fbpx

Společnost 21. století čím dál víc tíhne k udržitelnosti a starosti o životní prostředí. Také pandemie alespoň trošku lidem napomohla v tom, aby si uvědomili, že není možné kupovat a vyhazovat věci jak na běžícím páse. Znatelný pokles byl tak vidět i v prodeji mobilních telefonů v roce 2020

Zveřejněno: 8. 7. 2021

Doufejme, že tento trend bude pokračovat. Výroba a následná recyklace smartphonů a dalších smart zařízení je pro naši planetu velmi náročná. Smartphone by vám tak měl vydržet určitě více než dva roky, nejlépe i čtyři.

Poškrábaný telefon nevyhazujte

Starší přístroj ale může mít tu nevýhodu, že už je na něm přeci jenom vidět, že je používaný. Především u barevných či metalických povrchů může být opotřebení dost znatelné. Kvůli vzhledu však telefon nevyhazujte. Stačí si pořídit kvalitní kryt, který vám mimo jiné pomůže také ochránit telefon před případným pádem a následnými opravami.

V kamenných prodejnách už možná tolik krytů na starší modely neseženete, ale v e-shopech specializujících se na kryty to většinou problém nebývá.

Sehnat díly na některé starší přístroje totiž může být celkem problematické a drahé. Telefon si proto chraňte, můžete ho pak ještě posunout příbuzným či dětem, kteří nepotřebují nejnovější funkce. Pokud chcete, aby váš starší telefon vypadal pořád atraktivně, není problém. V kamenných prodejnách už možná tolik krytů na starší modely neseženete, ale v e-shopech specializujících se na kryty to většinou problém nebývá.

S kryty na starší iPhony není problém

Vezměme si třeba oblíbený model od Applu – iPhone 7, kterého se dodnes nechtějí lidé vzdát. Jde sice už o pět let starý model, ale kryt na iPhone 7 na internetu bez problémů koupíte, a to v různých provedeních – odolný, knížkový, silikonový atd. Pokud ale chcete mít na svém mobilu něco originálního, nechte si vyrobit personalizovaný kryt. Můžete si na něj nechat natisknout milovanou fotografii z dovolené, vlastní obrázek nebo grafiku. Většinou nemusíte nikam chodit, ale nechat si ho udělat přímo v e-shopu s kryty na mobil. 

obr1

Ani v případě staršího telefonu, jako je iPhone 7, nebude problém sehnat personalizovaný kryt podle vašich vlastních preferencí. Zdroj: Etuo.cz


Z nabídky si vyberete výrobce, v tomto případě Apple, následně model – v našem případě iPhone 7. Pak už jen vybíráte z nabídky krytů, na které je možné umístit obrázek. Možná, že krytů na iPhone 7 s možností vlastního motivu už nebude tolik jako na iPhone 12, ale vybrat se z nich určitě dá.

Kryt s vlastní fotkou

Vůbec není pravda, že kryt s vlastním motivem musí být jenom silikonový průhledný. Kryty mohou být i barevné, odolné, knížkové… Stačí si vybrat z nabídky. Klikněte na ten správný kryt a pak už jen do editoru vložíte vyvolený obrázek, fotografii či motiv, který chcete na obalu mít, a umístit ho v editoru na obal tak, aby krásně vynikl.

obr2

S vlastním motivem můžete mít klidně i knížkový kryt. Zdroj: Etuo.cz


Většinou si z galerie můžete vybrat i nějaký už hotový motiv či fotku, ale pokud si dáte záležet na vlastním výběru, váš kryt vám vždy připomene krásné chvíle, výlet, vzpomínku, blízké… Pak už jen objednáte a čekáte, až vám přijde domů. Je také vhodný jako dárek!

Další originální kryty

Pokud nemáte nápad, co si na personalizovaný kryt dát, a nechce se vám to řešit, máte na výběr i další odolné, ale originální kryty, které jsou navíc šetrné k životnímu prostředí. Hitem jsou například dřevěné kryty, na kterých je krásně vidět a cítit struktura dřeva. Můžou mít i nějaké gravírování.

Další zajímavou alternativou jsou kryty z kompozitních, čistě přírodních materiálů. Když už ho nebudete potřebovat nebo bude poškozený, jednoduše ho hodíte do kompostu.

A jaký kryt preferujte vy?

Související…

Vypij drink makarónem a zajez ho kelímkem. Obalová revoluce je jedlá
Klára Ponczová

foto: Unsplash.com, zdroj: Etuo.cz

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...