fbpx

Nezbytnou součástí výbavy každého běžce jsou bezpochyby boty na běhání. Značka New Balance si v posledních letech získala uznání mezi běžci díky svému inovativnímu přístupu při navrhování sportovní obuvi.

Zveřejněno: 10. 4. 2024

Boty této značky jsou nejen pohodlné, ale také výrazně zlepšují techniku běhu. Jedním z nejnovějších a nejatraktivnějších modelů je New Balance S.C. Elite V4 – bota, která skrývá tajemství jedinečné kombinace technologie, designu a pohodlí.

S.C. Elite – geneze

V roce 2018 představila společnost New Balance průkopnickou běžeckou obuv FuelCell SC Elite vybavenou deskou z uhlíkových vláken. Tento inovativní design způsobil ve světě běhu revoluci. Zajistil vyšší reaktivitu a účinnost využití energie, což se projevilo ve vynikajících výsledcích. Zjistěte více! Běžecké boty S.C. Elite.

V následujících letech pokračoval dynamický vývoj řady New Balance Elite. Vylepšený model FuelCell SC Elite v2 z roku 2020 má lehčí svršek a měkčí odpružení. V roce 2022 se objevil model FuelCell SC Elite v3, který nabízí ještě větší lehkost a rychlost odezvy.

Rok 2024 přinesl nové vydání modelu ve verzi 4, které se vyznačuje novou mezipodešví ze známé pěny PEBA. Má být zodpovědná především za energický odraz a vysokou odezvu.

geneze

Vidíme, že výrobci neustále usilují o dokonalost a neustále zdokonalují další technologie. Tímto přístupem nastavila společnost New Balance nové standardy ve světě běhu. Nabídla běžcům obuv, která jim pomáhá nejen k co nejlepším výkonům, ale také k maximálnímu požitku z každého tréninku.

New Balance Elite – čím vynikají ?

Pánské boty na běhání New Balance S.C. Model Elite se vyznačují lehkým a vzdušným svrškem ze síťoviny. Strategicky umístěné výztuhy poskytují potřebnou oporu a stabilitu, zatímco bezešvé spoje minimalizují riziko odření. Svršek je k dispozici v široké škále barev a vzorů, od tlumených a minimalistických až po živé a energické.

Přečtěte si také: Nejlepší běžecké boty pro začátečníky

Mezipodešev z pěny FuelCell zaručuje měkké odpružení a dobrou odezvu na náš pohyb.  Některé modely jsou navíc vybaveny deskou z uhlíkových vláken pro lepší dynamiku a návratnost energie.

Odolná pryžová podrážka zajišťuje přilnavost na různých površích, zatímco strategicky umístěné flex zóny zajišťují flexibilitu a přirozený pohyb nohy. Část mezipodešve je často vidět skrz průhledné prvky svršku, což botám dodává moderní vzhled.

Další prvky, jako je polstrovaný jazyk a límec, zajišťují pohodlí a reflexní prvky zlepšují viditelnost běžce po setmění. Logo New Balance je viditelné na boku boty.

Souhrnně řečeno, běžecké boty S.C. Elite jsou lehké, aerodynamické a moderní. Jejich vzhled odráží jejich účel – mají vytvářet dojem rychlého a efektivního běhu. Dostupnost různých barevných variant a doplňků umožňuje přizpůsobit boty individuálním preferencím každého běžce.

Jaké technologie jsou použity v běžeckých botách S.C. Elite?

Boty New Balance S.C. Model Elite využívají pokročilé technologie, které zajišťují výjimečný běžecký výkon a pohodlí.

1. Svršek:

  • Lehká a prodyšná síťovina: zajišťuje optimální větrání a odvádí vlhkost.
  • Strategicky umístěné výztuhy: zvyšují oporu a stabilitu chodidla.
  • Bezešvé spoje: minimalizují riziko odření a podráždění.
  • Technologie Hypoknit: (u některých modelů) pro ještě lepší přizpůsobení a podporu.

