fbpx

Chcete si vyzkoušet, jaké je to jezdit na elektrokole v městské zástavbě nebo v přírodě? Už o tomto víkendu 13. a 14. června to můžete udělat v Praze v Krči na třetím festivalu elektrokol Ebike fest 2020

Zveřejněno: 10. 6. 2020

Festival byl původně odložen kvůli opatřením souvisejícím s koronavirem, ale už v polovině června se stane jednou z prvních (a letos jednou z mála) venkovních akcí pro cyklisty, kolaře i každého, kdo by chtěl zjistit, jaké to je s těmi elektrokoly a co by si mohl (či měl) pořídit.

K dispozici budou desítky modelů elektrokol, bezpečná testovací dráha v areálu  prodejny Ekolo.cz i dva traily v náročnějším lesním terénu v nedalekém Krčském lese (to vše za doprovodu zkušených jezdců). Pro zájemce o řešení ekologické městské logistiky je připraveno představení nákladních elektrokol.

Testování bude probíhat se zkušeným bajkerem na single-trailech v Krčském lese, který sousedí s místem konání akce.

Třetí ročník Ebike Fest 2020 se uskuteční v Praze Krči přímo u prodejny Ekolo.cz  (Pod Višňovkou 29, Praha 4) v termínu 13.–14. června 2020. V sobotu začíná v 10.00 a poslední testy se pojedou v 18.30, v neděli začátek také v 10.00 a poslední testy budou v 16.30.

Testovací dráhy

 Vstup na EBIKE FEST 2020 je pro návštěvníky zdarma, pro otestování je nutné se registrovat a testovat mohou pouze starší 18 let s platným průkazem totožnosti. Pro testování terénních elektrokol jsou připravené dvě dráhy: pro Pevné Hardtail eMTB a pro Celo-odpružené FS eMTB. Testování bude probíhat se zkušeným bajkerem na single-trailech v Krčském lese, který sousedí s místem konání akce. Vyrážet bude vždy skupina  maximálně pěti jezdců.

Pro detailní vyzkoušení a otestování cestovních, trekingových a nízkonástupových (městských) elektrokol bude vytyčena vnitřní testovací dráha (bez autoprovozu) v chráněném areálu o délce cca 800 metrů, která nabídne různé povrchy i dostatečné převýšení.

Nákladní elektrokola

Poprvé budou na Ebike Festu veřejnosti ve větší míře představena nákladní elektrokola, která jsou dokonalým řešením pro městskou logistiku. K prohlédnutí a případně otestování bude zhruba 14 různých modelů od 8 značek. 

V pátek 12. 6. od 14.00 organizuje pořadatel Ebike Festu, společnost ekolo.cz, také odborné setkání o Cargo elektro mobilitě. Více informací o této akci na www.cargobike.live.

Související…

Nový český projekt KoloNaOperák rozšiřuje možnosti ekologické mobility
Komerční článek

foto: Ebike Fest, zdroj: Ebike Fest

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...