fbpx

Machine Gun Kelly ve filmu Ve znamení býka míří na plátna českých kin Dalších 3 fotografií v galerii
zdroj: Bohemia Motion Pictures

Odvrácenou tvář hudebního průmyslu odhaluje nový semiautobiografický snímek s názvem Ve znamení býka. Vypráví autentický příběh o rapperovi, který je zmítán temnotou slávy, závislostmi i tvůrčí krizí. Hlavní roli v něm ztvárnil americký hudebník a herec Colson Baker, známý jako Machine Gun Kelly

Zveřejněno: 17. 1. 2023

Film Ve znamení býka (Taurus) je sondou do života fiktivní rapové hvězdy jménem Cole. Podobně jako jeho představitel Machine Gun Kelly (MGK) zažije hlavní postava vrcholový vzestup i strmý pád doprovázený osobními problémy i existenciální krizí. Svůj smutek pak utápí v závislostech na alkoholu, drogách i sexuálních excesech. Přestože se Cole pokouší s těmito démony bojovat, odcizuje se nejen od lidí, kteří pro něj chtěli v životě vždy jen to nejlepší – včetně jeho asistentky Ilany, ale dokonce i od vlastní dcery.

„Je to varovný příběh o tom, jak hudební průmysl požírá své talenty. Závislost, rodina, sláva, sociální média, narcismus, strach – to vše zatemňuje jednoduchost tvorby. Film ale zároveň ukazuje i krásu tohoto procesu, na jejímž konci – nad propastí velké tragédie – vzniká umění, které žije věčně,“ popisuje americký režisér a scénárista Tim Sutton, který se zpěvákem MGKejem spolupracoval již při natáčení westernu The Last Son.

ve znameni byka 600x889 plakat

zdroj: Bohemia Motion Pictures


Jméno herce i hlavní postavy, stejně jako jeho profese a drogová historie, záměrně stírají hranice mezi realitou a fikcí. V některých scénách se tak smyšlený příběh až nebezpečně podobá životu reálného rappera Kellyho. „Když jsme s Colsonem Bakerem začali spolupracovat, byl na okraji propasti. Léta se potýkal s otázkou, zda se stane největší rockovou hvězdou na světě, nebo skončí jako další popová tragédie. Tento film proto pojal jako příležitost zjistit, jak by ten boj mohl dopadnout, kdyby věci nešly podle jeho představ,“ dodává režisér.

Hlavní postava má ambici představit celou generaci umělců, kteří si v posledních letech prošli podobnými osudy, a ve větším měřítku pak i muzikanty z dob minulých, jako je například Kurt Cobain. „Jako filmař cítím, že je důležité snažit se přispět k tomu, aby kinematografie dokázala vyprávět smysluplné, jedinečné a umělecké příběhy, které nejsou jen zábavou na jedno použití.“

V celovečerním dramatu si střihne vedlejší roli nejen snoubenka MGKeje, modelka Megan Fox, která ve filmu hraje bývalou manželku, ale i další herecké hvězdy jako Scoot McNairy, Naomi Wild nebo Maddie Hasson. Film dostal název podle znamení zvěrokruhu, v němž se populární zpěvák narodil.

bmp ve znameni byka1 26012023 min

zdroj: Bohemia Motion Pictures


Svou premiéru měl snímek v minulém roce na festivalu Berlinale, u nás jej pak diváci mohli poprvé spatřit v rámci Karlovarského filmového festivalu. Do české distribuce jej nyní uvádí společnost Bohemia Motion Pictures. Svou premiéru bude mít 26. ledna.

MGK, který k filmu složil také hudbu, přitom patří k nejpopulárnějším zpěvákům současnosti. Na Spotify ho poslouchá přes 17 milionů lidí měsíčně, má desítky milionů zhlédnutí na YouTube, a zatímco v září vystupoval v O2 aréně, letos ho čeká koncert v rámci festivalu Rock for People.

Filmový trailer najdete ke zhlédnutí ZDE. Případně jej lze stáhnout z webu www.bohemiamp.com, kde jsou k dispozici také další fotografie z natáčení.

Další podrobnosti a informace k filmu najdete na www.bohemiamp.cz a facebookovém profilu https://www.facebook.com/bohemiamotionpictures/.

Související…

Jedete na autopilota a přežíváte ze dne na den? Možná se nacházíte v survival módu
Michal Švehla

 

 

foto: Bohemia Motion Pictures, zdroj: Bohemia Motion Pictures

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...