fbpx

Tiskárna na vzduchu se prozatím nedohodla s novým nájemcem na Výstavišti. Ve Stromovce se dá ještě zajít na Gauč

Zveřejněno: 15. 5. 2019

Kdo by letos ve Stromovce hledal oblíbený prostor Tiskárna na vzduchu a s ním spojené letní kino Bio na vzduchu, pravděpodobně bude hledat marně. Původně zanedbané místo v areálu Výstaviště, které se provozovatelům Tiskárny podařilo během šesti let oživit stovkami koncertů, filmových promítání, food festivalů či programů pro děti, teď musí řešit komplikace s novým majitelem prostoru.

Po náročné loňské sezóně, kdy se prostor opravoval a jeho rekonstrukce se protahovala přes celou sezónu, se provozovatelé s vyhlídkou na fungování ve zrekonstruovaném prostoru museli přizpůsobit provizorním podmínkám bez nároku na kompenzaci. To se jim ale úplně nevyplatilo.

Úspěšný start sezony 2019 jim totiž zkomplikovalo nové výběrové řízení na provoz Restaurace Pražan a k ní připojené Tiskárny na vzduchu. Toho se účastnili i současní provozovatelé a uzavřeli partnerství se zájemcem o provoz přilehlé restaurace s cílem navázat v dalších letech na činnost Tiskárny. Výběrové řízení však podle provozovatelů probíhalo za nestandardních podmínek a domluvené partnerství nebylo dodrženo.

Aktivity Tiskárny zatím přebírá zcela nový prostor, který je vzdálený jen pár desítek metrů. Sedmého května začal provoz letního kina Gauč ve Stromovce.

Tiskárně ale podle posledních informací přece jen svitla naděje na záchranu. Nový majitel prostoru se totiž ozval s tím, že o dohodě nevěděl. Údajně je ale ochotný komunikovat tak, aby se původní dohoda naplnila, a celá věc je tedy stále v jednání. Než se ale vše vyřeší, bude si muset 18 tisíc fanoušků, které facebooková stránka Tiskárny za ty roky nahromadila, najít jiný prostor pro trávení letních večerů.  

Špičkové filmy na Gauči

Aktivity Tiskárny zatím přebírá zcela nový prostor, který je vzdálený jen pár desítek metrů. Sedmého května začal provoz letního kina Gauč ve Stromovce. I to kromě filmových promítání slibuje živé koncerty, divadlo a další doprovodný program.

Návštěvníci se mohou těšit na produkty malých výrobců nealkoholických i alkoholických nápojů, provozovatelé také dbají na ekologické aspekty.

Prostor Gauče ve Stromovce prošel kompletní rekonstrukcí, kterou navrhli architekti Jakub Kopecký a Martin Pulec. Cílem rekonstrukce je podle organizátorů „dát prostoru designovou funkčnost, variabilitu pro široké spektrum kulturních akcí, ale také vyzdvihnout přírodní aspekty“.

gauc

Promítání v Gauči ve Stromovce začalo 7. dubna

Na střešní konstrukci plánují například zavěsit zavlažovací systém s rostlinami místo nebes. Návštěvníci se mohou těšit na produkty malých výrobců nealkoholických i alkoholických nápojů, provozovatelé také dbají na ekologické aspekty od rozložitelných brček přes vratné nádobí.

Související…

Co přináší štěstí lidem ve městech? Hlavně parky či knihovny
Tereza Hermochová

Po celé léto má kino promítat vždy ve čtvrtek večer, kdy nabídne výběr kvalitních snímků z distribuce Film Europe společnosti Be2Can, která Gauč ve Stromovce provozuje. Diváci se prý mohou těšit na snímky, které bodovaly na nejvýznamnějších světových filmových festivalech, jako jsou Berlinale, Benátky nebo Cannes.

foto: Shutterstock, zdroj: Gauč ve Stromovce

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...