fbpx

Německý výrobce elektrokol Haibike je celosvětově uznávanou značkou a každé elektrokolo Haibike se právem pyšní špičkovými komponenty, precizním zpracováním a technologickými inovacemi

Zveřejněno: 2. 2. 2021

Představa ranní špičky a dlouhého stání v koloně vám dokáže zkazit náladu hned po probuzení? Nekonečné hledání parkovacího místa také není nic pro vás, stejně jako smog a burácení motorů? Pokud se navíc řadíte mezi ochránce životního prostředí a ekologie vám není cizí, pak je elektrokolo tím nejlepším prostředkem pro dopravu po městě. A když už elektrokolo, tak rovnou to nejlepší – elektrokolo značky Haibike!

Elektrokolo Haibike je jedničkou na trhu

A v kategorii městských elektrokol obzvlášť! Německý výrobce elektrokol Haibike je celosvětově uznávanou značkou a každé elektrokolo Haibike se právem pyšní špičkovými komponenty, precizním zpracováním a technologickými inovacemi.

Nemusíte startovat auto a kličkovat ucpanými silnicemi, a dokonce se nemusíte ani mačkat v MHD.

Značka Haibike používá u svých elektrokol jen ty nejvýkonnější elektropohony, vysokokapacitní baterie s vysokou životností a také přesné a spolehlivé řídicí jednotky. Elektrokola Haibike vynikají také velmi atraktivním a často nevšedním designem, který je především u městských elektrokol cyklisty velmi ceněn.

Ve městě jako ryba ve vodě

Svižně, rychle, ladně i pohodlně – v sedle elektrokola se přepravíte hravě městem do zaměstnání i do školy, a to bez potu i zbytečné námahy. A hlavně ekologicky! Nemusíte startovat auto a kličkovat ucpanými silnicemi, a dokonce se nemusíte ani mačkat v MHD. Na elektrokole jste svými pány – kus cesty můžete jet po silnici a kus cesty si bezpečně zkrátit cyklostezkou.

haibike dovnitr

Cestu z práce si můžete zpříjemnit polní pěšinou za městem, vyčistit si tak hlavu a protáhnout tělo. S elektrokolem pečujete nejen o životní prostředí, ale také o svou kondičku, fyzičku i duševní pohodu. Je jen na vás, jak moc si dáte do těla – elektrokolo je vždy připraveno pomoci vám překonat každý kopec i delší vzdálenost. Do pedálů vám pošle vždy tolik dopomoci, o kolik si řeknete a kolik právě potřebujete.

Jak vlastně elektrokolo funguje?

Ekologicky a hlavně velmi jednoduše. V základu je elektrokolo stejný ekologický prostředek jako jízdní kolo. Musíte na něm šlapat, nemusíte tankovat drahý benzín ani naftu a během vaší jízdy městem ani přírodou nevznikají škodlivé zplodiny, nedochází ke znečišťování ovzduší ani přírody a navíc elektrokolo neprodukuje žádný hluk jako jiné dopravní prostředky. Na rozdíl od jízdního kola je však elektrokolo doplněno o elektropohon, baterii, řídicí jednotku, kabeláž a displej.

Šlapat můžete na elektrokole stejně jako na běžném kole, pokud však zatoužíte po energii do pedálů, můžete si zvolit intenzitu dopomoci, kterou vám výkonný motor přesně pošle. Vy tak bez námahy a potu zvládnete každý kopec, rychlou jízdu i dlouhou vzdálenost. Samozřejmě, že elektrokolo musí splňovat všechny zákonem dané náležitosti, jmenovitý výkon motoru nesmí především přesáhnout 250 W a při dosažení rychlosti 25 km/hod se musí z bezpečnostních důvodů vypnout. Jet rychleji samozřejmě můžete, ale jen s pomocí vlastní energie. Baterii elektrokola snadno nabijete v běžné zásuvce nabíječkou, přičemž jedno plné nabití se pohybuje v korunových položkách. Jeden ujetý kilometr vás tak vyjde na méně než 10 haléřů, čímž také šetříte přírodu.

Městem čistě a bez hluku

Velkou předností elektrokola jsou jeho nízké provozní náklady, které šetří vaši peněženku, ale také samotnou přírodu. Pro provoz elektrokola nemusíte sledovat ceny pohonných hmot, trápit se jejich zdražováním, ale především tak během vaší jízdy nevzniká žádné znečištění ovzduší. Jízda na elektrokole je ohleduplná k přírodě nejen z pohledu zplodin, které jsou u elektrokola nulové, ale také z hlediska hluku. Jízda na elektrokole je tichá, díky čemuž elektrocyklisté ve městě nepřispívají ke zvyšování nadměrného hluku, ale navíc si můžou směle vyrazit i do přírody za městem.

A co víc? Kromě všech ekonomických a ekologických výhod rozhodně oceníte i fakt, že pro jízdu na elektrokole nepotřebujete žádný řidičský průkaz ani SPZ či absolvování STK. Navíc například proti elektrokoloběžce využijete elektrokolo i mimo město. Jízda na elektrokole je zkrátka plná výhod, které by bylo škoda nevyzkoušet a nepodlehnout jim.

Související…

Nový český projekt KoloNaOperák rozšiřuje možnosti ekologické mobility
Komerční článek

foto: Elektrokola Haibike, zdroj: Elektrokola Haibike

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...