fbpx

Pomozte Praze s podklady k plánování 1 fotografie
Městské plánování není žádná hračka.

IPR Praha má nový web pro územní podklady. Hlasujte o jeho podobě.

Zveřejněno: 3. 9. 2019

Jestli něco současným aktivním Pražanům chybí, pak je to čas. Práce, rodina, přátelé – to všechno zabírá drtivou většinu času. Když se ale obyvatelům metropole něco nelíbí, dají to vědět na sociálních sítích a velmi vášnivě to komentují. Těch, kteří něco chválí, je podstatně méně, a těch, kteří se snaží napravovat věci k lepšímu, je naprosté minimum. 

Pro dotazník klikněte sem.

 

Pokud chcete přece jen pomoct a máte alespoň 2 minuty času, vyplňte prosím anketu IPR (Institutu plánování a rozvoje). Ten chce po 2 letech redesignovat web s územně analytickými podklady hlavního města Prahy. Komplikovaně znějící název ovšem označuje jednoduchou věc: je to prostě popis hlavního města tak, jak existuje tady a teď. Popisuje jeho významné body, stanovuje limity a možnosti rozvoje. IPR chce přitom co nejvíce komunikovat s Pražany – není to organizace organizující experimenty s životním prostorem, uvědomuje si dobře, že město se staví pro lidi, a chce jim dát možnost podobu metropole ovlivnit. 

Ještě lepší nakládání s daty? #tochci

Web územně analytických podkladů (UAP) je určen především pro územní samosprávu, státní správu, specialisty, akademiky, studenty, občanské iniciativy, soudce, právníky, ale také veřejnost, které není podoba města lhostejná. Ti všichni mají nyní právo se k nové podobě poskytovaných informací vyjádřit. O co jednotlivé složky, které s územně analytickými podklady pracují, přesně stojí, co reálně kdo využívá a v jaké podobě by informace potřebovaly dostávat, zjišťuje nyní IPR v otevřeném dotazníku

Pro dotazník klikněte sem.

 

Aktuálně stránky zaměřené na územně analytické podklady obsahují zejména informace o životním prostředí, obyvatelstvu, dopravě, technické infrastruktuře, ekonomice města a cílech udržitelného rozvoje. K dispozici je celá řada analýz a materiálů v grafické i textové podobě. Podoba webových stránek byla naposledy aktualizována v roce 2017 a původním záměrem bylo poskytovat informace co možná nejširšímu spektru občanů. 

 

 

 

 

zdroj: Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...