2. Mezipodešev:

  • Pěna FuelCell: poskytuje měkké odpružení a rychlou odezvu.
  • Deska z uhlíkových vláken: (u některých modelů) zvyšuje dynamiku a návratnost energie.
  • Technologie Energy Arc: (u některých modelů) zaručuje plynulé přetáčení chodidel a maximální výkon.

3. Vnitřní podrážka:

  • Odolná guma: zajišťuje přilnavost na různých površích.
  • Strategicky umístěné ohybové zóny: zlepšují flexibilitu a přirozený pohyb chodidla.

4. Další technologie:

  • Polstrovaný jazyk a límec: pro vaše pohodlí.
  • Reflexní prvky: zlepšují viditelnost běžce po setmění.
  • Technologie Fresh Foam X: (u některých modelů) zaručuje ještě lepší tlumení a odezvu.

Čím se vyznačují boty na běhání New Balance S.C. Elite?

Řada obuvi Elite se vyznačuje především pokročilou technologií a inovativním přístupem ke konstrukci. Díky pěně FuelCell a desce z uhlíkových vláken nabízejí nejen vynikající tlumení, ale také výjimečnou dynamiku, která běžcům pomáhá k lepším výkonům. Kromě toho je svršek obuvi S.C. Elite navržen tak, aby poskytoval oporu a stabilitu a zároveň byl prodyšný a pohodlný.

Moderní vzhled obuvi, rozmanitost barev a vzorů a důraz na detail dělají model S.C. Elite nejen technicky ale i vizuálně atraktivním. V kombinaci s vysokou kvalitou zpracování a neustálými inovacemi, které značka New Balance přináší, jsou boty S.C. Elite vynikající volbou pro běžce hledající obuv, která jim umožní naplno využít svůj potenciál na trati.

Pro koho jsou určeny boty na běhání New Balance S.C. Elite?

Boty New Balance S.C. Model Elite jsou určeny především pro běžce, kteří usilují o maximální běžecký výkon a pohodlí. Díky své univerzálnosti jsou ideální pro trasy půlmaratonů a maratonů i kratších vzdáleností.

Díky robustní gumové podrážce, která zajišťuje přilnavost na různých površích, si uživatelé mohou užívat efektivní běh po asfaltu i v náročnějším terénu.

jakvybrat

Přečtěte si také: Jak vybrat běžecké boty? Naučte se nejdůležitější pravidla!

Tento model je ideální volbou pro běžce, kteří hledají botu kombinující výkon, stabilitu a pohodlí, která jim umožní podat co nejlepší výkon bez ohledu na typ trasy nebo vzdálenost.

Filozofie Run Your Way

Myšlenka „Run Your Way" je hnacím motorem značky New Balance. Chceme povzbudit běžce, aby si individuálně stanovovali své cíle, překonávali osobní překážky a užívali si každý krok. Boty New Balance S.C. Elite do této koncepce dokonale zapadají, protože poskytují nejen technický nástroj, který podporuje běžce v jejich úsilí, ale také inspirují k neustálému rozvoji a zlepšování. Díky jejich všestrannosti a výkonu mohou uživatelé bez obav realizovat své běžecké ambice, ať už je jejich cíl nebo zvolená trasa jakákoli. Je to bota stvořená pro ty, kteří se nebojí výzev a každý běh berou jako příležitost překonat vlastní překážky!

Zjistěte více! Run Your Way!

New Balance S.C. Elite jsou víc než jen boty na běhání – je to symbol pokročilé technologie, inovativního designu a vášně pro sport. Jejich tajemství spočívá v dokonalé kombinaci pohodlí, dynamiky a výkonu, které z nich dělají nepostradatelného partnera každého běžce na cestě za dalšími úspěchy!

Související…

Martina vrací sebedůvěru ženám po odstranění prsou. Bradavky jim tetuje
Simona Kožuchová

foto: New Balance, zdroj: New Balance

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...