fbpx

Za jejich rostoucí oblibou stojí kvalitní zpracování a nízké náklady na pořízení i provoz. Když připočtete, že nepotřebujete zbrojní průkaz, získáte hračku, se kterou se vyřádíte na chatě, v zahradě i garáži

Zveřejněno: 7. 5. 2021

Někdy se jim laicky říká i zduchovky nebo vduchovky. K vymetení střely používají stlačený vzduch. Typicky se vyrábí jako dlouhé pušky či krátké pistole. Oblibě se těší repliky ostrých verzí, jsou takřka k nerozeznání. Jmenujme např. CZ-75 či slavnou winchesterovku.

Vzduchovky použijete k lovu drobných škůdců, ke cvičné, sportovní a rekreační zábavní střelbě. Právě ta nás zajímá nejvíc. Věřte, že tančící plechovka nad hlavní vás pobaví a zároveň odreaguje jako máloco.

1. Pružinové vzduchovky – hodně zábavy za málo peněz

Natáhnout pružinu, odjistit a vystřelit. Nic dalšího netřeba. Další plus pružinovky představuje vysoká spolehlivost. Mínusem může být vyšší zpětný ráz, díky kterému není přesnost 100%. Ale i tak, za nejnižší cenu je pořád skvělá. Pro začátečníky ideál.

Tip č. 1: Hatsan Edge je skvělá pružinovka pro prvostřelce

Spolehlivá a přesná. Tak se dá popsat jedna z nejlevnějších vzduchovek s cenovkou 2 490 Kč. Odlehčená polymerová pažba se dobře drží pravákovi i levákovi. Světlovodná mířidla představují v této ceně nadstandard a pomůžou k lepšímu cílení. Srovnejte si do řady plechovky od piva a palte. Hatsan je na blbnutí skvělý.

Tip č. 2: Gamo Whisper se hodí i pro ženy a děti

Vzduchovka Gamo Whisper je lehká, tichá a s perfektní ergonomií. Stačí vytáhnout papírový terč a začít střílet. Součástí je manuální pojistka pro vyšší bezpečnost. Nechybí ani světlovodná mířidla, s nimiž se vám bude lépe mířit. Vzduchovka je přesná i na 50 metrů. Jde o model, se kterým si vystačíte dlouhé roky.

2. Vzduchovky na CO2 – tiché a bez zpětného rázu

Pohání je CO2 v bombičce, která má 12 g či 88 g. Je jednorázová a po vystřílení ji zahodíte. Zbrani vyhovuje teplota +/- 15 °C a víc. Pokud už jste vzduchovku v ruce drželi a chcete si zlepšit střelecké schopnosti, sáhněte po CO2.

Tip č. 3: S CO2 vzduchovkou SPA CR600W si vyhraje celá rodina

Tichá, přesná, lehká a ergonomická. Vyřádíte se tak vy i děti na balóncích s vodou i terčích. Dřevěná pažba dělá z SPA krásný kus. Navíc má lehké ovládání. Přebíjí se pomocí boční natahovací páky, takže nemusíte pokaždé zalamovat a nabíjet jednotlivé diabolky. Kapacita zásobníku je 9 ran.

3. Nejpřesnější a nejsilnější PCP zbraně pohání stlačený vzduch

Výhoda oproti CO2 je v tom, že PCP použijete i při nižších teplotách. Hnacím motorem je kartuše, která se plní speciální pumpou či tlakovou lahví. Použití je opakované. Přesnost je skvělá na krátké i dlouhé vzdálenosti. Větrovky se hodí na sportovní disciplíny, vyšší ráže i na destrukci a lov.

Tip č. 5: Atyp mezi PCP ideální pro začínající střelce – Daisy Powerline

Oproti klasickému PCP plnění si vystačíte s pumpováním předpažbí. Stačí natáhnout páku závěru, zajistit spoušť, pumpovat 3–10x předpažbím, vložit diabolku do nábojové komory a tu zavřít.

zbrane a vzduchovky balistas cz

Powerline má odolné celokovové tělo, předpažbí a pažbu z kvalitního polymeru. Za 2 490 Kč v balení najdete i střelivo, terče a ochranné brýle. Pár víkendů tak máte co dělat.

Suma sumárum o vzduchovkách

Padl vám některý z kusů do oka? Prodej vzduchovek, které jsou volně prodejné od 18 let, zajišťuje specialista na zbraně a outdoor Balistas.cz. Jediné, co potřebuje, je balení střeliva. U CO2 a PCP vzduchovek přijde vhod i pohon v podobě CO2 bombičky či PCP plnění. A zábava pak může začít.

Související…

Jak se zorientovat v šipkařské výbavě?
Komerční článek

foto: Balistas.cz, zdroj: Balistas.cz

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...