fbpx

Hvězdy start-upů míří do Prahy.  Vystoupí kolega Steva Jobse i šéf Avastu Dalších 3 fotografií v galerii
Kouč a spisovatel Dave Evans

Kouč a spisovatel Dave Evans, James Quarles nebo Vince Steckler. Nechte si od velikánů IT byznysu poradit, jestli váš nápad na start-up stojí za to

Zveřejněno: 5. 4. 2019

Praha bude 10. dubna v Kongresovém centru hostit evropské finále světové soutěže, která je součástí konference Startup World Cup & Summit. Čtrnáct start-upů ze všech koutů Evropy se tu utká o investici až půl milionu dolarů. Pokud však nejste soutěžící, nezoufejte. Zúčastnit se může úplně každý, kdo má o svět start-upů zájem. A podle organizátorů se toho můžete i hodně přiučit.

james quarles

James Quarles, výkonný ředitel Strava, jedné z nejpopulárnějších fitness aplikací.


Kromě soutěže totiž proběhnou také přednášky se čtyřmi významnými lidmi. Jedním z nich je Dave Evans, autor bestselleru Designing Your Life. Jde o titul, který radí, jak si máme nastavit cíle osobního rozvoje k vytvoření takového života, jaký si představujeme. A tu samou metodu lze uplatnit i pro rozvoj firmy. Její autor je mimo jiné i kouč přednášející na univerzitě ve Stanfordu a kromě toho zakladatel jednoho z největších herních studií na světě Electronic Arts.

Quarles se mimo jiné postaral o to, že se v Americe stal Instagram populárnější než Facebook.

Dále se objeví James Quarles, což je také velmi špičkový přednášející a zároveň CEO společnosti Strava, největší běžecké komunity na světě. Tahle komunita má ve světě téměř čtyřicet milionů uživatelů a nadále velmi dynamicky roste. Quarles má za sebou i zkušenosti z Instagramu, kde byl vicepresidentem pro rozvoj amerického trhu. Ve firmě se mimo jiné postaral o to, že se v Americe stal Instagram populárnější než Facebook. A i o tuhle zkušenost se s návštěvníky podělí.  

vincent 0255999224

Vincent Steckler, ředitel české společnosti Avast.


Na summitu také vystoupí CEO Avastu Vince Steckler. Ten dokázal hodnotu firmy zdesetinásobit, přivézt na burzu a udělat z ní v podstatě českého "unicorna", tedy firmu s více než miliardou evalvací v dolarech. Opět velmi relevantní člověk, který navíc může prozradit i to, proč bude ve funkci po úspěšných deseti letech končit.

Z Garage i Applu

A když už jsme v Čechách s Avastem, nemůžeme zapomenout na filantropa a matematika Karla Janečka. „Ten podle mě přinese úplně jiný, zajímavý úhel pohledu. On mezi tyhle lidi v uvozovkách nezapadá. Je také velmi talentovaný, chytrý člověk, nezajímá ho ovšem jenom byznys, ale i jakýsi duševní aspekt,“ říká organizátor summitu Václav Pavlečka.

Lidé můžou na start-up summit přijít i v případě, když mají jenom nápad, a chtějí si prostě ověřit, jestli by mohl fungovat.

V porotě zasedne například Bill Reichert, který založil Garage Technology Ventures v Silicon Valley, nebo John Rizzo, který byl jedním z prvních marketérů Applu. Ještě se Stevem Jobsem uváděl na trh první Macintoshe. A když se jim poté začalo dařit, bylo to částečně díky němu. Nyní se John věnuje investicím do technologických firem. 

Nechte si poradit

Kromě hlavní stage, na které budou probíhat přednášky, si návštěvníci budou moct projít startupové expo a zkoušet si jednotlivé technologie start-upů. Budou se moct pobavit s partnery, zajít do networkingové zóny, kde se přes mobilní aplikaci můžou potkat s jedním z padesáti mentorů, kteří budou u diskuzních stolů.

Související…

Václav Pavlečka: Definice ideálního startupisty neexistuje
Tereza Hermochová

Osa těchto diskuzních stolů se může stát i osou životního cyklu start-upu. A lidé můžou na start-up summit přijít i v případě, když mají jenom nápad, a chtějí si prostě ověřit, jestli by mohl fungovat.

Chcete se zúčastnit konference Startup World Cup & Summit? S Flowee to budete mít levnější. Klikněte na odkaz, po zadání slevového kódu "FLOWEE2019" získáte 15% slevu.

foto: Profimedia, zdroj: SWCSummit

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...