fbpx

V období Draka a Krokodýla si připomeňte své nejtajnější záměry, radí astrolog 1 fotografie
zdroj: Shutterstock
Zveřejněno: 20. 3. 2023

Nastává mocné období, které může být jedním velkým životním obratem pro mnoho lidí, kteří se tak rozhodnou. Začíná další 260denní cyklus, provázený jarní rovnodenností, která ohlašuje definitivní příchod jara. Již není na co čekat, protože nastává čas odvážných a rozhodných činů. Každé odkládání vám ubere sílu a každý další krok k vašim snům vás posílí. Dejte svému životu ještě hlubší smysl, abyste s nadšením mohli naplňovat svůj jedinečný úděl. Vytvořte si život, jaký chcete žít.

Drak patří do skupiny východních znamení a je prvním ze všech dvaceti slunečních znamení tzolkinu. Ohlašuje příchod nových sil, které můžete mít k dispozici, pokud budete mít odvahu. Z pohledu klasické astrologie vstupuje Slunce do ohnivého znamení Berana v den jarní rovnodennosti, která nastane 20. března v 22:24 hodin večer. Je to jeden z osmi hlavních ohnivých svátků v roce, a tak je síla nových začátků dvojnásobná. Chcete-li ve svém životě něco změnit, učiňte první významný krok v tento den.

Najděte zdroj síly

Doporučuji každý den ráno posilovat, běhat nebo dynamicky dýchat. Zvykněte si cvičit brzy ráno, kdy začíná den. Drak má totiž největší sílu v začátcích, a pokud se vám to povede, můžete letět na vlnách energie celý den. Na druhou stranu, když budete věci odkládat, může ve vás vzrůst velká frustrace, podrážděnost nebo falešná únava. Pokud máte pocit, že máte vážné zdravotní potíže, dejte se pro jistotu vyšetřit u odborníka. Je však docela možné, že únava může mít příčinu spíš v mysli.

Začíná opravdu mocné období, kdy můžete začít se zcela čistým štítem i novými životními záměry, pokud vás ty staré neuspokojují. Je to výjimečný čas, ve kterém můžete započít vše, co vám leží na srdci. Nejdůležitější ze všeho je však jednat. Nastává čas činů a každé odkládání oslabí vašeho ducha. 

Zaměřte se na spokojenost, co se týče vašeho současného zaměstnání. Pracujete v oboru, který vás naplňuje vášní a smysluplností? Pokud ne, možná zjistíte, že vás všechno ještě více rozčiluje. Připomeňte si své nejideálnější zaměstnání a rozhodněte se k němu dostat, ať to stojí, co to stojí. Tím dáte smysl i tomu, kde se ocitáte právě teď, protože to je schůdek k vašemu cíli. Naučte se být vděční za maličkosti, ale zároveň udržujte záměr, kterého chcete nakonec dosáhnout. Ke svým nadřízeným i kolegům buďte zcela upřímní.

Připomínejte si svá přání

Promluvte si otevřeně o svých osobních potřebách, a to jak ve vztahu, tak ve vašem intimním životě. Nebojte se být upřímní, ale zároveň se snažte být s druhou stranou trpěliví, neboť jsou to lidé často ze zcela jiného „vesmíru“. Každý máme jiný původ, který ani netušíme, až kam sahá. To vše nás utváří, a tak není dobré na druhé příliš tlačit ani si jejich názory brát příliš osobně. Vždy si uvědomujte, že ten druhý sní zcela jiný sen, přestože můžete mít i hodně společného. Respektujte sny své i těch druhých.

Začíná opravdu mocné období, kdy můžete začít se zcela čistým štítem i novými životními záměry, pokud vás ty staré neuspokojují. Je to výjimečný čas, ve kterém můžete započít vše, co vám leží na srdci. Nejdůležitější ze všeho je však jednat. Nastává čas činů a každé odkládání oslabí vašeho ducha. Připomeňte si své poslání i ty nejtajnější záměry, bez kterých nechcete zemřít, a ihned tyto cíle naplňujte. Každý další krok vás posílí a každé zaváhání oslabí. Méně přemýšlejte a více jednejte. Odvážný čin má v sobě něco magického.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Žiji naplno?
  • Dělám práci, která mě baví a naplňuje?
  • Umím zdravým způsobem vyjádřit svůj hněv?
  • Jsem spíš arogantní, nebo se raději lituji?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Ráno pravidelně posilujte své fyzické tělo.
  • Mějte odvahu jít za svými největšími životními sny.
  • Všemu dejte hlubší smysl a hlavně jednejte.
  • Nic neodkládejte a dávejte si pozor na „falešnou únavu“.

Související…

V období Králíka oslavujte úspěchy a objevujte nové horizonty, radí astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...