fbpx

V období Opice buďte akční a berte život s nadhledem, radí mayský astrolog 1 fotografie
Zdroj: Shutterstock

Začíná období, ve kterém se můžete lépe naladit na svou vnitřní moudrost a zároveň v sobě probudit velké tvůrčí síly. Opice vám chce připomenout, že vždy existuje řešení nebo cesta z jakékoliv životní situace, která se zdá na první pohled neřešitelná. Probuďte v sobě humornou stránku své osobnosti a dívejte se na vše jako na nekonečnou božskou hru, která má nepředstavitelně mnoho odstínů a barev. Máte-li chuť sdílet s ostatními své talenty a dary, nastává pro to příhodný čas.

Zveřejněno: 28. 7. 2023

Chuen patří do skupiny západních znamení, která jsou známá svou velkou přemýšlivostí, se sklonem k hluboké introspekci. Nebezpečí tohoto znamení spočívá v tom, že člověk jen filozofuje a přichází na různé zajímavé souvislosti, aniž by tyto znalosti korunoval činy. Jelikož se ocitáme i v čase ohnivého znamení Lva, je dobré se ponořit do všelijakých tvůrčích činností, kde si své znalosti můžeme doopravdy ověřit a vyjádřit. Nebojte se být více akční, protože se to jednoduše vyplatí. Pokud své poznání a moudrost tvůrčím způsobem nevyjádříte nebo ji nebudete s druhými sdílet, mohou přijít pocity smutku a nesmyslnosti.

Čas na zábavu i poznání

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, setkávejte se s různými mistry, odborníky, učiteli a školiteli v oblastech tomu určených. Nesnažte se vše zvládnout sami, protože je tu mnoho jiných, nadaných lidí, s nimiž si vzájemně můžete hodně pomoci. Experimentujte s různými druhy jógy, čchi-kungu nebo jiných podobných cvičení a v neposlední řadě navštivte odborníka na zdravou výživu a finance. Hledejte chytrá řešení, která nemusejí být vůbec drahá, ale pro všechny strany velmi hodnotná.

V rovině mysli se rozhodněte ponořit do studia řemesel nebo jiných oborů, které byste rádi jednoho dne sdíleli alespoň se svými dětmi nebo svými nejbližšími. Rozvíjejte svého vnitřního učitele, každý z nás ho v sobě má. Naučte se další jazyk nebo zdokonalujte svou angličtinu, abyste si otevřeli dveře do jiných kultur, a tedy i do nového poznání. Snažte se spojit centrum hlavy a centrum srdce. Ne náhodou se říká, že nejdelší životní cestou je právě tato vzdálenost.

Nebojte se být více akční, protože se to jednoduše vyplatí. Pokud své poznání a moudrost tvůrčím způsobem nevyjádříte nebo ji nebudete s druhými sdílet, mohou přijít pocity smutku a nesmyslnosti.

Co se týká vašich vztahů, nastává čas pro zábavu a kanadské žertíky, které nakonec potěší všechny strany. Zároveň se zamyslete nad tím, zda by vás nelákalo druhým něco předávat. Popřípadě, co by to mohlo být? Ne každý má takové tužby, ale v následujících dvou týdnech se tato tendence může probudit u mnoha lidí, kteří by to sami nepředpokládali. Zamyslete se nad svými schopnostmi, a zda jste připraveni je sdílet s druhými. Pokud zatím ne, najděte si dobrého učitele a naučte se nejen něčemu novému, ale i způsobům, jak druhým své poznání předat.

V rovině ducha nastává čas, kdy můžete na své cestě potkat mnoho zajímavých a inspirujících lidí, kteří vám mají co dát. Sami možná zjistíte, že se již už nic nového učit nemusíte a že je vhodná doba na předávání vaší vlastní moudrosti. Nicméně doporučuji k někomu minimálně dvakrát do roka docházet, abyste viděli svou vlastní cestu z naprosto odlišného pohledu. Takový člověk pro vás může být skvělým zrcadlem. Nebuďte zároveň závislí na žádné osobě nebo autoritě. Jedinou pravou autoritou jste vy sami a život, který vás vidí.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co bych se mohl naučit nového?
  • Mám dar vyučovat?
  • Věřím svým vlastním schopnostem?
  • Od koho bych se mohl naučit něco nového?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se něco nového.
  • Vyzkoušejte nový hudební nástroj, tanec nebo zpěv.
  • Pracujte na svém analytickém myšlení.
  • Častěji se smějte a hledejte „chytrá“ řešení.

foto: Shutterstock, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...