fbpx

V období Květiny buďte vděční a plňte si dětské sny, radí mayský astrolog 1 fotografie
Zdroj: Shutterstock

Začíná krásný čas, ve kterém je dobré si uvědomit vše, za co můžete být ve svém životě vděční, například skrze deník vděčnosti. Také uctěte své mocné předky, kteří ve vás mohou probudit dosud spící dary, jež jste po nich zdědili. Pokud jste se v dětství věnovali nějakému umění či řemeslu, nastal čas se k tomu vrátit.

Zveřejněno: 28. 4. 2023

Ahau (Slunce, Květina) patří do skupiny jižních znamení, která vynikají velkou tvořivostí a produktivitou. Snažte si více užívat života a nikam příliš nespěchejte. Pravidelně choďte na procházky a pobývejte častěji s přáteli, které prověřil čas. Do velkých nových projektů nebo začátků se zatím nevrhejte a počkejte, až čas zmateného období retrográdního Merkura pomine. Zatím si můžete tvořit plány a snít. Věnujte se všemu, co pro vás znamená krásu a harmonii. Hodně uklízejte a zbavujte se všech starých věcí.

Co se týká fyzična a hmotných záležitostí, těšte se z dobrého jídla, tančete a více vnímejte potřeby svého těla. Obohaťte svůj sexuální život a splňte si přání ze svého mládí, pokud k tomu budou vhodné podmínky a nikomu tím neublížíte. Věnujte se modlitbám za hojnost, která nutně nemusí být spojena jen s penězi. Přejte si hodně volného času, dobré vztahy a vytvořte si rovněž prostor pro milá překvapení, kterými vás život může obdarovat. Neplánujte tedy vše do puntíku, abyste pro tyto nové zkušenosti vytvořili prostor.

V rovině mysli se zaměřte na vztahy na pracovišti, zejména na ty, které dobře fungují, nebo cítíte, že by šly snadno napravit. Rozviňte v sobě přístup dítěte a mysl umělce. Buďte hraví a vnášejte do svého pracovního prostředí více humoru a radosti. Zapátrejte v historii svých předků, čím se vším živili a v čem vynikali. Tyto talenty spočívají i ve vás a vy je můžete znovuobjevit. Každý den si zapište alespoň pět věcí, za které můžete být vděční. Je to velmi efektivní způsob, jak si přitáhnout do života více dobra.

Co se týká vašich vztahů, je dobré si připomenout, že jste propojeni se všemi svými příbuznými i předky, přestože se s nimi nestýkáte. Pokud trpí váš vztah k rodičům nebo jiným členům rodiny, snažte se tyto vztahy napravit. Kupte někomu dárek nebo ho pozvěte na oběd. Projevte velkorysost a ochotu odpouštět. Pokud jsou rány až moc velké a komunikace zatím nemožná, zajděte si na rodinné konstelace nebo si jen zapalte svíčku a mluvte se svými blízkými, jako by vás slyšeli. Můžete jim také napsat dopis, který pak můžete spálit nebo odeslat.

Rozviňte v sobě přístup dítěte a mysl umělce. Buďte hraví a vnášejte do svého pracovního prostředí více humoru a radosti. Zapátrejte v historii svých předků, čím se vším živili a v čem vynikali. Tyto talenty spočívají i ve vás a vy je můžete znovuobjevit.

V rovině ducha nastává velmi silný čas, protože znamení Ahau je posledním z dvaceti slunečních glyfů. Je to období velkých oslav a projevů vděčnosti za život, který je tím největším zázrakem a darem, který máme. Mohou se dít různé zázraky a můžete si připomenout a hlavně pocítit Jednotu s veškerým životem. Tancujte, malujte, nebo jiným tvůrčím způsobem vyjádřete svého ducha. Pravidelně se věnujte tiché meditaci a snažte se o trochu více otevřít své srdce, které nemá hranic. Odměňte se něčím, co se vám již osvědčilo.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaký vztah mám ke svým předkům a rodině?
  • Mohu tyto vztahy nějakým způsobem zlepšit?
  • Co pro mne znamená hojnost?
  • Koho a čím bych mohl obdarovat?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Zajímejte se o mocné příběhy svých silných předků.
  • Pravidelně proste o hojnost všeho dobrého a otevřete se zázrakům všedního dne.
  • Každý den si zapište pět bodů, za které můžete být vděční
  • Vraťte se ke svým dětským snům a alespoň jeden si splňte. 

Související…

V období Jelena tvořte vize a ve všem hledejte to dobré, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...