fbpx

Každá žena je krásná, jedinečná, svůdná, přitažlivá. Jde jen o to její jedinečnost dokázat podtrhnout. Výborně to umí například profesionální fotografové a fotografky. Není výjimkou, že ženy, které se nechaly vyfotit od profesionála, samy sebe na snímcích téměř nepoznávají. Jsou ohromené krásou, kterou nečekaly.

Zveřejněno: 30. 6. 2023

Správný úhel, vhodná póza, odpovídající osvětlení a úpravy hotových fotografií dokáží hotové divy. Z každé ženy udělají svůdnou krásku – a právě to je důvod, proč by se každá žena měla nechat vyfotit od profesionála. Jednoznačně doporučujeme nechat si vytvořit glamour fotografie.

Jejich cílem totiž je zdůraznit především přitažlivost, smyslnost, svůdnost a zároveň zachovat vaši tajemnost. Glamour fotky mají lehce erotický nádech. Rozhodně ale nepůsobí lacině, a navíc je pouze na vás, kolik toho budete chtít poodhalit.

Proč si ženy nechávají fotit glamour fotografie?

O tom, že glamour fotky dokáží posílit sebevědomí, zvýraznit krásu a dát nový pohled na sebe sama, jsme už mluvili. Mohou však sloužit jako krásná vzpomínka, ať už pro vás, nebo pro vaše blízké. Vzpomínka na určité životní období, nějakou důležitou životní událost nebo speciální příležitost, jako je svatba, promoce, narozeniny. 

terezag1

Není však nutné čekat na speciální životní příležitost. Domluvte si fotografování klidně hned dnes jako oslavu vašeho ženství a jedinečnosti. I vy si zasloužíte cítit se speciálně.

Fotografie jako dárek pro ženu

Některé ženy dostávají profesionální fotografie také jako dárek. Pokud ve svém okolí máte nějakou ženu, pro kterou právě vymýšlíte dárek k narozeninám, Vánocům nebo nějaké jiné životní události, glamour fotografie jsou vynikajícím nápadem. Na věku ženy vůbec nezáleží, svou krásu si zaslouží objevit mladé i zralé ženy. Všechny si focení užijí a kromě překrásných fotografií si odnesou i životní zážitek.

Jak probíhá focení?

Záleží na konkrétním fotografovi. My jsme se spojili s Terezou Galgonek působící v Praze, která kromě glamour fotografií fotí také beauty fotky, rodiny, páry a business portréty. Zastává názor, že fotografie vypráví příběhy, zvěčňují momenty i city, zrcadlí krásu. Ráda pomůže vyprávět i váš příběh. K focení přistupuje empaticky a ráda vezme v úvahu vaše představy. Co od ní můžete očekávat?

Základem je prvotní domluva. Nejdříve se dohodnete, kde bude focení probíhat. Fotografka Tereza fotí v interiéru i exteriéru. Pokud jde o interiéry, ráda využívá Lightstudio a Factory photo studio, ale může fotit třeba i u vás doma. Z venkovních lokalit má ráda Hostivařskou přehradu a lesopark, náplavku, Železniční most, Petřín, Strahov či Sadskou přehradu. Pokud máte nějaké vlastní místo, kde se cítíte dobře, neváhejte ho zmínit, vždyť jde především o vás.

Glamour focení je oslavou ženství, možností, jak si zvýšit sebevědomí, a jedinečným zážitkem, na který budete ještě dlouho vzpomínat. Dopřát by si ho měla opravdu každá žena.

Podle typu focení vám fotografka také poradí, co si vzít na sebe. Obecně je dobré oblékat se do neutrálních barev, oblečení bez potisků, basic kousků, ideálně jednobarevných s nějakou strukturou. Dobře vypadají krajky, pletené svetry, kožíšky. Pohrajte si s doplňky, jako jsou pásky, náušnice, klobouky, prsteny, šátky atd. Nemějte strach, fotografka vám poradí, co dobře vypadá. S sebou si pochopitelně vezmete vícero outfitů, při glamour fotografování vystřídáte několik stylingů.

Častou otázkou je, co s make-upem. Ten vůbec nemusíte řešit, postarají se o něj profesionálové. Fotografka spolupracuje s make-up artistkou, která bude mít na starost líčení i úpravu vlasů. Přijďte tedy s umytými vlasy bez jakéhokoliv stylingu a nenalíčenou pletí. Nemějte strach, že by z vás make-up artistka vytvořila někoho, kým nejste. Budete-li chtít, samozřejmě ráda zaexperimentuje, ale vše je o domluvě. Pokud se v běžném životě líčíte málo či vůbec a chcete to zachovat, líčení bude jemné.

Samotné fotografování trvá asi 3,5–4 hodiny. Do tří pracovních dnů dostanete náhledy fotografií, z nichž si vyberete ty nejlepší, na kterých se samy sobě líbíte. Tyto vybrané fotografie fotografka upraví do 3 týdnů od obdržení. Zašle vám je přes online webovou galerii v plné kvalitě, takže je pak jen na vás, zda si je uchováte pouze elektronicky, nebo necháte také vytisknout jako krásnou památku.

Fotografka Tereza zachytí vaši jedinečnou krásu

Spousta žen jde na focení raději k fotografce ženě než k muži. Je jim to příjemnější, tolik se nestydí a nebojí se požádat o radu, jak se správně postavit apod. Obavy z vlastního vzhledu a nejistota ohledně pózování jsou před focením naprosto běžné. Díky Tereze na ně ale velmi brzy zapomenete. Dokáže navodit velmi uvolněnou atmosféru, budete se cítit, jako byste byli s někým blízkým, a stud opadne. Právě tohle je při focení velmi důležité, protože nikdo na fotce nevypadá dobře, když je strnulý a nervózní. Právě ta přirozenost, emoce a pozitivní energie jsou na fotkách přitažlivé.

terezagalgonek

Fotografka Tereza je zvyklá pracovat s profesionálními modelkami, ale i s klientkami, které jsou na focení úplně poprvé. Vůbec nevadí, že nevíte, kam s rukama, nohama a jak vytvořit tu správnou pózu. Od toho je tady zkušená fotografka, jež ví, co dobře vypadá, a poradí vám.

Komplexy z nedokonalostí mít také nemusíte. Udělal se vám zrovna před focením na tváři ošklivý pupínek? Na fotce nebude vidět. Něco zakryje make-up, ale ta pravá kouzla dokáže retuše. Během úpravy fotografka sjednotí pleť, zvýrazní vaše přirozené rysy a odstraní nedokonalosti, jako jsou jizvy, pupínky apod. Na hotové fotce tedy budete naprosto dokonalá.

Správný čas na glamour fotografie je právě teď

Glamour focení je oslavou ženství, možností, jak si zvýšit sebevědomí, a jedinečným zážitkem, na který budete ještě dlouho vzpomínat. Dopřát by si ho měla opravdu každá žena. Ceny se odvíjí od požadovaného počtu fotek, takže si můžete vybrat, co by sedělo právě vám. Neváhejte se obrátit právě na fotografku Terezu.

Související…

Že krása zaručuje štěstí v lásce? Omyl. Je to spíš naopak
Tereza Hermochová

foto: Tereza Galgonek, Shutterstock, zdroj: Tereza Galgonek

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...