stojí. Nenechte se svést kvantitou před kvalitou. Lépe je mít pár opravdu hlubokých vztahů než stovky povrchních. Projevte vděčnost všem přátelům, kteří vás dokáží vidět tak, jak na sebe vy sami nahlížíte. Někteří z nich vám mohou váš vhled ohledně sebe sama ještě více a příjemněji rozšířit. Není to tím, že by vás znali lépe než vy sami, ale dívají se na vás z jiné perspektivy, což často bohatě stačí. Obdarujte někoho, koho máte ze srdce rádi.

V rovině ducha

Nastává mocný čas, ve kterém můžete zaznamenat větší intenzitu vašich snů i posílení vašich intuitivních schopností. Doporučuji obnovit nebo si založit krásný snový deník, do kterého si začnete pravidelně psát své sny nebo dojmy z předchozí noci. Mnohé může oslovit šamanská cesta poznání, protože ještěrka je známa jako skvělý průvodce šamanů. Můžete číst knihy a učit se z různých přednášek, ale nic nenahradí vaši přímou zkušenost v přírodě. Propojte se se silou živlů a naučte se rozumět tiché, ale mocné řeči přírody.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaký vztah mám k přírodě?
  • Pamatuji si své sny?
  • Věřím svým intuitivním schopnostem?
  • Jak mohu nejlépe rozvíjet svou intuici?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Spojte se silou ohně.
  • Pobývejte v přítomnosti silných živlů.
  • Pravidelně posilujte své tělo a pobývejte častěji v lese.
  • Snažte se o lucidní snění a pravidelně si zapisujte své sny.     

Související…

V období Opice buďte akční a berte život s nadhledem, radí mayský astrolog
Robert Policar

  

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...