fbpx

Letní šortky jsou dokonalým kompromisem mezi sukní a dlouhými kalhotami. Mnoho žen však přemýšlí, jak je správně nosit

Zveřejněno: 14. 7. 2021

Výhodou je, že tento typ kraťasů lze nosit bez omezení a ve velmi zajímavých stylech. Podívejte se na naše tipy na zajímavý vzhled se šortkami.

Pro koho jsou dámské šortky?

Dámské šortky jsou symbolem léta, protože teplé měsíce podporují jejich nošení. Bývaly kontroverzní a dnes je naopak těžké si bez nich představit sváteční oblečení. Zvláště, když je tak široký výběr. Mnoho modelů šortek má krátké nohavice, které zakrývají část stehen, ale mnoho kraťasů také nohavice nemá a končí těsně pod hýžděmi. Výběr závisí na vašich preferencích a vkusu.

Šortky s vysokým pasem byly prvním modelem, který ženy začaly nosit. Jsou charakteristické pro 30. a 40. léta. Nosila je dokonce i Marilyn Monroe.

Existuje něco jako postava pro šortky? Samozřejmě že ne. Každý, kdo chce nosit šortky, je nosit může. Šortky mohou být stylové a elegantní, ale nejsou elitním prvkem oblečení určeného vybraným lidem. Pokud se však necítíte sebevědomě, když odhalujete své nohy, můžete použít několik stylingových triků, které zvýší vaše sebevědomí a posílí váš letní vzhled.

jake damske sortky se nosi letos v lete

Ti, kteří nechtějí plně odhalit své nohy, si mohou vybrat šortky se širšími nohavicemi končícími až do poloviny stehna. Tímto způsobem částečně zakryjí stehna celá. Pokud však je problémem mírně vyčnívající bříško, je vhodné si zvolit šortky s gumičkou s boxerovým střihem. V této věci dobře poslouží také šortky s vyšším pasem, ale dostatečně volné, aby zakryly nedokonalosti a umožnily svobodu pohybu. Se stejným typem kraťasů je možné se tvarovat v případě úzkých boků a širokého pasu. Výsledný efekt a styling s kraťasy je dán botami, zvláště vhodné jsou vysoké podpatky nebo masivní boty či naopak pohodlné tenisky.

Módní hit letošního léta: džínové kraťasy

Mnoho lidí slyší slovo kraťasy a okamžitě vidí džíny. Není divu, protože džíny jsou již po desetiletí jedním z nejpopulárnějších oděvů na světě, a to i v krátké verzi. Nebojte se hledat inspiraci na Instagramu, protože tam najdete odraz toho, co se aktuálně nosí v ulicích měst.

Vždy si můžete vybrat klasiku, tj. kombinaci džínových šortek a jasného trička. Případně se nechejte zlákat celkovým džínovým vzhledem, ve kterém si k šortkám obléknete katanu a celý look doplníte teniskami. Ve verzi boho nahraďte tenisky sandály a halenku s krajkou nebo výšivkou. A přidejte k tomu klobouk.

Jak nosit módní šortky s vysokým pasem?

Šortky s vysokým pasem byly prvním modelem, který ženy začaly nosit. Jsou charakteristické pro 30. a 40. léta. Nosila je dokonce i Marilyn Monroe. Její příklad ukazuje, jak dobře šortky zapadají do ženských křivek. Šortky s vysokým pasem zdůrazňují pas, zaoblují boky a dodají siluetu ženskosti.

Střih šortek s vysokým pasem určitým způsobem určuje, s čím by měly být kombinovány. Chcete-li opravdu zdůraznit postavu, neměli byste je zakrývat volnými oversize věcmi dosahujícími až k bokům. Dobře poslouží těsně přiléhající halenky a topy zastrčené pod opasek kraťasů. Dobrou volbou budou také v současné době módní krátké halenky s nafouknutými rukávy a topy. V chladnějších dnech si můžete dovolit mikiny a svetry. Dávejte však pozor na jejich délku, nejlépe by měly dosahovat po pás.

Související…

Tipy dámských sandálků pro letošní léto
Komerční článek

foto: Answear, zdroj: Answear

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...