fbpx

Vzkaz pro pražská S: Fotbalista jako Nico Stanciu se nemusí klubům nabízet 2 fotografie
Nicolae Stanciu nyní již ve slávistickém dresu a taky s propůjčenou kapitánskou páskou

S hráčovou agentkou Anamariou Prodan Reghecampfovou o nejtřaskavějším přestupu českého fotbalového léta

Zveřejněno: 12. 7. 2019

Událostí číslo jedna v přestupovém období před začátkem nového ročníku fotbalové ligy se stal bezpochyby příchod rumunského reprezentanta Nico Stanciu do Slavie Praha. Emoce vzbuzuje ponejvíce fakt, že ještě před půl rokem byl hvězdou věčného rivala Slavie. Ve Spartě dokonce několikrát navlékl kapitánskou pásku. Je tedy přirozené, že fanoušci letenského klubu nebyli jeho příchodem do Slavie zrovna nadšeni.

Před několika dny se dokonce začalo na sociálních sítích proslýchat či spíš "propisovat", že se Stanciu chtěl ze svého působení v Saúdské Arábii původně vrátit do Sparty, která ho měla ovšem odmítnout. A proč by ho odmítala? Sparta má prý záložníků dostatek, nechce už hráče přeplácet a také prý kvůli obavám, že by kabina ani fanoušci jeho návrat nepřijali kladně.

Fanoušci mohou očekávat dobrého týmového hráče, který svému novému klubu dá to nejlepší, co umí.

„Není to pravda. Nico je hráč s obrovským potenciálem a tohle léto měl spoustu nabídek na přestup. Fotbalista jako on se nemusí klubům nabízet,“ říká pro Flowee Anamaria Prodan Reghecampfová. „Jeho talent, fotbalové umění a kvalita jsou jeho nejlepší vizitkou. Vizibilita českého fotbalu, velmi dobře organizovaný klub jako Slavia a velmi kvalitní trenér Jindřich Trpišovský mu pomůžou dostat se o další level výš. To jsou důvody, proč si vybral právě Slavii.“

Jak se díváte na to, že Nico bude nyní hrát za úhlavního rivala svého předchozího klubu?

Nico se hrozně těší, hrát za Slavii je pro něj velká čest. Fanoušci mohou očekávat dobrého týmového hráče, který svému novému klubu dá to nejlepší, co umí. Jeho útočný styl do slávistického pojetí hry přesně zapadne a on sám udělá všechno pro to, aby Slavii pomohl vyhrávat zápasy a trofeje. A rivalita? Fotbal už je takový. Já fanoušky chápu. Nicméně, měli by být třeba fans Realu Madrid naštvaní na to, že jejich odchovanec Alvaro Morata šel do Atletica Madrid? Asi měli, ale nejsou. To je prostě dnešní realita profesionálního fotbalu.

stanciu reghecampf together

Nico Stanciu uprostřed, vpravo Anamaria Prodan Reghecampfová


Jak hodnotíte úroveň fotbalu v první české lize? Ke které evropské zemi byste ji mohla přirovnat?

Fotbal má neuvěřitelnou sílu, která dalece překračuje hranice sportu. V České republice existuje pro fotbal obrovská vášeň. Hraje obrovskou roli v životě všech obyvatel. Pokud milujete fotbal, pak je Česká republika perfektní zemí, kde můžete svou vášeň sdílet s podobně smýšlejícími přáteli.

Slavia se ovšem drží hesla "nikdy neříkej nikdy" – přidejte pozitivní agresivitu, moderní pojetí fotbalu a máte důvod, proč se Slavii podařilo Sevillu porazit.

Slavia, Sparta i Viktoria Plzeň v posledních letech dokázaly, že se mohou postavit špičkovým týmům z nejlepších evropských soutěží. Plzeň vybudovala pod Pavlem Vrbou dynastii, Sparta patří do první padesátky evropských fotbalových klubů podle koeficientu UEFA a Slavia se svými vynikajícími hráči a fantastickým trenérem Trpišovským dynastii budovat právě začíná. Každý z klubů má také dobrý mix zkušených i mladších hráčů. České týmy hrají velice agresívní a technický fotbal a mají obrovské ambice.

Vezměte si například poslední slávistickou sezónu v Evropě – to bylo neskutečné! Když nastupovali proti Seville, pětinásobnému vítězi evropské ligy, nikdo jim nedával moc šance. Slavia se ovšem drží hesla "nikdy neříkej nikdy" – přidejte pozitivní agresivitu, moderní pojetí fotbalu a máte důvod, proč se Slavii podařilo Sevillu porazit. Pokud bych měla nejvyšší českou ligu přirovnat k jiné zemi, jmenovala bych nizozemskou Eredivisie.

Související…

Nhamoinesu Costa: Rasismus na stadion nepatří. Fotbal potřebuje pozitivní emoce
Zdeněk Strnad

foto: Profimedia a archiv Anamarii Prodan Reghecampfové, zdroj: Nicoloae Stanciu

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...