fbpx

Abyste si mohli vybrat tu nejlepší matraci, je dobré získat základní přehled o jednotlivých materiálech. Právě ty totiž klíčově ovlivňují vlastnosti matrace. Díky správnému výběru si můžete užívat kvalitní spolehlivou matraci s dlouhou životností

Zveřejněno: 12. 11. 2021

Matrace jsou vyráběny z mnoha různých materiálů, přičemž se mnohdy různě kombinují. Právě to umožňuje výrobu té nejkvalitnější matrace pro váš zdravý spánek. Díky tomu, že technologie výroby matrací je moderní, nezáleží na tom, pro jaký materiál se rozhodnete. Každý z nich nabízí kvalitu, ovšem jejich vlastnosti se lehce liší – podle toho je třeba matraci vybírat.

Paměťová pěna

Paměťová pěna, mnohdy nazývána též jako líná pěna, je oblíbenou volbou. Její hlavní výhodou je schopnost přizpůsobit svůj tvar vlivem tělesného tepla. Díky tomu se tak materiál skvěle přizpůsobí křivkám postavy a nabízí ideální podporu.

Kvalitní matrace jsou pečlivě testovány, aby byla zajištěna jejich spolehlivost. Mnohdy jsou označeny určitými certifikáty, díky kterým máte jistotu, že se jedná o nejlepší matrace.

Váha je tak správně rozložena a nedochází ke vzniku bolestí kloubů a zad, případně přerušení krevního oběhu a dalších nepříjemností, které mohou snižovat kvalitu spánku.

c3000 rez

Matrace z paměťové pěny se hodí i do manželských postelí, jelikož nepřenáší otřesy. V noci tak nebudete ničím rušeni.

Pružinová matrace

Pružinové matrace byly dříve spojovány s vrzáním a nepohodlím kvůli jednotlivým pružinám. V této době už však i pružinová matrace nabízí pohodlí a skvělé ortopedické vlastnosti. Většinou se jedná o taštičkové matrace, v nichž pružiny nejsou propojeny – každá z nich tak reaguje na tlak těla samostatně, a může tak kopírovat jeho tvar. Velkou výhodou pružinových matrací je jejich vzdušnost.

Latex

Latexové matrace se vyznačují hlavně výraznou pružností, nabízí tak velmi měkké lůžko. Elasticita tohoto materiálu zároveň zajišťuje tvarovou stálost a dlouhou životnost matrace. Jako jeden z mála materiálů se latex hodí i na polohovací rošty. Kromě toho jsou skvělou volbou pro alergiky, latex je totiž odolný proti plísním, bakteriím a dalším nečistotám.

Pěna CuremfoamTM

Pěna CuremfoamTM nabízí oproti jiným pěnovým matracím výrazně větší pohodlí. Jedná se totiž o vysokoobjemovou pěnu, která v kombinaci se speciální technologií nástřiku nabízí příjemné odlehčení těla.

Jakmile se tato pěna zahřeje, poskytuje jedinečný zážitek, kdy se budete cítit jako na obláčku. Tato pěnová matrace je díky tomu perfektní volbou pro každého.

Technologie výroby

Kvalitní matrace jsou pečlivě testovány, aby byla zajištěna jejich spolehlivost. Mnohdy jsou označeny určitými certifikáty, díky kterým máte jistotu, že se jedná o nejlepší matrace.

 84a4447

Při výrobě je klíčové neustálé testování, právě to totiž ukazuje kvalitu matrace a její výdrž. Vzhledem k tomu, že do postele uleháme v podstatě každý večer, je třeba ověřit, že materiál vydrží. Proto je matrace při výrobě důkladně testována.

Curem IQ

Způsobů, jak se vyrábí matrace, je celá řada. Jedním z nich je například technologie Curem IQ. Její výhodou je, že optimalizuje tlak na tělo podle tvaru vaší postavy a hmotnosti. Díky tomu se matrace zcela přizpůsobí a nabízí klidný spánek bez neustálého převalování se. K jejich výrobě je používána pěna CuremfoamTM.

Význam zdravého spánku

Kvalita spánku je velmi důležitá, proto bychom ji neměli podceňovat. Nepohodlná matrace může vést k buzení se během noci, což má vliv na soustředěnost, náladu a způsobuje únavu. Při chronickém nedostatku spánku se pak mohou objevovat psychické i fyzické problémy. Proto je důležité být při výběru nové matrace pozorní, právě kvalitní postele totiž mohou zařídit pohodlí ve vaší domácnosti.

shutterstock 1690827526

 

Díky široké nabídce různých matrací si vybere opravdu každý. Jestliže stále váháte, který materiál pro vás bude ten nejlepší, vyzkoušejte si je. Kvalitní spánek má totiž velký vliv na náš každodenní život.

Související…

Jak si ničíme psychiku i tělo, když nemáme dostatek spánku
Kateřina Hájková

foto: Shutterstock a Curem.cz, zdroj: Curem.cz

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...