fbpx

Část areálu už je zrekonstruovaná, na Výstavišti jsou nové sportovní prvky a průchody. A bazén bude otevřený celý červenec

Zveřejněno: 4. 7. 2019

Prostor Výstaviště v pražských Holešovicích, který už roky volal po obnově, se konečně dočkal a v současnosti prochází dlouhodobou rekonstrukcí, která ho oživí a dodá mu novou tvář. Plány jsou poměrně velkolepé, jen letos prý do revitalizace nateče celkem asi 150 milionů korun, příští rok, kdy se plánuje obnova vyhořelého Průmyslového paláce, to pak bude 1,2 miliardy. Už během nadcházející letní sezóny se ale mohou návštěvníci těšit na některé dokončené novinky.

Obnova, se kterou se začalo letos na jaře, se týká především venkovních prostor. Pokud jste například doteď nestihli vytvarovat postavu do plavek, můžete se to pokusit dohnat v nové sportovní zóně. A vzít s sebou i děti. „Na Výstavišti vzniklo nové dětské lanové hřiště, workout a fitness cvičiště. Abychom usnadnili průchod areálem a dostupnost těchto prvků, vložili jsme do stávajícího plotu několik nových bran,“ řekl pro Praha TV Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha. V této části jsou navíc nově upravené cesty.

Spodní část areálu čeká v následujících měsících stavba gastro pavilonu, plánuje se ale také úprava místního jezírka, instalace veřejných elektrických grilů a otevření nové cukrárny s kavárnou.

Během rekonstrukce se dostalo i na největší český obraz, Maroldovo panorama. Tedy přesněji na budovu, kde je obraz vystaven. Vstup se propojil se sousedním planetáriem a je zde také společné vstupné.

maroldovo panorama

Nově zrekonstruovaná síň, v níž se vystavuje Maroldovo panorama


Za pouhé tři měsíce tak Maroldovo ztvárnění bitvy u Lipan přilákalo dvakrát víc návštěvníků než za celý loňský rok. Rekonstrukcí dále prošla například restaurace Pražan se stylovým prvorepublikovým salonkem a nezapomnělo se ani na vylepšení pověstné Křižíkovy fontány.

Plavání i lezení

Prahu očividně jako předcházející roky čeká žhavé léto. Výstaviště to vzalo na vědomí a místní bazén, který si jindy dával letní pauzu, zůstane tentokrát otevřený i v červenci. Stejně tak i Kafe v bazénu, čímž není myšlen nápoj, ale kavárna, kde můžete před i po plavání doplnit energii.

Kdybyste chtěli vyzkoušet něco méně tradičního, hned vedle čeká zbrusu nová lezecká stěna, která nabízí sto různých cest – od těch zcela jednoduchých až po velmi obtížné. Leze se zcela bez jištění, ale žádný strach. Ať už vás dolů na zem pošle špatný hmat nebo pár piv, které si předem dáte na posilněnou, před modřinami vás zachrání měkké "dopadliště" umístěné po celé délce stěny.

Odpočinek v Gauči

Na pomezí Stromovky a Výstaviště čeká na hladové krky bistro s netradičním názvem Artyčok nabízející tradiční italské pochoutky včetně pizzy přímo z pece, těstovinových salátů, točené i kopečkové zmrzliny a míchaných drinků, které si můžete v klidu vychutnat na lehátkách v příjemném stínu stromů.

rodinny den

Lehátka a stín stromů si na Výstavišti vychutnali děti a rodiče na červnovém Rodinném dni

Kromě lehátek se můžete jít vyvalit i na Gauč, ale ne ledajaký. Letní kino, hudební scénu i tančírnu v jednom najdete rovněž hned za plotem Výstaviště ve Stromovce a kromě malých i velkých interpretů se během nadcházejícího léta můžete i s dětmi těšit na pravidelné čtvrteční promítání festivalových snímků, dopolední divadlo pro nejmenší i ty větší nebo taneční lekce swingu a salsy.

Tím ale plány na letošní sezónu zdaleka nekončí. „Na místě bývalého Bruselského pavilonu vznikne velké pískoviště s dalšími herními prvky pro menší děti, protože lanová stezka je určena spíš pro ty větší,“ slíbil Tomáš Hübl. Spodní část areálu čeká v následujících měsících stavba gastro pavilonu, plánuje se ale také úprava místního jezírka, instalace veřejných elektrických grilů a otevření nové cukrárny s kavárnou.

Související…

Kam do letního kina ve Stromovce? Tiskárnu na vzduchu zatím nahradil Gauč
Tereza Hermochová

foto: Facebook Výstaviště Praha, zdroj: Praha TV

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...