fbpx

Mayský astrolog: V období Noci a Domu vytvořte prostor pro to nové, co přijde 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Začíná další nový rok, ve kterém bychom měli postupně cítit větší úlevu a zlepšení na všech úrovních

Zveřejněno: 1. 1. 2023

První dva měsíce bude nicméně mnoho lidí ještě muset vyvinout sílu vůle a určité úsilí, aby vytrvali ve svých dlouhodobých pozitivních záměrech. Je dobré se zaměřit na rodinné problémy a výzvy, které se mohou objevit ve zvýšené míře. Poděkujte svým komplikovaným předkům za dary, stíny a vězte, že díky nim nemusíte jejich těžké osudy opakovat. Hodně uklízejte a odevzdejte životu vše, co je již minulostí.

Akbal patří do skupiny západních znamení, která jsou charakteristická svou hlubokou přemýšlivostí a introspektivní povahou. Toto znamení je spojeno především s budováním bezpečného zázemí a léčení bolesti vašich předků. Popřemýšlejte tedy o tom, co byste mohli udělat dobrého pro váš domov a harmonické rodinné vztahy. Zároveň si uvědomte nekonečný potenciál, o kterém možná ani netušíte, že ho máte. Mějte odvahu čas od času vystoupit ze své komfortní zóny a udělat odvážný skok do neznáma.

Zdroj životní energie

Věnujte se velkému domácím úklidu, abyste vytvořili potřebný prostor pro to nové, co teprve přijde. Věnujte zvýšenou pozornost i svým každodenním návykům a způsobu stravování. Vyzkoušejte čínské cvičení čchi-kung se záměrem zvyšování vaší vnitřní síly a upevnění vašeho zdraví. Ocitáme se v období zimy, kdy je dobré dobře nakládat se svou životní energií a hodně odpočívat. Dodržujte dobrý spánkový režim, který může mít velmi pozitivní vliv na vaši pracovní výkonnost i paměť.

Mohou se objevit silná témata spojená s dávnými příběhy vašich předků. Když nedáte úctu i těm, jejichž životní příběh se nepovedl nebo za které se dokonce stydíte, mohou vás tyto příběhy neustále pronásledovat a ovlivňovat, aniž byste to tušili. 

Snažte se vymyslet, jak zútulnit váš domov i pracovní prostředí. Pokud máte problémy s jedním z vašich rodičů, můžete mít i později problémy s nadřízeným stejného pohlaví jako váš komplikovaný rodič. Dokud si své vztahy k rodičům nedáte do pořádku, problémy se jednoduše přesunou jinam. Můžete zorganizovat společný rodinný nebo pracovní oběd či večeři, kde si navzájem budete všichni pozorně a s úctou naslouchat. Nedávejte druhým nevyžádané rady a respektujte svůj vlastní prostor, na který máte plné právo.

Buďte zrcadlem

Zamyslete se nad nejdůležitějšími vztahy ve vaší současné rodině a snažte se aspoň jeden z nich výrazně zlepšit. Pamatujte na to, že ti nejbližší jsou našimi největšími zrcadly, která občas nemilosrdně odráží určité nezpracované aspekty našeho „Já“. Hledejte v druhých to dobré, abyste jim neustále odráželi to, čím již jsou nebo se tím mohou stát. Naučte se vyjadřovat svůj hněv, smutek nebo jiné negativní emoce tak, abyste je uvolnili a zároveň neubližovali těm, kteří za to ve své podstatě nemohou. 

Mohou se objevit silná témata spojená s dávnými příběhy vašich předků, kteří nebyli vaším okolím zcela přijati nebo pochopeni. Když nedáte úctu i těm, jejichž životní příběh se nepovedl nebo za které se dokonce stydíte, mohou vás tyto příběhy neustále pronásledovat a ovlivňovat, aniž byste to tušili. Nemáte-li doma ještě oltář předků, zkuste si ho vytvořit. Uvažujte i o tom, že jedna místnost nebo část prostoru ve vašem obydlí bude vyhrazena pro fyzická a duchovní cvičení, kde se budete moci zamýšlet nad svým životem.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Mám harmonické rodinné vztahy?
  • Děsí mě příběhy mých předků?
  • Umím zdravě vyjadřovat své negativní emoce?
  • Cvičím a jím zdravě?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Zlepšete své stravování a udržujte zdravý spánkový režim.
  • Zaměřte se na zlepšení vašich rodinných vztahů.
  • Více si věřte a nastavte druhým zdravé hranice, které budou v budoucnu vyhovovat všem.
  • Hodně uklízejte a neplýtvejte svou životní energií

Související…

Mayský astrolog: V období Psa projevte vděčnost a tvořte záměry pro svou duši
Robert Policar

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...