fbpx

V období Jelena tvořte vize a ve všem hledejte to dobré, radí mayský astrolog 1 fotografie
Zdroj: Shutterstock

Nastává čas, kdy je dobré se zamyslet nad hlubším smyslem našeho života. Do ničeho nového se nepouštějte. Raději si tvořte potřebný prostor pro své další kroky, které budou podpořeny hlubší vizí, jež v následujících dvou týdnech můžete objevit. Doporučuji co nejčastěji pobývat v přírodě, která má celkově velmi příznivý vliv na naše zdraví i psychickou pohodu.

Zveřejněno: 15. 4. 2023

Jelen patří do skupiny západních znamení, která jsou obvykle velmi introspektivní a hledají pravou životní moudrost. Jelen je silně spojen s mystériem přírody, která je podle mnoha hledajících pravým chrámem duše. Jeho parohy ho spojují s nebem, zatímco pevně stojí na zemi, kterou symbolizuje les. Les může být v přeneseném smyslu i svět našeho podvědomí, které má na naše chování mnohem větší vliv, než si vůbec dokážeme představit. Najděte v sobě moudrost, kterou pak můžete sdílet s druhými, pokud o to budete požádáni.

Co se týká našeho těla a hmotných záležitostí, vyhledejte si osvědčené experty jak na zdravou výživu, tak i na cvičení. Nesnažte se příliš zkoušet nové věci, ale vsaďte tentokrát na své předchozí zkušenosti. Vliv retrográdního Merkura je totiž v plném proudu, a to novým aktivitám příliš nesvědčí. Zamyslete se nad svou finanční situací, snažte se omezit všechny zbytečné výdaje a hledejte cesty, jak své příjmy ještě navýšit. Můžete se poradit s lidmi, kteří podle vás tomuto oboru dobře rozumí.

V rovině mysli nastal čas dát svému současnému zaměstnání hlubší smysl. Mnohem častěji může docházet ke střetům s autoritativními osobami, což může mít za následek změnu vašeho dalšího směřování. Neberte si tato nedorozumění příliš osobně, není to o tom, že je s vámi něco špatně. Spíš vězte, že vám tím život chce něco naznačit. Možná existuje místo a lidé, kde si vás budou cenit více. Hlídejte si svou sebehodnotu a nenechte nikoho, aby překračoval vaše hranice. Buďte upřímní, trpěliví a soucitní.

Nesnažte se příliš zkoušet nové věci, ale vsaďte tentokrát na své předchozí zkušenosti. Vliv retrográdního Merkura je totiž v plném proudu a to novým aktivitám příliš nesvědčí.

Co se týká vztahů, bude zřejmě nutné některé blízké vztahy přehodnotit a učinit výraznější změny, pokud nejsou v souladu s vaším životním směřováním. Ať žijete v dramatickém nebo harmonickém vztahu, buďte v následujících dvou týdnech bdělejší, tolerantnější a snažte se odpouštět. Nedělejte žádná zbrklá rozhodnutí, ale rozjímejte nad tím, jak své vztahy prohloubit. Najděte si se svým současným partnerem ještě jiný koníček nebo zálibu než jen milování.

V rovině ducha nastává velmi krásný čas, ve kterém se můžete lépe napojit na své vyšší zdroje a inspiraci, která pochází z rovin duše. Pobývejte co nejčastěji v lesích a zde čerpejte hlubokou moudrost, která k vám může přicházet rozmanitými způsoby. Pečlivě sledujte své sny i lidi, které budete potkávat a jejichž rady vám mohou otevřít srdce a projasnit mysl. Můžete najít zalíbení v nějaké duchovní cestě, se kterou se cítíte spojeni již od pradávna. Vytvořte si novou, aktualizovanou nástěnku svých vizí a umělecky ji ztvárněte.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaký je hlubší smysl mého života?
  • Žiji podle sebe nebo podle někoho jiného?
  • Jsem dostatečně v kontaktu s přírodou?
  • Vážím si sebe sama?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Najděte si dobrého učitele jógy.
  • Dejte hlubší smysl svým stávajícím rodinným i partnerským vztahům.
  • Učiňte cestu za poznáním nebo vision-quest.
  • Pravidelně meditujte, modlete se, zpívejte nebo tancujte ve volné přírodě.

Související…

Smějete se horoskopům? Americký fyzik tvrdí, že jsou postaveny na vědě
Ivan Verner

foto: Shutterstock, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...