fbpx

Letos poprvé se Prague Spirit Festival bude odehrávat ve slavnostní adventní den, což symbolizuje povzbuzení, naději, víru a přesvědčení, že život plyne dál, navzdory pandemii, navzdory všemu

Zveřejněno: 6. 12. 2021

Pokud ještě nevíte, co budete dělat o adventní sobotě 11. prosince, zapište si do diáře, že se u Vltavy na krásné Novotného lávce koná první ročník adventního Prague Spirit Festivalu. Ten vás potěší laskavou atmosférou, inspiruje zajímavými osobnostmi, ukáže jógu z mnoha úhlů pohledu, dovolí zažít legraci a osobitý humor a poslechnout si příjemnou hudbu. Každý si zde přijde na své, protože srdce Prague Spirit Festivalu pulzuje pro všechny.

Letos poprvé se Prague Spirit Festival bude odehrávat ve slavnostní adventní den, což symbolizuje povzbuzení, naději, víru a přesvědčení, že život plyne dál, navzdory pandemii, navzdory všemu. Tradice Prague Spirit Festivalu, prvního jógového festivalu v srdci Evropy, ale jinak není ničím čerstvým.

Od května 2021 se festivalu můžete zúčastnit i online, vybírat z online lekcí v češtině i angličtině, přihlásit se na zajímavé přednášky nebo sledovat online koncerty.

Věhlasní učitelé se vedle mistrů, o nichž nikdy nikdo neslyšel, k inspiraci a potěše všech, kteří milují jógu, v magické Praze setkávají již po deset dlouhých let. Každý ročník takto odtajňuje kouzelná zákoutí matičky Prahy, protože se vždy koná na jiném pražském místě, na místě s jedinečným geniem loci.

Desetiletá tradice

Zakladatelkou Prague Spirit Festivalu, který se z čirého nadšení zrodil před deseti lety, tedy konkrétně v roce 2011, je Martina Procházková, jež svou lásku k józe a radost ze života předává lidem prostřednictvím akce, kde sama nachází notnou dávku inspirace. „Baví mě vdechovat život novým formám, provokovat a zároveň se nechávat inspirovat příběhy lidí a milovníků Prague Spirit Festivalu,“ popisuje.

Od května 2021 se festivalu můžete zúčastnit i online, vybírat z online lekcí v češtině i angličtině, přihlásit se na zajímavé přednášky nebo sledovat online koncerty. „Děkuji všem, kteří festival navštívili a ještě navštíví, ať už naživo, nebo po síti. Jsme v tom spolu a patříme k sobě,“ říká Martina Procházková.

První adventní ročník

Adventní sobotní program přinese spoustu nevšedních a různorodých zážitků. Návštěvníci si v průběhu dne mohou vyzkoušet, jak chladná může Vltava být, a zažít, jaké to je otužovat se přímo v srdci tajemné Prahy, kde se umění potkává s alchymií a skutečnost s mystikou. Komu bude venku zima, může rozehřát vnitřní teplo a světlo na meditacích nebo v rámci jógového pásma vyzkoušet jógovou praxi s několika lektorkami.

Odpoledne se můžete těšit na setkání s kvantovým fyzikem, ájurvédskou doktorkou, fyzioterapeutem či s herečkou Sandrou Pogodovou. Festivalový den ukončí koncert. Více o programu najdete ZDE. A ještě speciální upozornění: Na Prague Spirit Festivalu se vám může otevřít třetí oko, tak pozor na to!

Související…

Jak může pomoct pančakarma v koronakrizi
Danuše Siering

foto: Prague Spirit Festival, zdroj: Prague Spirit Festival

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...