fbpx

Na podzim potřebuje naše pokožka regenerovat, vyživit a hydratovat víc než kdy jindy. Proč tomu tak je? V létě dostala od sluníčka pořádně zabrat a tu správnou výživu jí tak trošku dlužíme. Na co se zaměřit a jaké kosmetické produkty si na podzimní obnovu a regeneraci pleti pořídit?

Zveřejněno: 7. 9. 2021

Ideální volbou je zcela určitě kosmetika vyrobená z kozího mléka. To je totiž nesmírně bohaté na vitamíny, aminokyseliny a minerály, které blahodárně působí na naši pleť. Zlepšují její zdraví, krásu i vitalitu. Už odpradávna bylo kozí mléko využíváno při rituálech krásy a naše babičky věděly, že umíchat si masku z domácího tvarohu je to nejlepší, co pro svou pleť mohou udělat. Tak snadné to s regenerací po létě ale nebude, podzimní obnova pleti bude vyžadovat více úsilí.

Česká firma Kosmetika Capri, která je na trhu již 26 let a vyrábí vysoce kvalitní produkty z kozího mléka, másla, syrovátky, kolostra a dalších prospěšných látek, jako jsou bylinky, kyselina hyaluronová či aktivní látky Argireline® nebo Luremin®, doporučuje zaměřit se na velmi pečlivé dvoufázové čištění pleti a následně na samotnou hutnou výživu a regeneraci pokožky se značkou La Chèvre.

Dvojí čištění: Nejdřív mléko, pak voda

„Nejprve pokožku co nejlépe očistěte pleťovým mlékem. Vyberte si to, které odličuje jemně, ale zároveň dbá, aby nebyl porušen kožní film. Například naše pleťové mléko značky La Chèvre pro čištění každého typu pleti je v odličování nepřekonatelné. Obsahuje syrovátku z kozího mléka, ta upravuje pH a zároveň pokožku hydratuje. Taktéž obsahuje máslo z kozího mléka, to příznivě působí na pokožku, kterou vyživuje, zvláčňuje a zjemňuje,“ vysvětluje Ing. Jitka Poláková, ředitelka firmy Kosmetika Capri.

capri 00058

 

Druhou fází čištění je podle Ing. Polákové použití čisticí vody. Vyzkoušet můžete tu z portfolia Kosmetiky Capri. Pleťová čisticí voda značky La Chèvre neobsahuje líh, nevysušuje a nedráždí, jemně tonizuje. Pleťová voda je určena pro ošetření všech typů pleti, zejména citlivé. „Obsahuje taktéž syrovátku z kozího mléka a navíc také extrakt z Hamamelis virginiana. Jde o extrakt z listů léčivého stromu, který je jedinečný proti předčasnému stárnutí. Indiáni používali kůru a listy této rostliny k lidovému léčení zánětů kůže a ran odnepaměti,“ dodává Jitka Poláková. Cena čisticího pleťového mléka: 292 Kč/200 g a cena čisticí pleťové vody: 271 Kč/200 g.

Hutná výživa a regenerace pleti

Pro den i noc si dopřejte na podzim pleťové krémy, které jsou k regeneraci přímo určené. Krémy označené jako regenerační zajistí dlouhodobou a aktivní ochranu, výživu a hydrataci pleti. Dbejte na to, aby obsahovaly vysoce kvalitní suroviny a vitamíny. Zvláštní péči věnujte očnímu okolí. Zde je pokožka nejcitlivější a také nejjemnější, a proto na toto místo používejte jedině krémy označené jako oční. Kosmetika Capri a její značka La Chèvre doporučuje na podzim trojkombinaci: regenerační denní krém, regenerační noční krém, krém okolo očí.

Kosmetika Capri nabízí pestré portfolio produktů. Dopřát si můžete produkty na čištění pleti, pleťové krémy, krémy okolo očí, séra, masky, ale také tělové i vlasové produkty.

Denní regenerační krém zajišťuje dlouhodobou aktivní ochranu pleti. Při pravidelném používání omezuje tvorbu vrásek. Vytvoří na pleti ochranný film, který ji chrání před nepříznivými vlivy. Krém je vhodný pro denní ošetření citlivé pleti, zvláště suché a zralé. Obsahuje kozí syrovátku, kozí mléko, vitamín E, včelí vosk, extrakt z mořské řasy Laminaria ochroleuca posilující přirozenou ochranu buněk a extrakt z lístků olivovníku, který hydratuje a má anti-ageing efekt. Cena regeneračního denního krému: 418 Kč/50 g.

Noční regenerační krém v noci pleť hluboce regeneruje a chrání pokožku před předčasným stárnutím. Tato mastná emulze vytváří na pleti jemný film, který ji chrání před vysoušením. Obsahuje opět syrovátku i kozí mléko, vitamíny A a E, včelí vosk a extrakt z lístků olivovníku. Cena regeneračního nočního krému: 418 Kč/50 g.

Krém okolo očí vyhlazuje a omezuje tvorbu vrásek. Vyživuje, zvláčňuje a hloubkově hydratuje. Obsahuje tuk kozího mléka, sůl kyseliny hyaluronové, deriváty olivového oleje a vitaminy rozpustné v tucích v přírodním stavu. Tento oční krém hydratuje a koriguje mikrovrásky a drobné linky, zároveň zmenšuje opuchliny a kruhy pod očima. Cena krému okolo očí: 302 Kč/15 g.

Nabídka je široká

Kosmetika Capri nabízí pestré portfolio produktů. Dopřát si můžete produkty na čištění pleti, pleťové krémy, krémy okolo očí, séra, masky, ale také tělové i vlasové produkty. Vybírat můžete na webu www.kosmetikacapri.cz. Firma ve svých recepturách využívá primárně české a evropské suroviny z kozího mléka, na jejichž základě vyrábí špičkové produkty pečující o pleť, tělo a vlasy. Českým ženám, které hledají opravdovou kvalitu, nabízí tři značky: La Chèvre, Le Chaton a Capramedic. Jejich základem je vysoký podíl kozího mléka, másla, syrovátky a kolostra. A vyvážená kombinace vitamínů, minerálů, ceramidů, léčivých rostlin a bylin.

capri 027

Kosmetika Capri miluje přírodu. Její obaly jsou 100% recyklovatelné. Produkty jsou výhradně české, vyráběné v obci Čím nedaleko Prahy. www.kosmetikacapri.cz.

Související…

Během spánku se poškozené buňky pleti opravují až třikrát rychleji než ve dne
Natalie A. Rollko

foto: Kosmetika Capri, zdroj: Kosmetika Capri

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...