fbpx

Hit léta – dovolená v obytňáku! Proč je lepší si ho nejprve pronajmout? 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Zvažujete, zda se toto léto vydat do Řecka, Chorvatska nebo Itálie? A co v rámci vaší dovolené poznat víc než jednu z lákavých destinací? Tuto svobodu volby získáte díky karavanu, který se stává čím dál tím oblíbenější formou cestování. Máte chuť zařadit jedničku a vyjet za novým dobrodružstvím? Poradíme vám, proč je lepší si místo pořízení obytného auta vůz nejprve vyzkoušet v rámci pronájmu. A to klidně ještě teď v létě!

Zveřejněno: 21. 7. 2022

Nejen pro začátečníky může být výběr obytného auta pěkný oříšek – zejména rozhodnete-li se ho pořídit, aniž byste v něm strávili byť jen jednu noc. Velkou výhodou pronájmu obytňáku oproti jeho pořízení přitom je, že si můžete pokaždé vybrat jiný vůz přesně na míru vašemu dobrodružství v rámci výletu nebo dovolené. Ke klíčovým faktorům pro výběr patří počet cestujících, kteří budou v karavanu spát, účel cesty, charakter trasy a místa, kde se chystáte nocovat. Dvojice si většinou vystačí s obytnými dodávkami nebo vestavbami typu Mercedes-Benz Marco Polo, Volkswagen California, Clever Vans nebo Adria Twin. Pro rodiny s dětmi už se hodí spíše prostornější vozy s plným sociálním zázemím jako Adria Matrix.

Nekupujte zajíce v pytli

Digitální platforma Campiri na pronájem obytných aut z půjčoven i od soukromých majitelů jich má momentálně ve svém portfoliu více než šest set. „Vozy do nabídky přibývají zejména z řad přímých majitelů obytných vozů, ale i z půjčoven či pořizováním našich vlastních obytných vozů. Momentálně u nás najdete 640 aut. Každý měsíc se však naše nabídka rozrůstá o dalších zhruba padesát. Proto máme i v srpnu a v září dostatek volných termínů, ve kterých si auto snadno rezervujete jak na prodloužený víkend, tak i na delší dovolenou,” vysvětluje Lukáš Janoušek, zakladatel a CEO Campiri.

Ušetříte. A to významně!

Koupě obytného auta může být dobrým rozhodnutím, pokud v něm chcete trávit podstatnou část vašeho volného nebo pracovního času. Ceny přívěsů začínají na 300 tisících korun, obytné vozy přesahují hranici 1,2 milionu, přičemž ty nejmodernější jdou hladce přes 2 miliony. Ani samotný provoz není levnou záležitostí. Počítat musíte s pojištěním, povinným ručením, standardními náklady na údržbu, ale také parkováním či zazimováním.

Pokud se tedy vidíte spíše jako cestovatel a plánujete v karavanu strávit dvě až čtyři dovolené ročně, bohatě si vystačíte s pronájmem. Půjčení vozu se pohybuje průměrně mezi dvěma až čtyřmi tisíci korun za den v závislosti na typu a velikosti vozu či sezóně. Kromě toho zaplatíte i vratnou kauci. Ta činí zpravidla 30 tisíc korun.

Je to stejně snadné jako v případě rezervace hotelu

Stejně jako můžete na portálech s hotely filtrovat podle termínu, počtu osob i cílové destinace, nabízí tuto možnost také stránky s karavany. A nejpropracovanější filtraci včetně největší nabídky vozů v Česku s detailním popisem výbavy aut a možností on-line rezervace i platby najdete na platformě Campiri.com.

Rezervace přitom u Campiri probíhá v pěti jednoduchých krocích. „Najdete-li na Campiri.com v daném termínu svého favorita, můžete si jej okamžitě zarezervovat zaplacením zálohy. Teprve tak je rezervace oficiálně potvrzena. Pokud není vhodný karavan možné zabookovat on-line, odešlete poptávku a my uděláme maximum pro to, abychom vám jej pomohli zajistit, případně doporučíme stejný v odlišném termínu nebo podobný karavan, který je dostupný. Máte jakékoliv další dotazy na naše specialisty? V tom případě stačí využít naši zákaznickou linku, která je vám k dispozici sedm dní v týdnu,” upřesňuje podmínky pronájmu Janoušek.

Víte, do čeho jdete

Pokud už máte v plánu si karavan nebo obytku pronajmout, vždy si přečtěte hodnocení daného zprostředkovatele. Ty vám totiž napoví, jak byli se službou spokojení lidé před vámi. Často přitom v referencích objevíte i užitečné informace a rady na cestu. Právě platforma Campiri.com se může pochlubit Google hodnocením 4,9 hvězdiček s více než stovkou kladných recenzí.

Pokud navíc hledáte inspiraci, od nejlepších destinací přes místa na parkování až po rady, jak cestovat s dětmi, nahlédněte do facebookové skupiny Spaní v autě, nebo Cestujeme udržitelně s Campiri. Případně navštivte Campiri blog s desítkami aktuálních článků a užitečnými tipy na cestu.

 

Související…

Sedm důvodů, proč letos vyměnit hotel za obytňák
Komerční článek

 

 

 

 

foto: Campiri, zdroj: Campiri

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...